reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Dziewczyny przejezdzalam obok laboratorium i wpadłam na Betę. Wynik mnie załamał. Zobacz załącznik 1041303

Z obliczeń wynika ze jestem w 4t3d ciąży i wynik bety 268. Normy laboratorium wskazują, że powinnam mieć wynik conajmniej 1500!!! ALE odpalilam sobie inne tabele w internecie i wychodzi jednak ze jest Ok.
Czy któraś z was ma takie normy ze swojego Lab i może mi zrobić zdjęcie dla porównania?
Ja jestem w 4 t i 5 dniu dziś odbiorę bete to zobaczę jakie normy u mnie

reklama
Powtórzę w
Środę na pewno. Natomiast te normy z laboratorium to jakaś pomyłka. Właśnie znalazłam normy z innego laboratorium - robiłam Betę w wakacje po zabiegu na polipy macicy w celu wykluczenia raka i tu te normy są jakby „normalniejsze”
Zobacz załącznik 1041318
Każde laboratorium ma inne nie przejmuj sie na zapas ale zrób w tym sam laboratorium

Cześć dziewczyny ❤ ja też dowiedziałam się o ciazy tydzień temu Ale narazie widać było na iść tylko pecherzyk ciazowy więc z niecierpliwością czekam na kolejną wizytę żeby obserwować czy już jest echo serca sama sobie obliczylam termin między 24.06 a 8.07 także zobaczymy jak to będzie wg lekarki wiem że to dopiero poczatek Ale nie mogłam czekać i wszystkim już się pochwalilam a Wy czekacie z ta informacja dla bliskich czy też od razu powiedzialyscie rodzinie i przyjaciolkom? Pozdrowionka!
Ja po tym jak straciłam ciąże w 8tc nikomu nic nie mówię. Dzis u mnie 4t+5 także tylko partner i moją przyjaciółka wie. Dziś miałam jakieś plamienie więc byłam na beta hcg . Myślę, że poczekamy do świąt.Trzymam kciuki. Pozdrawiam

Ja po tym jak straciłam ciąże w 8tc nikomu nic nie mówię. Dzis u mnie 4t+5 także tylko partner i moją przyjaciółka wie. Dziś miałam jakieś plamienie więc byłam na beta hcg . Myślę, że poczekamy do świąt.Trzymam kciuki. Pozdrawiam

Czyli nie udało się dostać do lekarza?
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.
Ja tez nikomu narazie nie mówię.

Czyli nie udało się dostać do lekarza?
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.
Ja tez nikomu narazie nie mówię.
Prywatnie nie.... po czym partner chyba myśli bardziej racjonalnie niż ja i trochę mnie uspokoił... fakt, że co chwile w wc sprawdzam czy wszystko gra..... strach jest.... do tego męczy mnie suchy kaszel nic porządnego wziąść nie można....

@Kasiaparasia - nie mam przy sobie mojego wyniku i norm, ale to, co podają na Twoim wyniku to jakiś absurd. Beta ma ogromną rozpiętość norm na poszczególnych tygodniach i Twoja jak najbardziej się w nich mieści. Powtórz sobie na spokojnie badanie i zobaczysz, jaki jest przyrost.

@nata.lia25 - gratulacje!
My ostatecznie zdecydowaliśmy się "przy okazji" zawiadamiać najbliższych. Wiedzą już rodzice i część rodzeństwa. Jest trochę większa presja gdy widzi się radość innych, ale stwierdziłam, że jeśli będę trzymać to w tajemnicy to z góry zakładam, że coś może pójść nie tak. Nie chcę sobie wkręcać. Liczę, że wszystko będzie dobrze.

Dziewczyny przejezdzalam obok laboratorium i wpadłam na Betę. Wynik mnie załamał. Zobacz załącznik 1041303

Z obliczeń wynika ze jestem w 4t3d ciąży i wynik bety 268. Normy laboratorium wskazują, że powinnam mieć wynik conajmniej 1500!!! ALE odpalilam sobie inne tabele w internecie i wychodzi jednak ze jest Ok.
Czy któraś z was ma takie normy ze swojego Lab i może mi zrobić zdjęcie dla porównania?
Kochana ja pierwsza betę robiłam i wyszła 221 a po 6 dniach robiłam kolejna i miałam 2351 a według miesiączki robiłam pierwsza tez w 4 tygodniu także spokojnie sprawdź sobie jak przyrasta a na pewno będzie dobrze :) i dołączam zdjęcie mojego wyniku z normami

Załączniki

• FC5AFA08-91B0-4678-A0FE-736520DE12B8.png
    FC5AFA08-91B0-4678-A0FE-736520DE12B8.png
    34,7 KB · Wyświetleń: 99
@Kasiaparasia - nie mam przy sobie mojego wyniku i norm, ale to, co podają na Twoim wyniku to jakiś absurd. Beta ma ogromną rozpiętość norm na poszczególnych tygodniach i Twoja jak najbardziej się w nich mieści. Powtórz sobie na spokojnie badanie i zobaczysz, jaki jest przyrost.

Tez tak myśle! Dobrze, że nie ja jedyna :)
W ogóle to laboratorium jakieś dziwne było, babka się mnie pytała kiedy miałam ostatni okres i ile dni mi się spóźnia i pisała
Sobie na kartce. Pierwszy raz się z tym spotkałam. Do tego zapłaciłam 48zl to chyba dużo jak za betę co? Jutro idę do innego laboratorium i zobaczymy, później będę powtarzać ale czy tam to wątpię.
Myślałam właśnie w ten sposób o „niemówieniu o ciąży” nikomu, że to takie trochę zakładanie ze coś może się nie udać... i powiem mężowi chociaż :) niech się cieszy , o ile się okaże me będzie miał z czego. Zamówiłam takie kartki - zdrapki - z napisem „zdrap tutaj” i pod spodem jest srebrne serce, jak się zdrapie to pojawiają się stópki dziecka i napis „zostaniesz tatą” :)
Oby Beta była Ok. Dla
Dziadków tez zamówiłam ;)

Ja musiałam już teraz w 6 tc powiedziec w pracy bo pracuje na codzień z laserami więc nie mogłabym wykonywać wszystkich obowiązków... W związku z tym liczę bardzo na to że będzie dobrze! Musi być ❤ niestety dopada mnie często zapalenie pęcherza i teraz znów:( nie wiem czy to nie zaszkodzi? Nie biorę żadnych leków sama żurawina się lecze naturalnie...

reklama
Do góry