reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Byłam u diabetologa. Dalej mam prowadzić samokontrolę ze mierzyć po godzinie od posiłku i przyjść za 2 tyg. Jak będzie się utrzymywał powyżej 140 to wtedy insulina. Oczywiście mnie postraszyła ze w cukrzycy dziecko może mieć wady choroby i porod może być trudny...

Mozna wybrać się do USC przed porodem i potwierdzić ojcostwo, dzięki temu po porodzie tylko jedno z Was idzie załatwiać papierologie,(lub chyba można przez profil zaufany) jeśli nie uznacie ojcostwa przed a nie jesteście małżeństwem to niestety oboje musicie pójść po porodzie potwierdzić wszystko.
a jak w trakcie ciąży partner może potwierdzić ojcostwo ?
maz to idzie z automatu jako ojciec. A bez ślubu dziecko nie ma ojca i nazwisko dostaje matki[emoji17] dopiero ponoć w urzędzie to się prostuje
Ja wczoraj czytałam w necie, że można iść tam gdzie się rodzilo lub tam gdzie się jest zameldowanym ale pewnie lepiej przedzwonic najpierw i dopytać czy na pewno.
Trzeba tam, gdzie sie urodzilo

Ja zastanawiałam się nad wzięciem Butelki z filtrem Zamiast targać zgrzewkę wody. Tylko nie wiem jak moja głowa przyjmie fakt ze pije kranowe 😂
Ja mam zamiar kupić tą butelkę filtrującą dafi, właśnie po to by nie targać wody w walizce i wiem że dużo kobiet tak robi więc chyba też się skusze.. Co do jakości wody w szpitalu to bez przesady nikt nie świeci po wyjściu ze szpitala.. Herbaty czy posiłki podawane w szpitalu to na innej wodzie są? 🤣🤣🤣 Woda jak woda taka sama jak w innych budynkach miasta, chyba szpital nie ma osobnego wodociągu 🤣🤣

Ja mam zamiar kupić tą butelkę filtrującą dafi, właśnie po to by nie targać wody w walizce i wiem że dużo kobiet tak robi więc chyba też się skusze.. Co do jakości wody w szpitalu to bez przesady nikt nie świeci po wyjściu ze szpitala.. Herbaty czy posiłki podawane w szpitalu to na innej wodzie są? 🤣🤣🤣 Woda jak woda taka sama jak w innych budynkach miasta, chyba szpital nie ma osobnego wodociągu 🤣🤣
ja chyba też kupię tę butelkę świetny pomysł!

Ja mam dafi ale jest okropnie irytująca, gniecie się więc chyba kupię butelkę brity bo jest twardsza ale to już zależy od preferencji 😄 ja chyba jednak zmieniam szpital więc czeka mnie przepakowanie bo nie potrzebuję tylu rzeczy do małego 😁

Ja kupiłam właśnie dafi z filtrem w biedronce :) ciut mała ta butelczyna, no ale cóż ;)

Ja mam dafi ale jest okropnie irytująca, gniecie się więc chyba kupię butelkę brity bo jest twardsza ale to już zależy od preferencji 😄 ja chyba jednak zmieniam szpital więc czeka mnie przepakowanie bo nie potrzebuję tylu rzeczy do małego 😁

dlatego ja jeszcze nie posiadam tej butelki dali bo za każdym razem jak się zastanawiałam nad kupnem to wkurzało mnie ze jest taka miękka. A tez słyszałam zezdarza Jej się przeciekać wiec brita jest chyba lepszym rozwiązaniem i nie trzeba w niej dotykać filtra a w dafi przy laniu wody trzeba go wyciągach paluchami

reklama
W "moim" szpitalu jest nawet przykaz żeby mieć torbę na kółkach:p Co do porodu rodzinnego to szczerze mówiąc my nawet o tym nie gadaliśmy i zjawił się wirus i chyba rozwiązał problem, bo jak znam mojego, to by miał opory:p a tak to ja się już nastawiłam na "samotny" pobyt i będzie git:)

Do góry