reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Cześć Dziewczyny,
Jak tak Was czytam to zazdroszczę niektórym apetytu. Myślałam, że w ciąży będę sobie mogła pozwolić na rozpustę a zostało mi tylko czytanie o zachciankach innych osób :p

@Gusia 2106 - ja też codziennie budzę się w nerwach a w nocy śnią mi się ciągle jakieś dziwne rzeczy (jak nie sceny wyjęte prosto z horrorów to jakieś kłótnie czy stresujące sytuacje). To chyba taka podświadoma reakcja na ciążę i zmiany jakie następują.

Miłego dnia wszystkim! Dużo zdrówka i dobrego humoru!

reklama
Hej, u mnie noc super, dzieciaki dały pospać. Mdłości od ranz, ale to mój jedyny objaw. Piersi nie bolały nawet przez chwilę. Co do ubrań ciążowych to mam dwie pary spodni, no trzy - ale jedne z pierwszej ciąży i się w nie zmieszczę dwa razy. Dziś zamawiam jeszcze dresy i jedną parę getrów ciążowych. A na wiosnę i lato rządzą sukienki.

Czesc dziewczyny
podczytuje was od dobrego tygodnia odkad dowiedzialam sie ze jestem w ciazy
ale w zwiazku z tym ze mialam kilka wczesnych poronien to sie balam :( ale wczoraj odebralam kolejna bete i postanowilam ze bede pozytywnie myslec :)
moja beta 10dpo 12.11 - 53
15.11 - 13dpo - 178
i 18.11 - 16 dpo - 504

termin porodu bylby na 26-28 lipiec w zaleznosci od kalkulatora ;)

Mam juz swoje lata ;) jestem po 40stce i mam 3 dzieci
z mezem zachcialo nam sie kolejnego maluszka [emoji14] i tak staralismy sie do tej pory owszem skutecznie bo zachodzilam w ciaze bardzo szybko ale rownie szybko je tracilam :( ale nigdy wczesniej beta nie rosla mi tak ladnie wiec OBY tym razem sie udalo :)

Hej dziewczyny, pierwsza noc poszpitalna w domu-super. Dzis rano wstaje, ide do toalety i co widze-delikatnie rozowy sluz... Moj D krzyczy na mnie ze zamiast odpoczywac to ja wczoraj za duzo biegalam... Zatem dzis odpoczywam. W czwartek wizyta u gin prywatnie (chce poznac opinie innego lekarza), bowiem ze szpitala gin mowil ze jak bedzie krwawienie mam sie pojawic a nie plamienie. Ale tak jak D mowi przeforsowalam sie, bo w szpitalu lezalam i lezalam i lezalam i bylo dobrze a tutaj pobiegalam po sklepach i cyk... Miala ktoras z Was taki sluz?

Co do objawow ciazy-ja procz pobolewajacych cyckow i braku okresu nie mam nic. Zadnych zachcianek, zadnych mdlosci-doslownie nic!

DZien dobry Dziewczyny

Witam wszystkie nowe Mamusie . Za cholerę nie nadrobię postów wiec wybaczcie:)
Ja od 2 już na nogach tak ząb mnie boli ze masakra. Lecę do domu wydzwaniać za jakimś dentysta !!!

Młoda w przedszkolu wiec huuura 🤣 tak można żyć 🤣🤣

Witaj babydust :) pozytywne myślenie to podstawa :)

Montek ja miałam taki bardzo lekko różowy po jednej nocy, ale wczoraj lekarka powiedziała mi na wyżycie ze widzi ze mogę mieć jeszcze plamienia wiec mnie uprzedza. Mam się nimi nie przejmować chyba ze będzie to obfite krwawienie i silne bole podbrzusza to wtedy co innego...

Kazumi kurczę szkoda ze dalej masz te mdłości. Pewnie za jakiś czas przejdą i przyjdzie jakaś zachcianka :) co do snów dziś miałam koszmar, mój pies spadł z 3 piętra ... :/

Witaj babydust :) pozytywne myślenie to podstawa :)

Montek ja miałam taki bardzo lekko różowy po jednej nocy, ale wczoraj lekarka powiedziała mi na wyżycie ze widzi ze mogę mieć jeszcze plamienia wiec mnie uprzedza. Mam się nimi nie przejmować chyba ze będzie to obfite krwawienie i silne bole podbrzusza to wtedy co innego...

Kazumi kurczę szkoda ze dalej masz te mdłości. Pewnie za jakiś czas przejdą i przyjdzie jakaś zachcianka :) co do snów dziś miałam koszmar, mój pies spadł z 3 piętra ... :/
Widzi ze mozesz miec? Po czym to poznaje? Ja mam luteine w domu wiec sobie ja wezme ale dla pewnosci pojedziemy do lekarza na wizyte.

Widzi ze mozesz miec? Po czym to poznaje? Ja mam luteine w domu wiec sobie ja wezme ale dla pewnosci pojedziemy do lekarza na wizyte.

Podczas usg oprócz fasolki pokazywała mi ściany macicy i były jakieś takie kropki, dziwne kształty w kilku miejscach oczywiście ona to fachowo nazwała i powiedziała ze z tego może jeszcze być plamienie ( chodziło jej coś w ten deseń ze macica była gotowa na miesiączkę a nie na bobo i chyba może się złuszczać ) No w każdym razie powiedziała ze to normalne i mam się nie przejmować. :)

Podczas usg oprócz fasolki pokazywała mi ściany macicy i były jakieś takie kropki, dziwne kształty w kilku miejscach oczywiście ona to fachowo nazwała i powiedziała ze z tego może jeszcze być plamienie ( chodziło jej coś w ten deseń ze macica była gotowa na miesiączkę a nie na bobo i chyba może się złuszczać ) No w każdym razie powiedziała ze to normalne i mam się nie przejmować. :)
Ja swoim tez sie nie przejmuje... Mam 2 tyg odpoczywac i to praktycznie bede robic. Lezec itp ale mimo wszystko w czwartek pojade po opinie drugiego lekarza

reklama
Do góry