reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Ja miałam 21.10 i mam równo 4 tyd skończony
A wpisujecie to w aplikacje czy same liczycie? Bo w sumie jeśli Ina_90 ma ustawione, żeby aplikacja pokazywała bieżący tydzień to może być 5+5, a jak ktoś ustawia skończone tygodnie to by było 4+5 :D wiec dużo zależy od ustawień, ja mam w jednej tak w drugiej tak

Wiecie dziewczyny ze lipiec i sierpień to pogrom na porodówkach . Dwa lata temu rodziłam 8.08 i koleżanka położna właśnie mi mówiła ze te miesiące zawsze są pełne porodów

A wpisujecie to w aplikacje czy same liczycie? Bo w sumie jeśli Ina_90 ma ustawione, żeby aplikacja pokazywała bieżący tydzień to może być 5+5, a jak ktoś ustawia skończone tygodnie to by było 4+5 :D wiec dużo zależy od ustawień, ja mam w jednej tak w drugiej tak

Po prostu zmieniłam na tryb ciąży w tej apce Flo, ale właśnie zmieniłam już z bieżącego tygodnia na ukończony 😊🤗

Ja jeszcze mam problem, bo nie wiem jak przerwać ciągłość obecnego zwolnienia L4 i żeby przejść na ciążowe i żeby okres dni przysługujących mi liczył się od nowa... słyszałam, że wystarczy nawet 1 dzień przerwy i może to być nawet niedziela..muszę podpytać lekarza jak to zrobić

Gusia w pierwszej ciąży czytałam książki na temat ciąży, rozwoju dziecka itp, artykuły w Internecie, fora.
teraz mi wystarczy apka w kom z tygodniami ciąży ;)

Ja jeszcze mam problem, bo nie wiem jak przerwać ciągłość obecnego zwolnienia L4 i żeby przejść na ciążowe i żeby okres dni przysługujących mi liczył się od nowa... słyszałam, że wystarczy nawet 1 dzień przerwy i może to być nawet niedziela..muszę podpytać lekarza jak to zrobić
Nie masz jakiejś znajomej księgowej żeby podpytać ?

reklama
ale bym coś zjadła.
Dzis pojechałam na dworzec główny PKS..... po HOT DOGA z surówka 😍
Bosz... jaki był dobry
A teraz mam ochotę na pyzy z mięsem. kupiłam mrożone ale bardzo dobre.
na obiad jadłam koktajl z truskawek mrożonych Hotrexa, z cukrem i śmietana, do tego bułka. Córcia jadła truskawki z makaronem na obiad. Jutro musz już kupić dwie paczki bo jedna na nas dwie to za mało. na kolacje parówki, ale półtorej żeby się nie obeżrec jak wczoraj przedwczoraj przedprzedwczoraj :/
A teraz jestem głodna....
nalazilam się dziś jak dzik. Kręgosłup mnie pod wieczór rozbolal. Jakieś skurcze, spiny. Mam nadzieję że u mojej fasolki wszystko dobrze.
A wiecie że z M już ok? no qurwa odczarowal się chłopak czy co? 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Do góry