reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Dzięki Justysia.
To jak mam już po czymś rzygać to wybieram karkowke :-D
W pierwszej ciąży Odrzucilo mnie od żółtego sera, a taki zapieczony na pizzy czy zapiekance to już wogole. To faktycznie czułam, że jest mega ciężko strawny, że mi leży na żołądku. I tak już mi zostało, że nie przepadam za żółtym serem, a na zimny przypieczony ser mam odruch wymiotny.

reklama
Cześć, witam się nieśmiało i ja. Mam 30 lat, 7letniego syna. To moja druga ciąża. Termin wg OM na 14 lipca. Do lekarza wybieram się we wtorek. Jeszcze będzie za wcześnie żeby biło serduszko, ale kolejny termin kiedy mogłabym pójść przypadał na sam koniec listopada a chyba tyle bym nie wytrzymała [emoji23]

Witaj Limaaa :)

Przeleciałam w głowie chyba wszystkie mozliwe potrawy i jednak do niczego mnie nie ciagnie. Wczoraj przez cały dzień zjadłam kromkę chleba żytniego z pomidorem i parówką :) i później mały kawałek pizzy ( sama robiłam, chociaż tyle). Kurczę a kupiłam sobie dużo zielonych warzyw i owoców żeby się zdrowo odżywiać a jak patrzę na jedzenie to mnie mdli.

Wczoraj byłam o krok od pochwalenia się mężowi o ciąży. Oglądaliśmy jakiś film w którym kobieta chciała usunąć ciąże i ten zaczął wywody, że gdyby mi kiedykolwiek wpadł taki pomysł do głowy to by mnie trzymał przywiązaną do łóżka 9 miesięcy [emoji28] i nagle mnie tchnęło żeby mu powiedzieć tak się cieszyłam... No ale zaczekam na jutrzejszy wynik bety ;) w każdym razie kartka czeka :)

Dziewczyny a czy ktoras w pierwszej ciazy miala cc?
Wiecie cos o tym, ze w tej chwili pierwsze ciecie nie jest juz podstawa do rozwiazania w ten sposob nastepnej ciazy?
Ja mialam niewspolmiernosc porodowa i nie wyobrazam sobie, zeby mi teraz kazali probowac naturalnie rodzic. Szczerze mowiac liczylam na to, ze z automatu dostane skierowanie na cc z powodu pierwszego.
Oczywiscie porod to bardzo odlegly temat, ale musze porozmawiac z gin na wizycie bo sie tym bardzo martwie juz teraz :p

Dziewczyny a czy ktoras w pierwszej ciazy miala cc?
Wiecie cos o tym, ze w tej chwili pierwsze ciecie nie jest juz podstawa do rozwiazania w ten sposob nastepnej ciazy?
Ja mialam niewspolmiernosc porodowa i nie wyobrazam sobie, zeby mi teraz kazali probowac naturalnie rodzic. Szczerze mowiac liczylam na to, ze z automatu dostane skierowanie na cc z powodu pierwszego.
Oczywiscie porod to bardzo odlegly temat, ale musze porozmawiac z gin na wizycie bo sie tym bardzo martwie juz teraz :p
Ja mialam 1 CC ale nie słyszałam, aby kolejne bylo powodem aby znów miec... Podobno można 1 urodzic CC a potem naturalnie nie ma na to reguły

Ja mialam 1 CC ale nie słyszałam, aby kolejne bylo powodem aby znów miec... Podobno można 1 urodzic CC a potem naturalnie nie ma na to reguły

Bylo tak, ze jesli mialas pierwsze cc to za drugim razem mialas prawo nie zgodzic sie na porod naturalny i MUSIELI Ci zrobic cc, od tego roku to juz nie obowiazuje ale wiem, ze sa szpitale ktore to respektuja i jesli nie godzisz sie na sn to umawiaja Ci termin na CC, jednak nie wiadomo jak to bedzie jak my bedziemy rodzic

reklama
ja też miałam cc, prawdę mówiąc wolałbym nawet teraz rodzic naturalnie. Kobitki które rodziły SN śmigaly jak frygi dzień po porodzie. A ja przez dwa tygodnie zdychalam, bo z jednej strony blizna a z drugiej strony rozwalony kręgosłup :angry:

Do góry