reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Ja jutro muszę wstać o 4 bo okolo piątej chcemy wyjechać żeby jak najwięcej czasu spędzić w Kazimierzu. Pewnie na 10 dojedziemy na miejsce. Pewnie będę mniej aktywna do niedzieli ale postaram się do Was zaglądać.

Też wydaje mi się że im mniejsze dziecko tym łatwiejsza z nim podróż. Z córką byliśmy pierwszy raz dalej dopiero jak skończyła 7 miesięcy bo wcześniej nie było okazji ale zdecydowanie przyjemniej się jechało niż teraz z dwulatką. W przyszłym roku w okolicach maja lub czerwca planujemy wyjazd do Chorwacji.

Odebrałam dziś wyniki krzywej wreszcie. Glukoza na czczo wyszła minimalnie później normy czyli 63 na 65. Miała któraś z Was podobnie?
Udanego wyjazdu :*

reklama
Ja z małym tez w te wakacje bym pojechala juz gdzies, ale maz mowi ze za wczesnie.Tu znowu mamy odmienne zdania heh;) Ja w ciazy odwrotnie, to on z dzieckiem nie hehe.Z moimi synkami byłam nad morzem polskim pierwszy raz jak mieli 8 mies i bylo fajnie.Teraz tez bym gdzies ruszyla ehh. Na Chorwacje wybierasz sie smochodem, czy samolotem? Raz jak startowalismy z Krakowa to w 12 h i bylismy bez nocowania pomiedzy.Drugim razem z W- wy i nocowalismy w Czechach.
Mój to już chciał w sierpniu jechać, ale mu to wybiłam z głowy - po porodzie.. w połogu z raną na dole do słonej wody - chyba najgorsza tortura. :szok:
Jak będziemy jechać to autem i rozłożymy podróż na dwa dni, żeby się nie męczyć.

Dzisiaj natomiast zamierzamy skorzystać z pogody i wybrać się nad jezioro, żeby posiedzieć na kocu. :) W końcu pierwszy dzień iście letniej pogody.

Mój to już chciał w sierpniu jechać, ale mu to wybiłam z głowy - po porodzie.. w połogu z raną na dole do słonej wody - chyba najgorsza tortura. :szok:
Jak będziemy jechać to autem i rozłożymy podróż na dwa dni, żeby się nie męczyć.

Dzisiaj natomiast zamierzamy skorzystać z pogody i wybrać się nad jezioro, żeby posiedzieć na kocu. :) W końcu pierwszy dzień iście letniej pogody.
Tak dzisiaj pogoda ma być letnia, więc tylko korzystać.Tak bardzo fajnie, ze rozlożycie podroz na dwa dni, na spokojnie i bez przeciazenia sie tyle godz.w aucie.Betty jakie imie ty dla swojego malego planujesz?Kurcze za sek.30 tydz.a ja ciagle nie wiem jak mu damy na imię;)

Tak dzisiaj pogoda ma być letnia, więc tylko korzystać.Tak bardzo fajnie, ze rozlożycie podroz na dwa dni, na spokojnie i bez przeciazenia sie tyle godz.w aucie.Betty jakie imie ty dla swojego malego planujesz?Kurcze za sek.30 tydz.a ja ciagle nie wiem jak mu damy na imię;)
Po wielu miesiącach zastanawiania się wybraliśmy imię Aleksander :)
Początkowo chciałam Leonardo, ale każdy był sceptyczny. :confused:
Chciałam, żeby imię było uniwersalne, gdziekolwiek na świecie poniesie później to moje dziecię. No i brzmi dostojnie, a można go „zmiękczyć” na mnóstwo sposobów.
W rodzinie już się przyjęło i jest nazywany Olek, Alex albo Aleksander (tak mówi moja niespełna 3-letnia córka) chociaż bardziej to brzmi jak „Aleksiandel” :D
Drugie imię będzie miał po dziadku - Stanisław, więc po inicjałach będzie to Nasz mały A.S. :)

Po wielu miesiącach zastanawiania się wybraliśmy imię Aleksander :)
Początkowo chciałam Leonardo, ale każdy był sceptyczny. :confused:
Chciałam, żeby imię było uniwersalne, gdziekolwiek na świecie poniesie później to moje dziecię. No i brzmi dostojnie, a można go „zmiękczyć” na mnóstwo sposobów.
W rodzinie już się przyjęło i jest nazywany Olek, Alex albo Aleksander (tak mówi moja niespełna 3-letnia córka) chociaż bardziej to brzmi jak „Aleksiandel” :D
Drugie imię będzie miał po dziadku - Stanisław, więc po inicjałach będzie to Nasz mały A.S. :)
Nasz będzie Alex ;) po miłości chłopa do Alexander Ferguson i Man Utd.
Tylko jeszcze nie podjęliśmy decyzji czy Alexander czy Alex.
No i łatwiej będzie dziadkom w Polsce wmówić niż jakieś irlandzki imię co chcieliśmy.

Ale piękna pogoda, ja wygrzewam się na ogrodzie :) może uda się złapać trochę promieni słonecznych na ryjek :)
Cudownego dnia Wam życzę :)

Piękna, piękna. Spociłam się idąc do auta! A od momentu zaciążenia w ogóle się nie pocę. :) Ale spokojnie, majówka ma być kiepska... Przynajmniej w Czechach. :(((

reklama
Tak, jest bardzo ciepło że już ubrałam dzisiaj nawet letnia sukienkę ;) ehhh, niech już tak zostanie :))
@Si.Kat uważaj żeby Ciebie nie spalilo ;)

@HaTo dokładnie rok temu byłam na majówce w Pradze i było przepięknie, ciepło... i pełno turystów ;) tego Ci życzę jeśli się w tym roku wybierasz :) jakakolwiek pogoda by tam nie była, będzie na pewno pięknie :)
A prognozy bywają zmienne więc do 1 mają może się jeszcze wiele wydarzyć :)
Miłego dnia Dziewczyny! :*

Do góry