reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Kurcze, nie wiem co Wam poradzić dziewczyny... To moja pierwsza ciąża i jak na razie bez plamień... Chyba warto byłoby jednak skonsultować to z lekarzem, najlepiej swoim (bo w szpitalu nie wiadomo na kogo się trafi) lub innym ze sprawdzonymi opiniami. Natomiast nie warto panikować dopóki to nie jest intensywne krwawienie. Bardzo dużo kobiet doświadcza plamienia i odbywa się to bez szkody dla dziecka.

Co do badań przed pierwszą wizytą to podobno nie ma sensu nic robić, bo lekarz i tak zleci swoje. Ja przed staraniami zrobiłam trochę badań (w tym wirusowe), więc wezmę wyniki na pierwszą wizytę, ale lekarz na pewno część z nich zleci ponownie. Wezmę też zaświadczenie o grupie krwi, bo robiłam wiele lat temu. Raczej się nie zmieniła ;) więc po co dopłacać ;)

reklama
Kazumi co do grupy krwi to tak nie jest. Badanie gr krwi jest ważne przez rok. Przynajmniej w szpitalach i przychodniach we Wrocławiu. Wiem, bo miałam kilka
Miesięcy temu zabieg i przyniosłam gr krwi z pierwszej ciąży i lekarz powiedział mi ze muszę mieć wynik z Max 12 ostatnich miesięcy No i jak robiłam znowu badanie na fr krwi to babeczka w diagnostyce mi to potwierdziła.
Ja pierdziele zaraz mi mózg rozsadzi. Dzwonić do swojej gin czy nie :( ona ma terminy na grudzień dopiero ale wierze ze jakbym zadzwoniła to mnie przyjmie tylko czy to robić. Nic teraz nie plamie...

Kasiaparasia - jeśli masz się tak bardzo denerwować to zadzwoń. Może chociaż przez telefon Ci coś poradzi albo po prostu przyjmie Cię na badanie. Czasem ten stres jest gorszy dla naszego zdrowia niż objawy, które go wywołały.

I dziękuję za wskazówkę w sprawie grupy krwi. Myślałam, że tu chodzi tylko o czynnik RH i o to czy nie ma konfliktu serologicznego. Pewnie więc będzie do powtórzenia.

z tym stresem to prawda.
A ja już w przychodni, czekam na wizytę do rodzinnej, bez numerka to sobie poczekam. W pracy mało na biurko nie puściłam pawia...

U Nas w przychodni jest tak ze położna decyduje czy moze wcześniej przyjąć na wizytę do ginekologa przecież zdarzają sie różne przypadki zadzwoncie kto pyta nie błądzi

To moja trzecie ciąża nie licząc pozamacicznej ale nigdy żadnego plamienia czy krwawienia.Ja zadzwoniłam dzisiaj do lekarza i już w środę wizyta. Boję się i cieszę jednocześnie.

Dzwoniłam ... i nic może wejdę tak poprostu to mnie przyjmie
Ja w ciąży pozamacicznej zrobiłam test w niedzielę koło godz 20 a w poniedziałek o 8 już siedziałam w kolejce do ginekologa. Weszlam na żywca i widziałam że ginekolozka szczęśliwa nie była ale wygonić nie wygoniła.No i w sumie bardzo dobrze na tym wyszłam bo już w 4 tyg wiedziałam że coś jest nie tak.

reklama
Ja w ciąży pozamacicznej zrobiłam test w niedzielę koło godz 20 a w poniedziałek o 8 już siedziałam w kolejce do ginekologa. Weszlam na żywca i widziałam że ginekolozka szczęśliwa nie była ale wygonić nie wygoniła.No i w sumie bardzo dobrze na tym wyszłam bo już w 4 tyg wiedziałam że coś jest nie tak.

A co to znaczy, że wiedziałaś ze coś jest nie tak? Miałaś jakieś nietypowe objawy?
Ja wyluzowalam.
Nie mam żadnego śladu - byłam w toalecie od rana chyba z 10 razy i postanowiłam narazie nie panikować. To co było po nocy to dosłownie mikro róż ;)
Jak się coś powtórzy lub stwierdzę, że trzeba działać to jadę do lekarza. Sprawdziłam sobie wizyty na znanym lekarzu i są ginekolodzy z bdb opiniami którzy maja pojedyncze godziny nawet dzisiaj.

Do góry