reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
I co, zgodził się? :D
zdecydowanie, (zażyczyłam sobie japoński, bo do porodu nie można lakieru ponoć mieć) więc już układa plan, a jak powiedziałam, że chcę iść do kosmetyczi to uznał, że jak trzeba to sam się nauczy hennę kłaść :) ja mu w ramach rewanżu obcinam włosy, więc pełna harmonia :)

Dziewczyny a jakie macie aspiratorki?
Ogólnie nie jestem sobie w stanie wyobrazić tych do odkurzacza... Nie chciałabym wyssać małej smarków z mózgiem. Coś bezpeczniejszego, sprawdzonego?
My jeszcze nie mamy ale ciagle sie zastanawiam , raczej jestem nastawiona na elektryczny ale nie mam pojęcia jaki wziąć , z koleżankami co maja juz dzieci to one zadowolone wlasnie z tego do odkurzacza bo radzi sobie dobrze z katarem , takim gęstym tez . Znowu tez mówiły ze do codziennej pielęgnacji używają po prostu gruszki , ewentualnie kropla soli fizjologicznej i gazikiem czy patyczkiem kózki wyciągają .

U nóg chyba można tylko u rąk nie. Ja przez całą ciążę nie malowałam na wszelki wypadek, gdzie wcześniej non stop miałam pomalowane, czasem u kosmetyczki a czasem sama w domu.

My prawie nic nie mamy z zabawek, dostaniemy nieco później szumisia, mamy miękką książkę i jedną grzechotkę na razie 🙂
Dla rozwoju w 0-2 mies. wzięłam taki starter malucha CzuCzu - kolorowe kartki aby umieścić je nad łóżeczkiem (czarne, białe i czerwone), bo małe dzieci bardzo to lubią i mogą ciągle się na nie wpatrywać i rozwijają się patrząc na te czarno białe zwierzęta albo wzory
My mamy doslownie 1 króliczka maskotka i 1 małpkę która dostała w prezencie.

U nóg chyba można tylko u rąk nie. Ja przez całą ciążę nie malowałam na wszelki wypadek, gdzie wcześniej non stop miałam pomalowane, czasem u kosmetyczki a czasem sama w domu.
No więc ja przestałam malować ok 5 miesiąca. To niczemu nie szkodzi aby malowac paznokcie, natomiast gdyby coś się działo to pamiętajcie że sprawdzają funkcje życiowe na podstawie koloru pod paznokciem więc ja nie maluję już w ogóle. Wychodzę z założenia że gdyby coś się działo to lepiej nie mieć. Do szpitala nie powinno się mieć pomalowanych bo Ci ze skrobia skalpelem 😉przynajmniej tak robiono w czasach moich narodzin.

Niby można malować i dużo kobiet to robi, ale dużo lakierów ma substancje chemiczne które nie są do końca ok więc wolałam sobie odpuścić. Ale znam dużo kobiet które malowały przez całą ciążę i nic złego się nie działo :)

My jeszcze nie mamy ale ciagle sie zastanawiam , raczej jestem nastawiona na elektryczny ale nie mam pojęcia jaki wziąć , z koleżankami co maja juz dzieci to one zadowolone wlasnie z tego do odkurzacza bo radzi sobie dobrze z katarem , takim gęstym tez . Znowu tez mówiły ze do codziennej pielęgnacji używają po prostu gruszki , ewentualnie kropla soli fizjologicznej i gazikiem czy patyczkiem kózki wyciągają .

Z tego co mi wiadomo od wielu osob, to odkurzacz jest rewelacyjny - swoimi plucami tak szybko i dokladnie nie zrobisz. Ja jak sie w koncu za zakupy wezme taki kupie☺

reklama
Do góry