reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Hej siostra jest logopedą i pokazałam jej zdjęcia Twojego maluszka, mówi że na bank do podcięcia wedzidełko więc najlepiej jakbyś się skonsultowala u siebie w poradni. Wskazuje na to kształt jezyk-serduszko.
Wedzidelko miał podcinane po urodzeniu tego samego dnia. Więc może tak na foto wygłada ale wedzidelko jest ok. Możesz podciąć je jeszcze z tego co kojarzę. Jezyczek jest wporzadku:)

reklama
Hej siostra jest logopedą i pokazałam jej zdjęcia Twojego maluszka, mówi że na bank do podcięcia wedzidełko więc najlepiej jakbyś się skonsultowala u siebie w poradni. Wskazuje na to kształt jezyk-serduszko.
To zdjęcie takie wyszło. Jego jezyczek jest ok i wedzidełko tez. Ja tu o poradę o to nie pytalam tylko o ząb który juz mu wyszedł. Jezyczek ma normalny tak śmiesznie się ułożył i jak juz wspomniałam miał podciete w szpitalu po porodzie..z niczym problemu nie mamy w tym temacie

Załączniki

• IMG-20200907-WA0019.jpeg
    IMG-20200907-WA0019.jpeg
    658,6 KB · Wyświetleń: 86
Moja tez na brzuchu się wkurza 😂 jak wcześniej fajnie leżała dźwigała głowę to teraz jak ma humor to chwile poleży popodnosi głowę trochę pupę o jest ryk. Trzymam ja dopóki płacz nie jest bardziej prawdziwy 🙈 a kiedyś to jak na zdjęciu

Załączniki

• 9A8903FB-F635-4690-8D5E-30E0FDF45767.jpeg
    9A8903FB-F635-4690-8D5E-30E0FDF45767.jpeg
    1,8 MB · Wyświetleń: 96
Nasz głowę mocno dźwiga, widzę ze mu sprawia frajdę że już sobie może oglądać świat tam, gdzie on chce patrzeć 😄 Bardzo lubi jak się obudzi poleżeć na mojej klatce piersiowej na brzuszku i tak sobie oglądać co się dzieje- a to tapetę w sypialni, bardzo na lustro lubi patrzec 😄
Na brzuchu na macie leży kilka minut, a jak mu się znudzi to pomarudzi i... obraca się na plecy 😂
Pięknie dzidzie dziewczyny ❤️❤️

My już coraz bardziej lubimy leżeć na brzuszku, 5 minut potrafi, potem go obracam, gadamy trochę i znowu na brzuszek 😄 Muszę chociaż 2-3 razy dziennie go obracać, trzymając przedramiona, bo bardziej się opierał na lewą rękę (zalecenia fizjoterapeuty).

Wcześniej nie lubił być na brzuszku, bo to była ciężka praca, a teraz z tej pozycji można dużo ciekawych rzeczy obejrzeć i nawet się uśmiechać 🥰❤️

Załączniki

• 9064E8F8-3C08-42FF-851F-116F02FD57B6.jpeg
    9064E8F8-3C08-42FF-851F-116F02FD57B6.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 94
  • 7967E23C-F731-428F-B58D-D7DE3B3331F3.jpeg
    7967E23C-F731-428F-B58D-D7DE3B3331F3.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 94
  • 46DC3208-9A5A-457B-A873-1BD284A3F5B2.jpeg
    46DC3208-9A5A-457B-A873-1BD284A3F5B2.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 101
Hejka,my dziś kończymy równe 4 miesiące ;)
Mi się coś porypało z ciśnieniem, dostałam leki na nadciśnienie na stałe. Wczoraj,jak byłam na wizycie to ciśnienie 160/100..
Dostałam kilka badań do zrobienia to cukier ok (miałam cukrzycę ciążową), TSH ok(w ciąży brałam leki), wszystkie badania w normie, tylko w moczu mi wyszło białko... Mam zrobić USG jamy brzusznej, iść do okulisty, EKG w porządku i pod koniec tygodnia odebrać wynik z RTG płuc..
Także ten tydzień trochę zwariowany,ale całe szczęście Mąż w domku,to łatwiej :)

My już coraz bardziej lubimy leżeć na brzuszku, 5 minut potrafi, potem go obracam, gadamy trochę i znowu na brzuszek 😄 Muszę chociaż 2-3 razy dziennie go obracać, trzymając przedramiona, bo bardziej się opierał na lewą rękę (zalecenia fizjoterapeuty).

Wcześniej nie lubił być na brzuszku, bo to była ciężka praca, a teraz z tej pozycji można dużo ciekawych rzeczy obejrzeć i nawet się uśmiechać 🥰
Piękny podpór! 😍

Dziewczyny a jak usypiacie na noc maluszki ? Ja swojej daje na noc butelkę a i tak nie zaśnie inaczej niż przy piersi :/ i sporo czasu to trwa

Dziewczyny a jak usypiacie na noc maluszki ? Ja swojej daje na noc butelkę a i tak nie zaśnie inaczej niż przy piersi :/ i sporo czasu to trwa
U nas dramat... Młody nie chce zasnąć gdzieś do 22:00. Zasypia albo na piersi albo w wózku i potem go przekładamy do łóżeczka. A dlaczego dajesz butelkę?

reklama
Do góry