reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Hejooooo
Gdzie Ty tak latasz znowu?
U mnie codziennie cos :) dzieci do szkoly, najmniejszy jak nie baby massage to fizjoterapia, jak nie to to zawsze jakis dentysta, lekarz, psycholog... nie mam w sumie zadnego dnia w tyg z wyjatkiem weekendow bez biegania, zalatwiania itp :) plus codzienna norma, male dziecko, pranie, sprzatanie, zakupy, gotowanie i padanie na pysk [emoji23]

reklama
Ja muszę znaleźć fajną sztuczną choinkę, bo stara się już rozsypuje. Robię sobie powrót do dzieciństwa i choinka będzie min. 2-metrowa. Mam nadzieję, że gdzieś znajdę taką, która będzie z nami na lata, bo ta ostatnia była słabo wykonana i tak naprawdę powinnam ją wyrzucić już 2 zimy temu, ale ratowałam ją wzmocnieniami.
W ogóle planujemy w tym roku wycieczkę większą ekipą na Mikołajki na jarmark bożonarodzeniowy. U nas jarmark jest taki ubogi i tak nie-świąteczny, że zamarzyło nam się złapać klimat w obcym mieście.

A na razie wszelkie zakupy odkładam, bo w galeriach trochę się męczę. Teraz bardzo wyraźnie odczuwam to, że każde stoisko ma inny odświeżacz zapachowy i inną muzykę. Na to wszystko jeszcze stoiska z jedzeniem, gofry, szynki i mi się robi niedobrze. Ale... trochę pieniędzy w ten sposób oszczędzę i jak wydobrzeje to uderzę w zakupy ze zdwojoną siłą :)

Kasia no właśnie jest i jakoś mnie to męczy :/ no jakiś taki mam czas widocznie. Masz rację, po to jest to forum. To ja muszę odpocząć od tego.

A. co ze szczerbatkiem? ja chce córci kupić na allegro strój Szczerbatka 😍 myślę że się zesra z radości :D bo co rusz muszę jej robić a to maskę a. to skrzydla, ogon. Z papieru to szybko się rozlatuje, a strój kupię to będzie i będzie. i Jeszcze widziałam taka spora maskotka Szczerbatka.

Wogole to ona to się nie szczypie z życzeniami. Mega pudło klocków kliksow, konsola PS4 z. jakimiś strzelankami bo grała u koleżanki i ona też takie chce. Jakieś. laboratorjum do robienia Slimów czy coś.
***** 🤦‍♀️ od czerwca. powinnam zacząć zbierać kasę

Szczerbatka to sama bym sobie kupiła hehe nawet kostium :p
U nas w rodzinie albo maluchy albo nastolatki więc takich dylematów i życzeń mikołajkowych jeszcze/już nie ma.

Ja Cię trochę rozumiem z tym zmęczeniem, bo ja coraz bardziej odnoszę wrażenie, że żyjemy w pokoleniu strachu. Nie chodzi mi nawet o narzekanie, bo od tego są takie miejsca, ale właśnie o te okropne lęki. A większość z nich zawdzięczamy tym, którzy chcą sprzedać nam produkt lub usługę - kup ubezpieczenie na wypadek raka... szczep dziecko na wszystko co dostępne na rynku... coś dolega? Kup natychmiast garść suplementów... nie jedz tego... nie rób tamtego... uważaj na to...
I przez to wszystko nawet jak ktoś nie ma żadnych podstaw do strachu to i tak się boi i wpada w panikę, że na pewno coś pójdzie nie tak.

dlatego, Kazumi, ja wolę zamawiać przez internet. To chyba starość bo laze ia po wielkich galeriach handlowych to dla mnie nie dość że męczące to jeszcze masakryczna strata czasu i pieniędzy bo jak ide i coś mi wpadnie w oko to kupię. A po tym wyrzuty sumienia.
A przez internet krótko zwięźle i na temat i nie rzadko taniej

Suri No moja damesa zażyczyła sobie tez białą furię ;) widziałam jakieś na Allegro i również widziałam Tego pluszaka metrowego. Narazie mamy takiego małego
IMG_8099.JPG

Ale powiem Ci ze stroju nie widziałam. Rzucił mi się w oczy dres ale r.98 i mega drogi szlafrok kobiecy za jedyne 349zl ;)
Cześć zakupow planuje zrobić ze strony Empiku bo tam mam zawsze zwrot 5% zakupow niezależnie czy przecena czy nie :) u nas jest taki zwyczaj ze każdy każdemu coś kupuje wiec czeka mnie zakup 20 prezentów...
Kazumi a może spróbuj te krople co dziewczyny polecają ? Tez chce kupić choinkę sztuczna. Co roku mamy prawdziwa ale nie dość ze się sypie to jeszcze później trzeba ja wyrzucić i mój targa ja po schodach i cała klatka w igłach, muszę zamiatać wiec w tym roku mam to w nosie.
Ja sobie kupie chyba na takim wysokim pniu i jeszcze podobają mi się świecące drzewa w jysku.

To moja druga ciąża, I minęła bez problemu, teraz też wsio ok. Więc no u mnie cisza spokój. Rozumiem że dziewczyny po poronieniach są mocno przewrazliwone. Rozumiem, ale. mnie to męczy.

Ale. piszcie. piszcie. Po to jest forum.

jysk to byle ***** ;) co by to nie było i jakby nie wyglądało.
My mamy dużą sztuczna ale w tym roku będzie stała u córki w pokoju, bo biglica to by ją zeżarła w całości

reklama
Ja nawet lubiłam galerie (poza sezonem szaleństwa przed każdym świętem wolnym od handlu), tylko teraz zrobiły się dla mnie nieznośne.

Kasiaparasia - na razie próbuję bez żadnych leków. Nie jest u mnie aż tak źle jak niektórzy opisują. Mdłości mam spore, ale wymiotów nawet skutecznie unikam. Dopóki jakoś to funkcjonuje to dam radę :)

A choinki fajne widziałam w tamtym roku w Leroy Merlin i kurcze żałuję, że nie kupiłam po świętach, jak były promocje. Miałabym z głowy. Ale sobie wtedy pomyślałam, że wybieram z resztek, a przed świętami będzie więcej i lepiej. Nie mam natomiast żadnego doświadczenia jak u nich z jakością wykonania.
Pamiętam, że u mnie w rodzinnym domu jedna sztuczna choinka miała 18 lat i dopiero jak sprowadziłam do domu kota to ją załatwił 🤣 Tatuś był szczęśliwyyyyyy 🤪

Do góry