reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Ja miałam 21.10 i mam równo 4 tyd skończony
A wpisujecie to w aplikacje czy same liczycie? Bo w sumie jeśli Ina_90 ma ustawione, żeby aplikacja pokazywała bieżący tydzień to może być 5+5, a jak ktoś ustawia skończone tygodnie to by było 4+5 :D wiec dużo zależy od ustawień, ja mam w jednej tak w drugiej tak

Wiecie dziewczyny ze lipiec i sierpień to pogrom na porodówkach . Dwa lata temu rodziłam 8.08 i koleżanka położna właśnie mi mówiła ze te miesiące zawsze są pełne porodów

A wpisujecie to w aplikacje czy same liczycie? Bo w sumie jeśli Ina_90 ma ustawione, żeby aplikacja pokazywała bieżący tydzień to może być 5+5, a jak ktoś ustawia skończone tygodnie to by było 4+5 :D wiec dużo zależy od ustawień, ja mam w jednej tak w drugiej tak

Po prostu zmieniłam na tryb ciąży w tej apce Flo, ale właśnie zmieniłam już z bieżącego tygodnia na ukończony 😊🤗

Ja jeszcze mam problem, bo nie wiem jak przerwać ciągłość obecnego zwolnienia L4 i żeby przejść na ciążowe i żeby okres dni przysługujących mi liczył się od nowa... słyszałam, że wystarczy nawet 1 dzień przerwy i może to być nawet niedziela..muszę podpytać lekarza jak to zrobić

Gusia w pierwszej ciąży czytałam książki na temat ciąży, rozwoju dziecka itp, artykuły w Internecie, fora.
teraz mi wystarczy apka w kom z tygodniami ciąży ;)

Ja jeszcze mam problem, bo nie wiem jak przerwać ciągłość obecnego zwolnienia L4 i żeby przejść na ciążowe i żeby okres dni przysługujących mi liczył się od nowa... słyszałam, że wystarczy nawet 1 dzień przerwy i może to być nawet niedziela..muszę podpytać lekarza jak to zrobić
Nie masz jakiejś znajomej księgowej żeby podpytać ?

reklama
ale bym coś zjadła.
Dzis pojechałam na dworzec główny PKS..... po HOT DOGA z surówka 😍
Bosz... jaki był dobry
A teraz mam ochotę na pyzy z mięsem. kupiłam mrożone ale bardzo dobre.
na obiad jadłam koktajl z truskawek mrożonych Hotrexa, z cukrem i śmietana, do tego bułka. Córcia jadła truskawki z makaronem na obiad. Jutro musz już kupić dwie paczki bo jedna na nas dwie to za mało. na kolacje parówki, ale półtorej żeby się nie obeżrec jak wczoraj przedwczoraj przedprzedwczoraj :/
A teraz jestem głodna....
nalazilam się dziś jak dzik. Kręgosłup mnie pod wieczór rozbolal. Jakieś skurcze, spiny. Mam nadzieję że u mojej fasolki wszystko dobrze.
A wiecie że z M już ok? no qurwa odczarowal się chłopak czy co? 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Do góry