reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
O matko, Kobietki nie wiem jak ja do Mikołaja wytrzymam w takiej niepewności. Normalnie mnie zżera od środka. Najbardziej się boję, że nie zobaczę dzidziusia i serduszka. To już będzie końcówka 8. tygodnia wg ostatniego badania usg

A ja o 7 wstałam zagotować sobie te moje pyzy z mięsem bo wczoraj w nocy już mi się nie chciało. Po tym jeszcze drzemka. Teraz pije kawę, zagryzlam mega słodkim ciastem snikers. I chyba sie wezmę za sprzątanie. Jak już kawa zacznie działać oczywiście ;)

Witajcie :) od dwóch tygodni czytam Wasze wpisy i muszę Wam powiedzieć że jestem pod wrażeniem :) jesteście dla siebie tak miłe i życzliwe że aż chce się Was czytać i zostać z Wami na dłużej :) Jestem w 6 tc i 6 dniu, mam termin na 08.07:) Mam już dwie córeczki ale i trzy aniołki w niebie więc tak jak większość z Was boję się jak to będzie... Miłego dnia 😘

Witajcie :) od dwóch tygodni czytam Wasze wpisy i muszę Wam powiedzieć że jestem pod wrażeniem :) jesteście dla siebie tak miłe i życzliwe że aż chce się Was czytać i zostać z Wami na dłużej :) Jestem w 6 tc i 6 dniu, mam termin na 08.07:) Mam już dwie córeczki ale i trzy aniołki w niebie więc tak jak większość z Was boję się jak to będzie... Miłego dnia 😘
Witaj, głowa do góry! Trzeba być dobrej myśli :)

A jak tam z objawami u Was dziewczyny? Ogólnie teraz się z tego śmieje, ale ja przez 9 msc w trakcie starań przed każdą @ wmawiałam sobie różnorakie objawy i za każdym razem byłam pewna, że to już 🤣 a jak w sobotę ujrzałam dwie kreski, to tylko takie whaaat, przecież w tym miesiącu nie miałam żadnych objawów, jedynie co okres mi się delikatnie spóźniał🤣 i jedyne co teraz zauważyłam to podchodzę do wszystkiego bardzo emocjonalnie... sytuacja sprzed chwili..dostałam mandat za złe parkowanie od straży miejskiej poplakalam się od razu i nie mogłam powstrzymać łez, facet się pyta, czy czasami w ciąży nie jestem, a ja że właśnie dopiero co się dowiedziałam, a on do mnie "a to jeszcze nie jest ciąża"... tak mnie tym wkurzył!!

ZACHOWANIE MATKI PRZY KOLEJNYCH DZIECIACH

Twoje ubrania:

Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog
potwierdzi ciążę.

Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.

Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi
ciuchami.

* * *

Przygotowanie do porodu:

Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.

Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.

Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.

* * *

Ciuszki dziecięce:

Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.

Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.

Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

* * *

Płacz:

Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.

Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.

Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.

Gdy upadnie smoczek:

Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.

Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.

Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

* * *

Przewijanie:

Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.

Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.

Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

* * *

Zajęcia:

Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo,
do teatrzyku itp.

Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.

Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.

* * *

Twoje wyjścia:

Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.

Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.

Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew.

* * *

W domu:

Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.

Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.

Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.

* * *

Połknięcie monety:

Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.

Drugie dziecko: Czekasz aż wysra .

Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego

Jeblam [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] przepraszam za słowo

reklama
no ja miałam te mega mdłości w tamtym tygodniu, tak? cyce mnie trochę ciągną jakby wodę wchłanialy. a tak po za tym to nic. Mdłości przeszły. Nawet bym pwoedziala że straciłam apetyt, mam wrażenie ciągłego najedzenia. Tylko cukier mi gwałtownie spada to wtedy szybko coś jem. A tak to cisza.
A jeszcze mnie boli podwozie jak na miesiączkę, czasem coś tam scisnie.
Nie jestem bardziej emocjonalna, jestem bardziej wkurzona bo albo senna albo coś boli, no to normalne w sumie.

Muszę wreszcie ceny tych badań sprawdzić i zrobić je 😳

Do góry