reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Ja również mam umowę na czas nieokreślony i już ponad tydzień jestem na l4. Trochę mi się nudzi ale mój pracodawca ma gdzieś swoich pracowników i również już tam nie wrócę więc czuję się wyśmienicie już mnie tam nie ma 😃
Ale Ci zazdroszcze ! A jak to rozegralas ? W sensie powiedzialas i ciazy i jednocześnie od razu przedstawilas zwolnienie l4 ? Ja jutro ide do pracy (tydzien siedzialam z synkiem na zwolnieniu bo mial
apalenie uszu) i na sama mysl mi slabo mam takie mdlosci popracuje dwa tygodnie pozakańczam sprawy i w polowie grudnia ide na zwolnienie bo chyba do świąt nie wytrwam nawet ale tez beak mi odwagi aby tak od razu przedstawic zwolnienie :(

reklama
Ja mam umowę która sie konczy w przyszła sobotę ( 30.11)ale rozmawiałam z radca prawnym który się zajmuje kodeksem pracy. Doradził zeby od razu jak będę miała umowę w ręku iść na l4, i dopiero poinformowac w pracy że jestem na zwolnieniu, bo wtedy już jestem nietykalna.
Jeśli bym pracowała nadal i powiedziała o ciazy to jeszcze mogli by mi dać wypowiedzenie z racji nie skończenia 12 tygodnia. Ale i w tym przypadku umowa która będzie podpisana pewnie na 3 lata została by rozwiązana po ukończeniu 3 mies więc chcąc mnie zwolnić musieli by do dnia porodu przedluzyc. No ale najbardziej opłacalne dla mnie iść na l4 mając umowę w ręku. Tym bardziej że już tam i tak nie wrócę

Witam kochane ❤️ Z radością chciałabym do Was dołączyć! Troche czasu zajęło mi przyzwyczajenie sie do myśli, że to juz ☺️ Jestem mega szczęśliwa, wg kalendarza dzisiaj jest 5t4d, na testach wyszła mi pierwsza słaba kreska 1 dzień przed datą miesiączki, beta się ładnie powaja, ostatnia 22.11.- 278, planowany termin 23 lipca 2025, ale wyglada na to, że ciaza będzie jednak młodsza. Mam stwierdzone hashimoto. Ginekolog i endokrynolog podchodzą dość ostrożnie do mojego entuzjazmu, ale mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze 🥰🥰 Najbliższe USG 2.12. Czekam z niecierpliwością i trzymam kciuki za Was, mam nadzieję, że wszystkie ze spokojem dotrwamy do lipca ❤️

Ostatnia edycja:
Witam kochane ❤️ Z radością chciałabym do Was dołączyć! Troche czasu zajęło mi przyzwyczajenie sie do myśli, że to juz ☺️ Jestem mega szczęśliwa, wg kalendarza dzisiaj jest 5t4d, na testach wyszła mi pierwsza słaba kreska 1 dzień przed datą miesiączki, beta się ładnie powaja, ostatnia 22.11.- 278, planowany termin 25 lipca 2025, ale wyglada na to, że ciaza będzie jednak młodsza. Mam stwierdzone hashimoto. Ginekolog i endokrynolog podchodzą dość ostrożnie do mojego entuzjazmu, ale mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze 🥰🥰 Najbliższe USG 2.12. Czekam z niecierpliwością i trzymam kciuki za Was, mam nadzieję, że wszystkie ze spokojem dotrwamy do lipca ❤️
Czesc Anula. Na pewno dobrze liczysz termin? Ja jestem 5+2, OM 18.10 i termin mam na 25 lipca :)

Dziewczyny płukałam gardło wodą ale z sodą i naprawdę pomaga, w razie co polecam.
Ja chyba będę musiała jutro powiedzieć że jestem w ciąży bo mam taki wielki brzuch że nie będę z siebie idiotki robić udając że nic nie ma na rzeczy

Załączniki

• IMG_3667.png
    IMG_3667.png
    66,8 KB · Wyświetleń: 63
reklama
Do góry