reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Jeszcze w środę zrobię test domowy na wszelki wypadek. Jakby wyszedł ciemniejszy to może jednak sobie odpuszczę to badanie krwi, zobaczymy, bo musiałabym być w laboratorium o 7:42, a Mikel ze mną 🤷🏼‍♀️

A tłumaczycie już dzieciom, że będzie rodzeństwo? Rozumieją trochę sytuację? Pokażcie w ogóle brzuszki, jestem ciekawa jak są duże 😁 Ty @niunia2324 pewnie jeszcze nie masz, ale @Aleks90 i @Onka4419 pewnie tak :)
A zdziwiłabyś się!!! Wywaliło mnie jak dzika po agreście 🤣🤣🤣
Fakt ze połowa z tego brzucha to pozostałości po Kostka, ale mocno mi się uwydatnił brzuch, to masakra jakas, jak ja będę wyglądać w 9 miesiącu.
I Marta, nie schizuj, test testowi nie równy, nie wiadomo tak naprawdę jaka jest najciemniejsza opcja danego testu, to niepotrzebnie Cie stresuje jak widzę, ważne że okres nie przyszedł, jesteś w ciąży!😁😁😁

reklama
Haha dobre porównanie 🤣 ja zaraz na początku wyglądałam jak conajmniej w 3 miesiacu 🙈 ale sam lekarz powiedział ze w kolejnej wychodzi szybciej bo mięśnie tak nie trzymają juz

To jak tu ukryć ciążę do końca pierwszego trymestru, jeśli się nie chce wcześniej mówić? 😜

No schizuje się, nic na to nie poradzę. Mega blade są te kreski i w dodatku nie pokazują się od razu tylko dopiero po kilku minutach (ale jeszcze niby w normie czasowej podanej na opakowaniu). Ja od początku się bałam jak to będzie jak teraz zajde w ciążę przy tak krótkiej fazie lutealnej, no i mam... A okres mi się spóźnia dopiero 1 dzień... Boje się jeszcze jakoś bardzo radować bo sytuacja jest specyficzna. Najgorsze jest to że zostały mi tylko testy paskowe, a one jak dla mnie są najgorsze. Zamówiłam wczoraj więcej przez internet ale pewnie przyjdą dopiero za kilka dni. Wiecie ile tu kosztuje test ciążowy w aptece? Kilkanaście euro 🙈 a w sklepach nie sprzedają. To już taniej wychodzi badanie z krwi: 9 euro za badanie. To samo z USG: nie prywatnie robią pierwsze dopiero w 13. tygodniu a prywatnie trzeba iść najpierw do ginekologa żeby dał skierowanie na USG a potem drugi raz żeby to USG zrobił. Czaicie to? No ręce opadają... Opieka medyczna dla ciężarnych jest tragiczna tutaj. Dobrze że chociaż ta porodowa i poporodowa jest na lepszym poziomie.

To jak tu ukryć ciążę do końca pierwszego trymestru, jeśli się nie chce wcześniej mówić? 😜

No schizuje się, nic na to nie poradzę. Mega blade są te kreski i w dodatku nie pokazują się od razu tylko dopiero po kilku minutach (ale jeszcze niby w normie czasowej podanej na opakowaniu). Ja od początku się bałam jak to będzie jak teraz zajde w ciążę przy tak krótkiej fazie lutealnej, no i mam... A okres mi się spóźnia dopiero 1 dzień... Boje się jeszcze jakoś bardzo radować bo sytuacja jest specyficzna. Najgorsze jest to że zostały mi tylko testy paskowe, a one jak dla mnie są najgorsze. Zamówiłam wczoraj więcej przez internet ale pewnie przyjdą dopiero za kilka dni. Wiecie ile tu kosztuje test ciążowy w aptece? Kilkanaście euro 🙈 a w sklepach nie sprzedają. To już taniej wychodzi badanie z krwi: 9 euro za badanie. To samo z USG: nie prywatnie robią pierwsze dopiero w 13. tygodniu a prywatnie trzeba iść najpierw do ginekologa żeby dał skierowanie na USG a potem drugi raz żeby to USG zrobił. Czaicie to? No ręce opadają... Opieka medyczna dla ciężarnych jest tragiczna tutaj. Dobrze że chociaż ta porodowa i poporodowa jest na lepszym poziomie.
To jest straszne... Usg dopiero w okolicy 13 tyg.. A ile jest ciąż które da się uratować i podtrzymać na wczesnym etapie dzięki badaniom i usg.... I rodzą się zdrowe dzieciaki. To skierowanie na usg prywatnie to też jakiś kosmos.. W pl jednak jest pod tym względem na plus...

To jest straszne... Usg dopiero w okolicy 13 tyg.. A ile jest ciąż które da się uratować i podtrzymać na wczesnym etapie dzięki badaniom i usg.... I rodzą się zdrowe dzieciaki. To skierowanie na usg prywatnie to też jakiś kosmos.. W pl jednak jest pod tym względem na plus...
Ano... Cieszcie się i radujcie :D tutaj chyba wychodzą z założenia że pierwszy trymestr to nie ciąża 🤷🏼‍♀️

O matko, co za masakra🙁
Trzymam kciuki bardzo mocno😘

reklama
Do góry