reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Hej dziewczyny

Witam sie jako kolejna przyszła mama z terminem na lipiec 2020.
Wczoraj dowiedziałam się o mojej małej wyczekanej kropeczce. Wg terminu ostatniej miesiączki wypadałoby 5-6 tydzień, natomiast lekarz na usg stwierdził 4-5 tydzień. Aktualnie widać jedynie pęcherzyk ciążowy.
Od wczoraj pobolewa mnie troszkę brzuch na co dostałam duphaston i luteine (wczoraj wróciłam z wakacji i po 14 godzinnym locie samolotem zaczęłam się źle czuć).
Głupia wkrecam sobie już jakieś głupoty, zaczęłam czytać o ciąży bezzarodkowej i nie potrafię przestać o tym myśleć i się obawiać, chyba na dziś koniec internetow pocieszcie mnie proszę że to nie tylko ja mam takie schizy że coś będzie nie tak?

reklama
No ładnie dziewczyny ;) Najważniejsze, że smakowało! :)
Ja jestem ciekawa jak to będzie dalej wyglądać, bo o ile wcześniej zdarzało nam się raz w tygodniu zjeść w KFC czy Maku, to teraz na samą myśl jestem na nie. I z wieloma "niezdrowymi" rzeczami tak mam. Ostatnio mieliśmy ze znajomymi wieczorek filmowy. Na stole standardowo chipsy, orzeszki, ciastka i wszystko czym zazwyczaj się objadamy przy takiej okazji. A ja byłam w stanie zjeść tylko owoce i kilka sztuk paluszków solonych.
Najchętniej jadłabym ciepłe domowe obiadki z surówkami, a gotowanie to jest jedna z najmniej lubianych przeze mnie czynności. Z jednej strony dobrze gdyby tak mi zostało, ale z drugiej czuję się jakbym nie była sobą.

@Kingulina - witam i gratuluję! Chyba każdą z nas nachodzą takie myśli. Nawet gdy nie mamy do tego żadnych podstaw. Pasowałoby czasem odciąć się od neta albo czytać te informacje z jakimś większym dystansem ;)
Na razie spróbuj się po prostu cieszyć dobrą nowiną i spokojnie poczekać do kolejnej wizyty. Trzeba wierzyć, że będzie dobrze, bo strach tu nic nie pomoże. Trzymam kciuki za nas wszystkie :)

@Kingulina gratuluje ! Nie czytaj już nic o ciąży! Ja miałam schize wczoraj i przedwczoraj i odcięłam się od dr Google. Nagle zaczęły mi wyskakiwać ciąże pozamaciczne i różne objawy pasujące do niej. Pozytywne myślenie przyciąga pozytywne wydarzenia i tego się trzymamy ! :)

Mnie tez odrzuciło od słodyczy. Modlę się żeby już tak zostało bo jestem ambasadorką cukru w cukrze ;) w pierwszej ciąży nie mogłam znieść zapachu jajka, jak miałam robić jajecznicę to leciałam do kibla, a teraz nie mam takich zapachowstrętów. Jedyne co to na pewno jestem na niektóre zapachy bardziej wyczulona. A co do jedzenia konkretów to ja nie mam na nic szczególnego ochoty.

Dzięki dziewczyny!
Maż mi ciągle powtarza że mam nie czytać głupot ale jakoś tak ciężko się odciąć.. Chyba jednak muszę bo oszaleje, pierwsza ciąża dlatego tak wariuje dodatkowo kilka miesięcy starań.

Co do smaków to nie mam czegoś takiego jak piszecie, u mnie bardziej na odwrót mam jadlowstret i kompletny brak apetytu na cokolwiek

Ja jeszcze zaczełam pic mocno gazowaną wode czego do tej pory nie bylam wstanie wypic
Baranina u mnie nie do zjedzenia na Ukrainie nie bylam wstanie zjesc
Wyczulona na zapachy Oki takkk
I u mnie też sałatki surówki z kapusty ojjjjjjj mniamm

Dlaczego nie mogą? bo jakoś nie kojarzę :(

Dzień dobry

Przestańcie czytać doktora Google, bo to zwariować można. Wszystko jest dobrze. Kobiece cialo wie co ma robić ;)

No, pora wstawać :/
Miłego dnia!

reklama
Do góry