A mam do was jeszcze jedno pytanie, robiła któraś z was wszystkie pierwsze badania prywatnie? Bo byłam u ginekologa prywatnie i wystawił mi skierowania na badania, i co prawda na następne wizyty do siebie zapisał mnie już na NFZ bo stwierdził ze po co mam płacić jak na NFZ tez przyjmuje, ale z tego wszystkiego nie dopytałam czy wyniki tez na NFZ czy jeszcze prywatnie i nie wiem na jakie mniej więcej koszta się przyszykować
reklama
kasiunia2124
Fanka BB :)
Wszystko zależy co zaznaczył do zrobienia na pierwszy rzut, pozatym kazde laboratorium ma swoj cennik I nie wszedzie zaplacisz tak samo pozdrawiamA mam do was jeszcze jedno pytanie, robiła któraś z was wszystkie pierwsze badania prywatnie? Bo byłam u ginekologa prywatnie i wystawił mi skierowania na badania, i co prawda na następne wizyty do siebie zapisał mnie już na NFZ bo stwierdził ze po co mam płacić jak na NFZ tez przyjmuje, ale z tego wszystkiego nie dopytałam czy wyniki tez na NFZ czy jeszcze prywatnie i nie wiem na jakie mniej więcej koszta się przyszykować
Hmm. Ja chodzę prywatnie i wszystkie badania też mam płatne. Jeśli skierowanie wystawione jest z przychodni, która nie ma umowy z NFZ to raczej za badania też będziesz musiała zapłacić. A ceny są bardzo różne. Najlepiej dopytać zanim pójdziesz żeby nie było niespodzianki.A mam do was jeszcze jedno pytanie, robiła któraś z was wszystkie pierwsze badania prywatnie? Bo byłam u ginekologa prywatnie i wystawił mi skierowania na badania, i co prawda na następne wizyty do siebie zapisał mnie już na NFZ bo stwierdził ze po co mam płacić jak na NFZ tez przyjmuje, ale z tego wszystkiego nie dopytałam czy wyniki tez na NFZ czy jeszcze prywatnie i nie wiem na jakie mniej więcej koszta się przyszykować
No właśnie przychodnia ma podpisana umowę z NFZ, a mam nie do szpitalnego laboratorium tylko typowo do nich skierowanie na badania, a musiałam iść na pierwsza wizytę niestety prywatnie ponieważ nie dopilnowałam i skończyło mi się ubezpieczenie a byłam pewna ze mam do końca tego miesiąca w następnym tygodniu pójdę na wyniki to zobaczymy, pieczątki na skierowaniu mam takie jak zawsze miałam na NFZ jak byłamHmm. Ja chodzę prywatnie i wszystkie badania też mam płatne. Jeśli skierowanie wystawione jest z przychodni, która nie ma umowy z NFZ to raczej za badania też będziesz musiała zapłacić. A ceny są bardzo różne. Najlepiej dopytać zanim pójdziesz żeby nie było niespodzianki.
Ja dziś jestem niewyspana. Nie dość, że nie mogłam zasnąć prawie do pierwszej to później się budziłam nad ranem, miałam jakieś głupie sny i ostatecznie wstałam po 6-tej. Pogoda taka sobie, więc chce mi spać.
Z jedzeniem mam tak... Coś bym zjadła, ale na myśl o większości dostępnych opcji mam mdłości. Więc nadal odwlekam jedzenie więc mdli mnie bardziej. Ostatecznie robię się tak głodna, że jest mi wszystko jedno czy będę wymiotować czy nie. Jem i wszystko jest ok. Po paru godzinach zabawa zaczyna się od nowa xD
Dajcie znać jak tam po wizytach u lekarza. No i dobrego dnia (tfu... popołudnia)
Z jedzeniem mam tak... Coś bym zjadła, ale na myśl o większości dostępnych opcji mam mdłości. Więc nadal odwlekam jedzenie więc mdli mnie bardziej. Ostatecznie robię się tak głodna, że jest mi wszystko jedno czy będę wymiotować czy nie. Jem i wszystko jest ok. Po paru godzinach zabawa zaczyna się od nowa xD
Dajcie znać jak tam po wizytach u lekarza. No i dobrego dnia (tfu... popołudnia)
Zabajona
Fanka BB :)
Lola to u mnie bedzie dopiero 7+ cos tam@Zabajona u mnie to bedzie pierwszy dzien 9tc, moja gin ma teraz urlop bo probowalam sie przepisac na wczesniejszy termin ale nic z tego
@Karusia18192 to moja druga ciaza i tez myslalam, ze to niemozliwe zeby juz brzuch urosl, ale naprawde wygladam jakbym mocno przytyla. Wydaje mi sie, ze to nie wzdecia bo to sie jednak czuje
Chyba tak właśnie zrobię bo jak jest możliwość na NFZ to po co płacić a z tym ginekologiem to trochę tak dziwnie bo on ma swoją przychodnie z żoną i przyjmują na NFZ generalnie, a „po godzinach” prywatnie hehWiki jak znajdziesz laboratorium to idź i powiedz ze masz takie skierowanie i zapytaj czy to na NFZ czy prywatnie jest. Ja idę do gina prywatnie, wypisze mi skierowania na laboratorium ale też prywatnie.
reklama
No właśnie, często się kończy kanapką... Mam nadzieję, że to jednak przejdzie, bo lubię jeść i trochę mi tego brakujeKazumi ja tak miałam w pierwszej ciąży. Na nic nie miałam ochoty więc w końcu jadłam byle co, najczęściej kanapki z wędliną i ogórkiem kiszonym żeby zjeść cokolwiek, bo już mi było słabo.