reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Cześć dziewczyny. Wpadłam się pożegnać... Dzis od rana dostałam plamienia, teraz już mocnego krwawienia z silnym bólem. Wiedząc od kilku dni że ta ciąża nie ma szans każdy dzień był wyczekiwaniem ze stachem. Modlę się abym szybko zaszła w ponowna ciążę, i aby ona się dobrze zakończyła.

Wam moje drogie życzę nudnych ciąż i szczęśliwego rozwiązania [emoji3590] Będę do Was zaglądała, i za każdą z Was z osobna trzymała mocne kciuki żeby wszystko szło po Waszej myśli.

Jak tylko będę z upragnionej zdrowej ciąży wpadnę się pochwalić. Całuję [emoji3590][emoji8]
Kochana leć na IP, to może być wszystko - krwiak, często krwawienia są bez powodu (moja kuzynka tak miała)a ciąża się rozwija ! Nie poddawajcie się tak szybko [emoji24] Trzymam za Was kciuki i czekam na informację po wizycie u lekarza bądź na IP.

reklama
@Paulina.zen - Kwestia tego czy Ci się chce na te wszystkie wizyty iść. Jeśli tak to przynajmniej zapoznasz się z lekarzami i może wybierzesz tego, który Ci najbardziej pasuje.

@locala - Bardzo mi przykro, że jednak idzie to w złym kierunku. Daj znać co powiedział lekarz.
I pamiętaj - udało się raz, uda się kolejny. Czasami tak bywa, że trzeba przeżyć rozczarowanie aby później móc się cieszyć szczęśliwym zakończeniem. I tego szczęśliwego zakończenia Wam życzę.

Hej dziewczyny a ja w pracy, wczoraj moja gin ma wstępie jak ledwo nie usiadłam mów " jak by co ja zwolnień l4 nie wystawiam ciąża to nie choroba" a ja a jak przyjdzie pora? A ona, że w tedy tak.... ciekawe kiedy będzie u niej ta pora.... się w...

Ok ja się już dowiedziapam o co chodzi z tym luxmedem.
Wszystkie badania mam za darmo jak i prowadzenie ciąży. Jutro mam umówiona wizytę na NFZ ale mama właśnie dzwoniła ze zapisała mnie do swojej przychodzi na czwartek.
I tak się zastanawiam czy to nie za dużo wizyt w jednym tygodniu ? Jak Myślicie ?
Moim zdaniem za dużo, bo to zawsze więcej promieniowania usg itp. Ja bym się częstymi wizytami stresowala ale rób jak uważasz 🤗

Locala trzymaj się... Przykro mi ale nie trać nadziei. Leć do lekarza i daj nam znać. Trzymam kciuki za dobre wieści.

Jeszcze nie mówiłam o prenatalnych u mnie. Ja planuje tak jak w pierwszej ciąży robić, ale tylko te co sprawdza się przezierność karkową itp. Te podstawowe, w połowie ciąży i chyba druga część jest w 3trymestrze już. Tych pappa itp nie robię na pewno.
Ja zaczynam pracę, odezwę się w międzyczasie albo wieczorem, trzymajcie się 🙂

Hej dziewczyny a ja w pracy, wczoraj moja gin ma wstępie jak ledwo nie usiadłam mów " jak by co ja zwolnień l4 nie wystawiam ciąża to nie choroba" a ja a jak przyjdzie pora? A ona, że w tedy tak.... ciekawe kiedy będzie u niej ta pora.... się w...

Serio ????? Trochę poczytałam o tych zwolnieniach w ciąży i poniekąd rozumiem lekarzy, którzy nie wystawiaj tak szybko L4 , ale wiem jak nie które objawy są uciążliwe w pracy.
Ja no nie wyobrażam siebie teraz w pracy z 10 tys nowego towaru, przekładaniem ścian, i tysiącem stresujących spraw na głowie.

reklama
Locala trzymaj się... Przykro mi ale nie trać nadziei. Leć do lekarza i daj nam znać. Trzymam kciuki za dobre wieści.

Jeszcze nie mówiłam o prenatalnych u mnie. Ja planuje tak jak w pierwszej ciąży robić, ale tylko te co sprawdza się przezierność karkową itp. Te podstawowe, w połowie ciąży i chyba druga część jest w 3trymestrze już. Tych pappa itp nie robię na pewno.
Ja zaczynam pracę, odezwę się w międzyczasie albo wieczorem, trzymajcie się 🙂
Czemu Pappa nie robisz??

Do góry