reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

No my się staramy i tak, raz w miesiącu robię też test ciążowy na wszelki wypadek. Staram się schodzić z ilością ale też różnie z tym bywa, czasem jak np. mu idą zęby to nie mogę go od siebie odciągnąć 🙈🙈🙈

Kurcze. Cieszę się ze u nas tak lekko to odstawienie poszło. Z czasem przestałam jej dawać w dzień a w zamian dostawała normalne jedzenie/przekąskę czy coś, cyc był tylko w nocy a później w nocy już tez zamieniłam na mm i jakoś nie zauważyłam żeby odczuwała brak. Jak zaczęłam ograniczać to wrócił okres

reklama
Mikel właśnie dużo je stałych pokarmów a i tak jest cyc i cyc 😅 mi się wydaje że u niego to bardziej z potrzeby bliskości... Na razie jeszcze poczekam, jak wkrótce się nic nie zmieni to będę myśleć żeby mu ograniczać coraz bardziej te karmienia.

Mikel właśnie dużo je stałych pokarmów a i tak jest cyc i cyc 😅 mi się wydaje że u niego to bardziej z potrzeby bliskości... Na razie jeszcze poczekam, jak wkrótce się nic nie zmieni to będę myśleć żeby mu ograniczać coraz bardziej te karmienia.
Wtedy organizm dostanie sygnał ze jest mniej i coś się zmieniło wiec powinien wrócić okres. Ale tez ci powiem ze jak zajdziesz w ciąże to on wkoncu raczej odrzuci cycka bo mleko zmienia smak

To
hej. U nas w sumie po staremu. Tez mamy 5 ząbków ale powoli przebija sie druga górna dwójka. Zosia mówi głównie mama tata bam i reszte chyba po swojemu 😀 śpiewanie oczywiście jej zostało i daje matce koncerty. Ja miałam isc na wychowawczy, ale aktualnie jestem na zaległym urlopie po macierzyńskim a później idę na l4, dołączyłam do majowych mam 2022🙈 (jeszcze nie wierze w to) mieliśmy poczekać rok ale stwierdziliśmy ze tak będzie najlepiej bo będą sie razem wychowywać, a ja będę w domu i będę miała normalnie płacone za l4 i macierzyński później 😀 z wychowawczego za dużo kombinacji żeby przerywać, a znając życie to jakbym poszła na wychowawczy to wtedy bysmy sie zdecydowali heh
To wspaniała wiadomość!!!
Gratulacje!!!
Dużo zdrówka 🥰

reklama
ale tu cisza, chyba każda zaganiana za swoim szkrabem :)
U nas nic nowego, ciężkie ząbkowanie, małej wczoraj wyszedł dopiero 5 ząbek i uwaga, wstaję w nocy na karmienie nawet 6-7 razy, ledwo zipię, jak mała miała pół roku to chodziłam wyspana, więc przewrotne te koleje losu :) mamy stwierdzoną silną alergię na jajka, z mleczną walczymy i widac światło w tunelu na szczęście, moze się uwolnię po dwóch latach z diet :) Natka jeszcze nie mówi, ale nadaje po swojemu aż strach co to będzie jak się naprawdę nauczy :) ja żeby nie zwariować od siedzenia w domu (wzięłam wychowawczy do września przyszłego roku) zaczynam się uczyć gry na gitarze, opowiedzcie co u was!

ale tu cisza, chyba każda zaganiana za swoim szkrabem :)
U nas nic nowego, ciężkie ząbkowanie, małej wczoraj wyszedł dopiero 5 ząbek i uwaga, wstaję w nocy na karmienie nawet 6-7 razy, ledwo zipię, jak mała miała pół roku to chodziłam wyspana, więc przewrotne te koleje losu :) mamy stwierdzoną silną alergię na jajka, z mleczną walczymy i widac światło w tunelu na szczęście, moze się uwolnię po dwóch latach z diet :) Natka jeszcze nie mówi, ale nadaje po swojemu aż strach co to będzie jak się naprawdę nauczy :) ja żeby nie zwariować od siedzenia w domu (wzięłam wychowawczy do września przyszłego roku) zaczynam się uczyć gry na gitarze, opowiedzcie co u was!
Rewelacja! Też myślałam o gitarze, żeby grać Małemu, ale u mnie to zawsze słomiany zapał do takich aktywności, marzy mi się ale niewiele z tym robię 😅
My zaczęliśmy przygodę ze żłobkiem, max za miesiąc wracam do pracy,póki co wybieram zaległy urlop... narazie jest ciężko, Kostek jest adaptacyjnie po 2 godziny, które przeryczy całe, serce mi się kroi ☹
Też byśmy chcieli być w ciąży, ale tak jak Martitta nie mam okresu, nic się nie dzieje z cyklem :/ a i pożycie trochę przygasło, Kostek cały czas śpi z nami, cyckuje co półtorej godziny w nocy, w dzień od 3 dni nie karmie w ogóle, udało się 😉
Teraz idą mu czwórki i trójki (mamy jedną czwórkę i jedną trójkę, reszta idzie równo, potok śliny normalne dzien w dzień 😉)
Nie chodzi jeszcze, zapiernicza jak mały samochodzik na raczkach a jak staje i porusza się przy meblach to z mega ostrożnością, myślę że max kwestia miesiąca i ruszy 😊
Ściskam mocno mamusie 😚

Do góry