reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

U mnie dziś 19+1 i pół nocy bobo fikał w brzuchu. Teraz zjadłam śniadanie i znów puka. Zastanawiam się tylko czy wszystko ok, bo jest bardzo nisko, może z 10cm nad spojeniem łonowym.

Boje się wejść na wagę. U mnie niestety wraz z ciąża może wystąpić efekt jojo bo przed ciążą byłam pod opieką dietetyka i schudłam 20kg. 2 tyg temu było 2kg na plusie ale teraz czuję że wszystko urosło.

reklama
Mój syn też będzie miał aparat. Ale ma 7 lat i poki co chodził do "normalnego" stomatologa. Teraz próbuję zarejestrować go do ortodonty, bo ma po prostu za ciasno w szczęce, dolne dwojki rosną krzywo, bo nie mają miejsca przez mleczaki. Górne zęby jak od linijki ale dolne to tylko jedynki ładnie rosną. No ale dostań się u nas do ortodonty... Chyba poszukam w innym mieście.
U mnie w pobliskim mieście to nie ma ortodonty - sprobuje umowić do profamili w rzeszowie jak będę na wizycie w nastepny piątek - mają tam stomatologie dziecięcą to myslę, że i ortodonta jest :)
Moja córcia też 7 latka ( w lipcu 8)

U mnie dziś 19+1 i pół nocy bobo fikał w brzuchu. Teraz zjadłam śniadanie i znów puka. Zastanawiam się tylko czy wszystko ok, bo jest bardzo nisko, może z 10cm nad spojeniem łonowym.

Boje się wejść na wagę. U mnie niestety wraz z ciąża może wystąpić efekt jojo bo przed ciążą byłam pod opieką dietetyka i schudłam 20kg. 2 tyg temu było 2kg na plusie ale teraz czuję że wszystko urosło.

U Mnie dzisiaj 19+0 A dzidzia też nisko jest ale puka codziennie wręcz kilka razy dziennie więc nie ma się czym przejmować :)

No nic wyruszamy do dentysty, trzymajcie kciuki żeby synuś nie zanieczyscił Pani stomatolog :p:D

Też dziś kiepsko spałam. Też ruchów nie czuję.
Głupie sny miewam non stop.
Na wagę od tygodnia nie wchodzę. Nie chcę się denerwować heh

Widzę, ze podobnie dziś u nas...
Ja wagę tez omijam
Szerokim łukiem choć wiem, ze to błàd. Duuuzy błąd. Choć zgubienie wagi po porodzie to dla mnie nie będzie nadludzki wyczyn. Po porodzie z Maksem z wagi (podkreślam po porodzie) 97 kg w niecały rok zeszłam do 52 kg. Dieta, spacery z wózkiem i siłownia jak juz mogłam po cc. No i małe dziecko przy którym zapominałam jeść ...

Macica siega teraz do pepka, a ogolnie zaczyna sie od szyjki. Moze kopac nisko. Mialam wizyte w zeszly poniedzialek i malucha położna znalazla detektorem nad samym spojeniem. Teraz czuje pod pepkiem ale ogolnie to raz tu raz tam, zależy gdzie puknie ;) Więc wszystko jest ok ;)

A ja jeszcze nigdy na takim usg nie byłam. Może pora się wybrać w końcu. W jakim wieku byłyście pierwszy raz ?

Miałam chyba 22 lata. Mam obciążony wywiad - moja mama miała raka piersi, jest po mastektomii. Lekarz wyznacza mi badanie co roku plus regularne samobadanie. Byłam w styczniu zeszłego roku, więc teraz wypada wizyta. Idę na konsultację, zobaczymy, czy mi w ciąży zrobi.

Ale mnie plecy dziś bolą... W sumie to nie wiem czy to plecy, biodro, nerka? Miałam taką noc, że w sumie nie dziwi mnie ból. Zaraz zamawiam poduchę.

reklama
U mnie w pobliskim mieście to nie ma ortodonty - sprobuje umowić do profamili w rzeszowie jak będę na wizycie w nastepny piątek - mają tam stomatologie dziecięcą to myslę, że i ortodonta jest :)
Moja córcia też 7 latka ( w lipcu 8)
Ja swojego syna zapisałam do ortodonty jak miał 6,5 roku. Chodziłam z nim prywatnie i dopiero teraz przyszła jego kolej na NFZ a ma 10 lat. Będzie nosił aparat za który będzie trzeba zapłacić, bo w kolejce na aparat z NFZ jest dopiero na 2020 r zapisany.

Do góry