reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Witam:)
Trzymam kciuki za wizytujące dziś. Ja jeszcze nie mogę się zebrać z łóżka, dziś jedziemy do knajpy z okazji moich urodzin:) nie miałam weny przygotowywać nic w domu, a mamy niedaleko miejsce gdzie serwują dania z ziemniaków, już czuję smak placka po węgiersku mmmm:) J pojechał po kawałek ciacha żeby teściów poczęstowac i gotowe:) i mam rozkminę, że nigdy nie spodziewałam się , że dopiero mając 28 lat będę spodziewać się pierwszego dzidziusia:( Czy są na forum kobietki, które są po inseminacji lub in vitro?

I wywołałaś u mnie impuls, by jednak się przywitać ;) Tak, ja jestem po dość długiej staraniowej historii i in vitro. Do tej pory podchodziłam z duużym dystansem do różnych forów, zawsze wolałam trzymać się na uboczu, cóż, taki charakter. I z tego jak czytam wpisy, myślę, że ciąża po stratach i po in vitro jest jednak inna, budzi inne emocje, przynosi inne zmartwienia. Ale witam wszystkich ;) 16tc+2
p.s. Sto lat! na pocieszenie - jestem starsza ;)

Nie wiem skąd biorą się te szalone pomysły dotyczące łożyska :D
Czytam was i wiem, że nic nie wiem... Może na szkole rodzenia mnie czegoś nauczą, bo nawet musiałam wygooglować co to znaczy „kangurowanie”. Boję się, że wszystko zrobię nie tak i będę gotować dziecko w wózku, stosować dietę „matki karmiącej”- czyli kawa zbożowa i pajda chleba [emoji23]... Panie, daj mi siły i rozsądku!
Nie smiej sie, ale slod jecznienny czyni cuda z cyckiem[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Natalia485, 458.. sorry, ale numerek ml i sie miesza.. wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!! Zdrowka przede wszystkim.. i smacznego placka[emoji39]

I wywołałaś u mnie impuls, by jednak się przywitać ;) Tak, ja jestem po dość długiej staraniowej historii i in vitro. Do tej pory podchodziłam z duużym dystansem do różnych forów, zawsze wolałam trzymać się na uboczu, cóż, taki charakter. I z tego jak czytam wpisy, myślę, że ciąża po stratach i po in vitro jest jednak inna, budzi inne emocje, przynosi inne zmartwienia. Ale witam wszystkich ;) 16tc+2
Czesc! Mysle, ze kazda z nas przezywa ciaze inaczej, dla jednych jest pierwsza, wystarana, dla innych kolejna, moze nieplanowana, jedne sa beztroskie, inne maja bagaz doswiadczen za 6..

Witamy!!! Trzymam kciuki za Ciebie i Malenstwo!

Witamy ;)

Dziewczyny, trzymam kciuki za wasze cuda i dobre samopoczucie :) Temat jest mi znany z racji osób w bliskim otoczeniu. Wciąż „walczą”, więc rozumiecie najlepiej co to znaczy...
Ja też kończę w tym roku 30 lat, to moja pierwsza ciąża i wcale nie czuję się starą pierworódką [emoji23]. Natomiast czytając doświadczone dziewczyny wiem, że muszę jeszcze się podszkolić w temacie :D

A to nie jest ogólnie przyjęta praktyka, że tatuś kanguruje po cc? Nie wiem sama, ale dużo historii słyszałam, że to właśnie tata przejmował dziecko, że wydaje mi się, że to normalka. [emoji846]
U nas tatuś dostaje dziecko zaraz po cc i może pójść z nim już na sale poporodowa i tam może kangurowac, chociaż mój M tylko po prostu trzymał dzieciaczka, dopóki mnie nie oporzadzili i jak juz wjechałam do nich to zaraz bralam maluszka i do cyca [emoji16]
Poród lotosowy.... hm.... oglądałam kiedyś różne fotoreportaże z tego. To nie dla mnie. Ale jak ktoś czuje, że to jest dla niego, to luz. Ja się tylko zastanawiam nad porodem w wodzie. Nie chcę znieczulenia dożylnego, ew. tylko butla z podtlenkiem azotu. I zastanawiam się, czy woda dodatkowo nie ukoi bólu. Może któraś z Was ma już doświadczenia z porodu w wodzie i może się podzielić? [emoji5]

A co do łożyska, to pewnie dziewczyny z UK będą mogły więcej powiedzieć. Tam jest popularne Placenta Remedies Network. Sproszkowane łożysko w kapsułkach. Remedium na każdy problem. Podobno.

Ja myślę, że szpital nie powinien robić z tym problemów. Niby dlaczego tata nie może kangurować? A planujesz rodzić w Warszawie?
Mi nigdy nie oferowali tego typu rzeczy, ale i tak bym odmówiła [emoji1] no nie dla mnie takie rzeczy... generalnie to nie słyszałam nawet od znajomych tutaj żeby na takie coś im się decydowali, może w naszym szpitalu to mało popularna praktyka [emoji12]

Czekam dziś ma paczkę ale dpd oczywiście sobie w gumy leci i się okazało że mają jakieś opóźnienie [emoji35] szkoda bo dziś bardziej mi potrzebna niż na jutro...

Wczoraj pojawiła się prośba o pokazanie ubranek. To tylko 3 zestawy z chyba 20... Trochę mnie poniosło, ale były takie super promocje :D
O mamusiu [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7] jakie promocje są?
Jeśli masz psa faceta to byłby idealnym kandydatem dla mojej suni [emoji23]Zobacz załącznik 940694
Tak, mój amant to Tedek, Tedosław, Tedkinson [emoji23] ma 2 lata i bujne przyrodzenie [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Cześć! [emoji4][emoji4]

Można gdzieś zmienić nick? Bo chyba żelazko24/7 bardziej do mnie pasuje...

reklama
O mamusiu [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7] jakie promocje są?

Tak, mój amant to Tedek, Tedosław, Tedkinson [emoji23] ma 2 lata i bujne przyrodzenie [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Cześć! [emoji4][emoji4]

Można gdzieś zmienić nick? Bo chyba żelazko24/7 bardziej do mnie pasuje...
Rozwalilas mnie z tym zelaskiem.

A ja dalej czekam...

Do góry