reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Ale ten kolektor w jakiś sposób stymuluje pierś? Bo ja myślałam że tylko zbiera to co wycieknie naturalnie ale teraz mam wątpliwości skoro pisałaś że nie chcesz go za często używać...

reklama
Zależy jak się założy go- ponoć jak się jakoś go wywinie i założy, żeby było większe ssanie to będzie stymulować ale ja go tylko tak przyssę zawsze, żeby się tylko trzymał 😃
Co któryś dzień go przykładam bo jak wspomniałam moja laktacja jest już w miarę unormowana i mam strach czasem, że co jak zleci z tego drugiego cycka a mały będzie jeszcze chciał po opróżnieniu tego jednego 😂 takie moje pewnie niczym nie uzasadnione strachy bo to mleko i tak by zleciało i tak, a jeszcze jest dużo w cycu No ale co zrobisz jak nic nie zrobisz, matczyne rozterki 😂😂
Tak samo mam ze smoczkiem- chciałabym dać jak widzę, że po jedzeniu jeszcze by possał ale boję się, że zaburzy to jego ssanie cyca ale chciałabym trochę ten cyc odciążyć jak sobie go ssie po prostu 😄
No ale dzieć wypluwa wszystkie smoczki i chyba tutaj mam dylemat z głowy 😂

My jeszcze nie podajemy smoczka, czekamy aż Mały skończy miesiąc i jak się rozwinie sytuacja, ale chyba u nas się nie obejdzie bo Mikel bardzo potrzebuje ssać non stop i wydaje mi się że dla samego ssania a nie częstego jedzenia.

Ja się właśnie panicznie boje tego zaburzenia chociaż tyle osób pisze i mówi że u nich nic takiego nie miało miejsca. Ale to jest jakaś taka moja trauma... No ale jeżeli Mikel nadal będzie tak ciągle chciał ssać to nie będę miała innego wyjścia bo inaczej nie będę miała życia, a tatuś też chce z synkiem więcej czasu spędzić tak żeby mu Mały nie płakał wiecznie 😅

My tez po miesiącu zaczęliśmy próbować, mały 5 tyg i wypluwa- a mamy różne, oczywiście nie próbujemy wszystkich naraz 😄 ale szczerze to wolałabym żeby trochę pociumkał tego smoczka bo czasami chciałabym jechać na dłuższe zakupy, mąż kupi co trzeba ale ja pochodzilabym sobie po lidlu czy biedrze bez stresu 😂

reklama
Podłączyłam przed chwilą kolektor bo czułam, ze mam zatkany kanalik- położyłam na niego termofor ciepły z pestkami wiśni, patrzcie ile zebrało mleka!!! Ja aż nie wierzyłam, musiałam zrobić fotkę 😁 90 ml 😮😮
Edit: pierwsza fotkę musiałam uciąć bo kolektor nadal wisiał na cycku i było widać sutek, a nie wiem jak tam regulamin, czy by mnie nie zablokowali czy co 😂

Załączniki

• 08B9300B-7F69-4E36-9F8E-7E74D0EC3FA2.jpeg
    08B9300B-7F69-4E36-9F8E-7E74D0EC3FA2.jpeg
    10,8 KB · Wyświetleń: 77
  • E96EBEE2-D911-4B6A-AFCC-BB0AC43DFFF3.jpeg
    E96EBEE2-D911-4B6A-AFCC-BB0AC43DFFF3.jpeg
    16,6 KB · Wyświetleń: 78
Do góry