reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Ja swojego syna zapisałam do ortodonty jak miał 6,5 roku. Chodziłam z nim prywatnie i dopiero teraz przyszła jego kolej na NFZ a ma 10 lat. Będzie nosił aparat za który będzie trzeba zapłacić, bo w kolejce na aparat z NFZ jest dopiero na 2020 r zapisany.
O Matko ile trzeba czekać.... a jaki koszt takiego aparatu?

reklama
Ja mam dzisiaj wizytę na 15 i jakoś wyjątkowo się przed nią stresuję.
U mnie dzisiaj 16t4d , ruchu raczej czuje ale bardzo delikatne i nieregularne, a na plusie to pewnie mam z 4-5kg i jeszcze wszystko mi w brzuch poszło więc czuje się jak w 7 miesiącu a nie 4 i aż mi głupio
Trzymam kciuki za wizytę ja mam w nastepny piątek i też jakiegoś stresa mam :(

U mnie od początku 4.5 kg na plusie a idzie 19 tydzień ;) na początku się przejmowałam a teraz mam to gdzieś nie uniknione że przytyje :)

slodkatrojeczka jaką zamawiasz? Bo też szukam poduchy a nie wiem jaką wybrać :)
Ja zaokrąglilam się znacznie a obiecalam sobie że nie przytuje więcej niż 10 kg - marnie widzę to moje założenie ale stwierdziłam ostatnio, że trudno najwyżej po porodzie będę zrzucać :)

Jeszcze szukam :) Chyba zamówię Motherhood, w sumie ma dobre opinie...
Ja bardzo polecam. Materiał ma mega milusi i póki co mi nie flaczeje

Wiem, wiem, że ważyć się trzeba. Codziennie to robiłam i mega mnie to stresuje. Mam tendencję do tycia, więc u mnie całe życie dieta. Raz jest lepiej, raz jest gorzej. W poniedziałek wizyta to lekarz mnie zważy.
Marta kurde to musiałaś być "dużą" dziewczynką w tamtym okresie. Ale dobrze, że zrzuciłaś. Ja też byłam gruba i w sumie szybko mi spadło.
Ogólnie ciąża to super czas, a ja się czuję jak kupa. Niby drugi trymestr a cera dalej dramat, włosy porażka :(
Byłam naprawdę duża. U mnie cera tez paskudna i włosy nadal wypadają

Za 1,5h wyjeżdżam na badanie. Denerwuje się

I po dentyście :) poszło szybko i sprawnie na szczęście jeden malutki ubytek i spokój na kilka miesięcy, przy okazji ja się zapisałam na kontrolę

600 zł na górne zęby, aparat wyciągany, stały to pewnie więcej.
Ja czekałam 3 miesiące na NFZ i chcieli mu od razu aparat robić ale wyszło jak wyszlo :( Może teraz spróbuje zapisać i się uda, rok czasu to liczę że i dziecko trochę dojrzało 8-)

Idę brać się za jakąś robotę może prasowanie bo żelazko mnie przez całe ferie nie widziało :p a i słyszę że suszarka skończyła suszyć więc jest co robić.
Co na obiad dziewczyny dzisiaj ? Jakieś inspiracje?
@Wyjątkowa Marta kciuki zaciśnięte :)

Na szczęście mam pomidorówkę, a poza tym nie mam pomysłu... Coś później bede wymyślać...

reklama
Do góry