reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Zazdroszcze Wam dziewuchy....chociaz macie jakies sygnaly, ze dziecko faktycznie sie tutaj wybiera;). Ja mam termin z ostatniego USG na 30 czerwca, a sygnalow ani widu ani sluchu. Zero skurczy przepowiadajacych, zero twardnienia brzucha, czop na swoim miejscu...Po prostu chyba jest corce za wygodnie. Nawet powiedzialam mezowi, ze spokojnie moze sie napic drinka w weekend, bo chyba sie nigdzie nie wybieramy;).

Oj to może być ze jak się napije to będziecie się wybierać 😂 taka złośliwość natury 😀

reklama
Ja mam.bardziej taki ucisk jak dotykam się myjac w okolicach intymnych to czuje normalnie jakbym czuła jego głowkę a kłócie to mam jak bawi się moim pecherzem....

mnie tak to nic nie kłuje ale jak chodzę. A dzisiaj to szczególnie. Pojechałam oddac książki do biblioteki to Już myślałam ze Przejdę tych 200m😱 Wizytę mam za tydzień. Nawet nie wiem jak mała jest ułożona bo ja nie wyczuwam co gdzie ma a ostatnio była miednicowo

Wczoraj po tym lekarzu trochę się ucieszylam, że przewiduję poród na dniach ale jak to będzie kto to wie. Meczą te upały .... brzuch mam tak nisko i główkę młodego, że jak kucam to mam wrazenie ze go.za raz zgubie. Skurcze męczą brzuch twardy pot się ze mnie leje ale nic się noe rozkręca
Rozumiem Twoje uczucia, też mam brzuch strasznie nisko i jeszcze tydzień temu lekarz mówiła, że główka Małego jest bardzo nisko i mocno uciska 💪 Ale szyjka jeszcze trzyma ten nacisk🙈
Dla mnie teraz wyjść na spacer jest mega trudne, po 15 minutach strasznie bolą mi plecy, brzuch jest prawie cały czas twardy jak kamień 😬 i Mały kopie szalenie 🙈🙈💪💪

Zazdroszcze Wam dziewuchy....chociaz macie jakies sygnaly, ze dziecko faktycznie sie tutaj wybiera;). Ja mam termin z ostatniego USG na 30 czerwca, a sygnalow ani widu ani sluchu. Zero skurczy przepowiadajacych, zero twardnienia brzucha, czop na swoim miejscu...Po prostu chyba jest corce za wygodnie. Nawet powiedzialam mezowi, ze spokojnie moze sie napic drinka w weekend, bo chyba sie nigdzie nie wybieramy;).
Ja tak miałam z pierwszym.synem zero objawów a wszystko się w 4h skończyło ... sam poród 15 min.... takze może u Ciebie tak będzie

A na kiedy masz termin z USG prenatalnego czy z OM? 🙂
Mi ostatnio na USG (w 36 tyg.) też pokazało termin 30.06, bo Mały nie jest takim małym, ale PDP mam 7 lipca. Zobaczymy ile nam jeszcze zostało 😅🙈

Moje drogie!
Jeszcze wczoraj, późnym wieczorem 22.40 przyszedł na świat Kostek Vel Klusek z wagą 3980 😍 przez cesarskie cięcie.
Jest śliczny i zdrowy. Ja juz po pionizacji.
Pozdrawiamy 😚
ależ wspaniałe wiadomosci, nawet nie jest taki duży jak zakładali :) cieszymy się z Tobą slodkim szczęściem i czekamy na opowieści :) ależ Ci zazdroszczę już tej chwili!

A na kiedy masz termin z USG prenatalnego czy z OM? 🙂
Mi ostatnio na USG (w 36 tyg.) też pokazało termin 30.06, bo Mały nie jest takim małym, ale PDP mam 7 lipca. Zobaczymy ile nam jeszcze zostało 😅🙈
To termin z OM, a prenatalny na 5 lipca.
Pasowaloby mi jeszcze szyby umyc, ale wole nie ryzykowac. To bedzie moje pierwsze dziecko, juz nie chodze do pracy, takze czuje sie teraz taka nikomu niepotrzebna. Troche nudy na tym zwolnieniu...

W sumie to i ja nie mogę sie doczekać mojej córeczki ale u Nas dopiero 35 tc 😁we wtorek mamy wizytę to ustalimy termin CC . Dwa dni bardzo słabo czułam ruchy nic nie działało , wiec wczoraj poszłam do położnej , zrobiła ktg i wszytsko dobrze mała sobie spała 😍strachu tylko narobiła , a wieczorem sie obudziła i juz buszuje ciagle 🙈

reklama
Ja jak chodzę to czasem tak mnie kłuje w kroczu ze ledwo idę... nie wiem czego to jest oznaka 🙈
Raczej niczego wielkiego bo wiele z nas ma takie uczucie pod koniec ciąży. Moja mama mi opowiadała że też tak miała, a urodziła mnie tydzień po terminie.
Mój dzisiaj i wczoraj spokojny, jedynie łapkami sobie rusza 😁
A ja za to dzisiaj takiej siły dostałam, że prasowałam, sprzątałam, w budowlanym byliśmy, nawet podłogę na klęczkach umyłam (jak męża nie było oczywiście bo inaczej to by nie było opcji 😂), poukładałam jeszcze inaczej rzeczy w komodzie u małego 😁
Nooo, to książkowy syndrom wicia gniazda :) też bym tak chciała, a ja tymczasem się lenię całymi dniami, a rzeczy małego (kosmetyki, pieluszki, itd.) kompletnie niepoukładane 🙈

Do góry