reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Ja również mam umowę na czas nieokreślony i już ponad tydzień jestem na l4. Trochę mi się nudzi ale mój pracodawca ma gdzieś swoich pracowników i również już tam nie wrócę więc czuję się wyśmienicie już mnie tam nie ma 😃
Ale Ci zazdroszcze ! A jak to rozegralas ? W sensie powiedzialas i ciazy i jednocześnie od razu przedstawilas zwolnienie l4 ? Ja jutro ide do pracy (tydzien siedzialam z synkiem na zwolnieniu bo mial
apalenie uszu) i na sama mysl mi slabo mam takie mdlosci popracuje dwa tygodnie pozakańczam sprawy i w polowie grudnia ide na zwolnienie bo chyba do świąt nie wytrwam nawet ale tez beak mi odwagi aby tak od razu przedstawic zwolnienie :(

reklama
Ja mam umowę która sie konczy w przyszła sobotę ( 30.11)ale rozmawiałam z radca prawnym który się zajmuje kodeksem pracy. Doradził zeby od razu jak będę miała umowę w ręku iść na l4, i dopiero poinformowac w pracy że jestem na zwolnieniu, bo wtedy już jestem nietykalna.
Jeśli bym pracowała nadal i powiedziała o ciazy to jeszcze mogli by mi dać wypowiedzenie z racji nie skończenia 12 tygodnia. Ale i w tym przypadku umowa która będzie podpisana pewnie na 3 lata została by rozwiązana po ukończeniu 3 mies więc chcąc mnie zwolnić musieli by do dnia porodu przedluzyc. No ale najbardziej opłacalne dla mnie iść na l4 mając umowę w ręku. Tym bardziej że już tam i tak nie wrócę

Witam kochane ❤️ Z radością chciałabym do Was dołączyć! Troche czasu zajęło mi przyzwyczajenie sie do myśli, że to juz ☺️ Jestem mega szczęśliwa, wg kalendarza dzisiaj jest 5t4d, na testach wyszła mi pierwsza słaba kreska 1 dzień przed datą miesiączki, beta się ładnie powaja, ostatnia 22.11.- 278, planowany termin 25 lipca 2025, ale wyglada na to, że ciaza będzie jednak młodsza. Mam stwierdzone hashimoto. Ginekolog i endokrynolog podchodzą dość ostrożnie do mojego entuzjazmu, ale mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze 🥰🥰 Najbliższe USG 2.12. Czekam z niecierpliwością i trzymam kciuki za Was, mam nadzieję, że wszystkie ze spokojem dotrwamy do lipca ❤️

Witam kochane ❤️ Z radością chciałabym do Was dołączyć! Troche czasu zajęło mi przyzwyczajenie sie do myśli, że to juz ☺️ Jestem mega szczęśliwa, wg kalendarza dzisiaj jest 5t4d, na testach wyszła mi pierwsza słaba kreska 1 dzień przed datą miesiączki, beta się ładnie powaja, ostatnia 22.11.- 278, planowany termin 25 lipca 2025, ale wyglada na to, że ciaza będzie jednak młodsza. Mam stwierdzone hashimoto. Ginekolog i endokrynolog podchodzą dość ostrożnie do mojego entuzjazmu, ale mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze 🥰🥰 Najbliższe USG 2.12. Czekam z niecierpliwością i trzymam kciuki za Was, mam nadzieję, że wszystkie ze spokojem dotrwamy do lipca ❤️
Czesc Anula. Na pewno dobrze liczysz termin? Ja jestem 5+2, OM 18.10 i termin mam na 25 lipca :)

Do góry