Kurcze, nie wiem co Wam poradzić dziewczyny... To moja pierwsza ciąża i jak na razie bez plamień... Chyba warto byłoby jednak skonsultować to z lekarzem, najlepiej swoim (bo w szpitalu nie wiadomo na kogo się trafi) lub innym ze sprawdzonymi opiniami. Natomiast nie warto panikować dopóki to nie jest intensywne krwawienie. Bardzo dużo kobiet doświadcza plamienia i odbywa się to bez szkody dla dziecka.
Co do badań przed pierwszą wizytą to podobno nie ma sensu nic robić, bo lekarz i tak zleci swoje. Ja przed staraniami zrobiłam trochę badań (w tym wirusowe), więc wezmę wyniki na pierwszą wizytę, ale lekarz na pewno część z nich zleci ponownie. Wezmę też zaświadczenie o grupie krwi, bo robiłam wiele lat temu. Raczej się nie zmieniła więc po co dopłacać
Co do badań przed pierwszą wizytą to podobno nie ma sensu nic robić, bo lekarz i tak zleci swoje. Ja przed staraniami zrobiłam trochę badań (w tym wirusowe), więc wezmę wyniki na pierwszą wizytę, ale lekarz na pewno część z nich zleci ponownie. Wezmę też zaświadczenie o grupie krwi, bo robiłam wiele lat temu. Raczej się nie zmieniła więc po co dopłacać