reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Byłam u diabetologa. Dalej mam prowadzić samokontrolę ze mierzyć po godzinie od posiłku i przyjść za 2 tyg. Jak będzie się utrzymywał powyżej 140 to wtedy insulina. Oczywiście mnie postraszyła ze w cukrzycy dziecko może mieć wady choroby i porod może być trudny...

Mozna wybrać się do USC przed porodem i potwierdzić ojcostwo, dzięki temu po porodzie tylko jedno z Was idzie załatwiać papierologie,(lub chyba można przez profil zaufany) jeśli nie uznacie ojcostwa przed a nie jesteście małżeństwem to niestety oboje musicie pójść po porodzie potwierdzić wszystko.
a jak w trakcie ciąży partner może potwierdzić ojcostwo ?
maz to idzie z automatu jako ojciec. A bez ślubu dziecko nie ma ojca i nazwisko dostaje matki[emoji17] dopiero ponoć w urzędzie to się prostuje
Ja wczoraj czytałam w necie, że można iść tam gdzie się rodzilo lub tam gdzie się jest zameldowanym ale pewnie lepiej przedzwonic najpierw i dopytać czy na pewno.
Trzeba tam, gdzie sie urodzilo

Ja zastanawiałam się nad wzięciem Butelki z filtrem Zamiast targać zgrzewkę wody. Tylko nie wiem jak moja głowa przyjmie fakt ze pije kranowe 😂
Ja mam zamiar kupić tą butelkę filtrującą dafi, właśnie po to by nie targać wody w walizce i wiem że dużo kobiet tak robi więc chyba też się skusze.. Co do jakości wody w szpitalu to bez przesady nikt nie świeci po wyjściu ze szpitala.. Herbaty czy posiłki podawane w szpitalu to na innej wodzie są? 🤣🤣🤣 Woda jak woda taka sama jak w innych budynkach miasta, chyba szpital nie ma osobnego wodociągu 🤣🤣

Ja mam zamiar kupić tą butelkę filtrującą dafi, właśnie po to by nie targać wody w walizce i wiem że dużo kobiet tak robi więc chyba też się skusze.. Co do jakości wody w szpitalu to bez przesady nikt nie świeci po wyjściu ze szpitala.. Herbaty czy posiłki podawane w szpitalu to na innej wodzie są? 🤣🤣🤣 Woda jak woda taka sama jak w innych budynkach miasta, chyba szpital nie ma osobnego wodociągu 🤣🤣
ja chyba też kupię tę butelkę świetny pomysł!

Ja mam dafi ale jest okropnie irytująca, gniecie się więc chyba kupię butelkę brity bo jest twardsza ale to już zależy od preferencji 😄 ja chyba jednak zmieniam szpital więc czeka mnie przepakowanie bo nie potrzebuję tylu rzeczy do małego 😁

Ja kupiłam właśnie dafi z filtrem w biedronce :) ciut mała ta butelczyna, no ale cóż ;)

Ja mam dafi ale jest okropnie irytująca, gniecie się więc chyba kupię butelkę brity bo jest twardsza ale to już zależy od preferencji 😄 ja chyba jednak zmieniam szpital więc czeka mnie przepakowanie bo nie potrzebuję tylu rzeczy do małego 😁

dlatego ja jeszcze nie posiadam tej butelki dali bo za każdym razem jak się zastanawiałam nad kupnem to wkurzało mnie ze jest taka miękka. A tez słyszałam zezdarza Jej się przeciekać wiec brita jest chyba lepszym rozwiązaniem i nie trzeba w niej dotykać filtra a w dafi przy laniu wody trzeba go wyciągach paluchami

reklama
W "moim" szpitalu jest nawet przykaz żeby mieć torbę na kółkach:p Co do porodu rodzinnego to szczerze mówiąc my nawet o tym nie gadaliśmy i zjawił się wirus i chyba rozwiązał problem, bo jak znam mojego, to by miał opory:p a tak to ja się już nastawiłam na "samotny" pobyt i będzie git:)

Do góry