reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
U mnie i żytni i owsiany też podnosi cukier, mam tylko jeden chleb który w miarę nie przegina mi poziomu, to chleb pro body od putki. Ja poza mącznymi rzeczami nie mogę też ryżu białego i ziemniaków także cały czas na kaszach lecę ale za to mięska, nabiał i warzywa idą na kilogramy [emoji6]
chleb możesz jeść tylko żytni, nie wolno Ci jeść pszenicy pod żadną postacią

ja z szaleństw kupiłam dla małej jeszcze grzechotkę na rączkę :) oprócz tego nie mamy żadnych ozdób ani zabawek, macie już takie rzeczy?
My prawie nic nie mamy z zabawek, dostaniemy nieco później szumisia, mamy miękką książkę i jedną grzechotkę na razie 🙂
Dla rozwoju w 0-2 mies. wzięłam taki starter malucha CzuCzu - kolorowe kartki aby umieścić je nad łóżeczkiem (czarne, białe i czerwone), bo małe dzieci bardzo to lubią i mogą ciągle się na nie wpatrywać i rozwijają się patrząc na te czarno białe zwierzęta albo wzory

My prawie nic nie mamy z zabawek, dostaniemy nieco później szumisia, mamy miękką książkę i jedną grzechotkę na razie 🙂
Dla rozwoju w 0-2 mies. wzięłam taki starter malucha CzuCzu - kolorowe kartki aby umieścić je nad łóżeczkiem (czarne, białe i czerwone), bo małe dzieci bardzo to lubią i mogą ciągle się na nie wpatrywać i rozwijają się patrząc na te czarno białe zwierzęta albo wzory
Ooo tak, te kartki też mamy :) tzn. my mamy książeczkę CzuCzu czarno-białą. I ta mata z Ikei też czarno-biała. I karuzelka też ma być czarno-biała, bo właśnie takie kontrastowe kolory są pierwszymi które widzi dzidzia i rzeczy z tymi kolorami wspomagają rozwój maluszków.

U mnie i żytni i owsiany też podnosi cukier, mam tylko jeden chleb który w miarę nie przegina mi poziomu, to chleb pro body od putki. Ja poza mącznymi rzeczami nie mogę też ryżu białego i ziemniaków także cały czas na kaszach lecę ale za to mięska, nabiał i warzywa idą na kilogramy [emoji6]
ryż można jeść tylko dziki, poczytaj te listy z IG jest taki portal glukoza.pl tam są dostępne, ja jestem na ten diecie już ponad 3 lata, można się przyzwyczaić

Mnie uratował razowy na zakwasie z piekarni hert i razowy marki tesco 😃

ja właśnie myślałam, ze to na zimę dopiero się przydaje, nie szykowałam nic takiego na teraz, myślałam, ze przykryję mała kocykiem jakby co, na początku i tak chcę z nią jeździć z tyłu, bo będę się martwić inaczej
Ja właśnie chciałam to kupić bo fajna sprawa ale mi odradzono na lato. Ze w lato to wystarczy pieluszka przykryć. Niby właśnie są te na lato wafelkowe i już sama nie wiem 😊

reklama
u nas do zakończenia pierwszego miesiąca życia małej jest i będzie rygor sanitarny, więc żaden fryzjer czy kosmetyczka nie wchodzą w grę, namawiam męża, żeby mi paznokcie u nóg zrobił bo już nie sięgam :)

Do góry