reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Cześć Dziewczynki melduję się, powiedziałam dziś w pracy że jestem w ciąży. Może trochę za wcześnie,ale chociaż teraz żadna dziewczyna nie powie mi weź dziecko na ręce - pracuje w żłobku. A przytulić mogę siedząc na dywanie. Nie wiem czy dobrze zrobiłam,ale cóż.. Wczoraj źle się czułam,dziś znacznie lepiej. Tylko jakaś smutna jestem i cholera wie czemu... Za dużo myślę negatywnie. Polecicie jakąś fajną książkę??
Jak lubisz thillery psychologiczne to polecam Złota klatka- Camilla Lackberg. Wczoraj skończyłam czytać, pochhłonęłam w niecałe 2 dni.

Witam nowe mamy [emoji3]

reklama
Tez witam nowe mamusie.

Sorki czytam ale nie nadrabiam wszystkiego bo sama jakas sie robie mega nerwowa i drazliwa. Latwo mnie wytracic z rownowagi i mam slabe przez to ostatnie dni :/

Hejo, w końcu udało mi się dotrzeć na czat.. ale nadrabiania po dwóch dniach nieobecności się nie podejmuje 😂 mam nadzieje, że u wszystkich bobasów wszystko dobrze!

Cześć Dziewczynki melduję się, powiedziałam dziś w pracy że jestem w ciąży. Może trochę za wcześnie,ale chociaż teraz żadna dziewczyna nie powie mi weź dziecko na ręce - pracuje w żłobku. A przytulić mogę siedząc na dywanie. Nie wiem czy dobrze zrobiłam,ale cóż.. Wczoraj źle się czułam,dziś znacznie lepiej. Tylko jakaś smutna jestem i cholera wie czemu... Za dużo myślę negatywnie. Polecicie jakąś fajną książkę??
Ja tez powiedzialam w poniedzialek ze jestem w ciazy. W srode dalam znac dyrektorce ze jestem w szpitalu. Owszem moze tez za wczesnie ale tak to przynajmniej ma czas zorganizowac zastepstwo za mnie [emoji846]

@Karusia18192 - przykro mi, że coś takiego usłyszałaś od matki. To niczyja sprawa ile i kiedy ktoś ma dzieci. Nie ona je będzie wychowywać.
Trzeba mieć tylko nadzieję, że my takie kiedyś nie będziemy i swoim dzieciom życia nie będziemy chciały układać :p
Ale nie pocieszę Cię jeśli chodzi o przyszłość. Dziadkowie nie będą żałować, że wnuki ich nie odwiedzają. Będą Was obwiniać, że ich nie nauczyliście "rodzinnych wartości" - widziałam to u moich koleżanek...

@limonka27 - no to dobre wieści. No i po badaniu zobaczysz z jakimi bakteriami masz do czynienia. Na razie nie zaszkodzi domowe wspomaganie. Żurawina, woda z sokiem z cytryny. Może uda się to załagodzić bez antybiotyków

@Karusia18192 moja Mama też nie chciała żebym zachodziła W drugą ciążę. Później jak okresu było brak to usłyszałam - a co to mnie obchodzi. A wczoraj usłyszałam że było myśleć jak Młoda miała 3 lata a nie 6. Teraz byłoby odchowane. Jedno do szkoły drugie do przedszkola. No tak mogłam ale okropnie się bałam ciążę przechodziłam źle, a jak już była na świecie córka to też początki były ciężkie ciąganie od lekarza do lekarza.

@Karusia18192 moja Mama też nie chciała żebym zachodziła W drugą ciążę. Później jak okresu było brak to usłyszałam - a co to mnie obchodzi. A wczoraj usłyszałam że było myśleć jak Młoda miała 3 lata a nie 6. Teraz byłoby odchowane. Jedno do szkoły drugie do przedszkola. No tak mogłam ale okropnie się bałam ciążę przechodziłam źle, a jak już była na świecie córka to też początki były ciężkie ciąganie od lekarza do lekarza.
No to u mnie znowu ciągłe gadanie, że mała różnica wieku. Ale to my wychowujemy i my sobie radzimy.

reklama
Relacja całkiem ludzka. A jeśli chodzi o szefową też nie najgorsza kazała się cieszyć. No i skwitowała pójdziesz na zwolnienie to pójdziesz.
No to super❤️ Nic tylko się cieszyć z takiego obrotu spraw. Mnie w poprzedniej ciąży chcieli zwolnić i chyba dlatego tak CEkam i wydaje mi się ze wszyscy pracodawcy tak robią.

My wróciliśmy właśnie ze starym z randki. Obżerałam się pizzy z sosem czosnkowym i aż lepiej 😊

Do góry