reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Ja pół nocy nie spałam a teraz jak muszę wstać to czuję się jak truposz. Czy któraś z was miała bóle nóg? W nocy mnie bolała natarłam amolem i było ok. A teraz znowu zaczyna boleć. Jak byłam mała to mama mówiła że rosnę dlatego bolą ale chyba teraz to nie to [emoji23]
Taki jakby reumatyczny, promieniujący? Jak tak, to mialam. Ale przeszło.

reklama
Nie mam pojęcia w temacie nóg. U mnie to tylko "zespół niespokojnych" czasem łapie.

Dziewczyny, dzięki za słowa otuchy! [emoji173]️ Dziś leżę i palcem nie ruszam.
Najgorsze, że gluta mam, gardło boli. Super ferie [emoji23]. Tak tylko z grubsza przerzuciłam kilka stron i widzę, że kulinarne tematy na topie. Zjadłabym takie mega dobrego chińczyka. oOo. Nawet na śniadanie.
A czy wiadomo, na czym stanął temat wątku zamkniętego, bo chyba umknęło to mojej uwadze?
Na spotkanie warszawskie ja też się piszę! Tylko na razie jestem uziemiona :/.
Miłego dnia! [emoji173]️

Zdrówka! Niedługo jakieś spotkanie się zorganizuje, ale póki co spokojnie zdrowiej [emoji4]

Miałam okropny sen. Okropny. Śniło mi się, ze dziecko ze mnie wypadło w pęcherzu płodowym, miało moze ze 4 cm i nie wyglądało jeszcze jak człowiek. Nie żyło. Straszny sen [emoji20] do tego coś nie czuje żadnego puknięcie ani pół puknięcia. Od wczorajszego popołudnia. Oczywiście zaczynam schizować ale tego nie muszę Wam mówić... nawet kawa z porządną dawką miodu nie pomogła. Zaraz umówię się gdzieś tutaj w razie co na usg i tyle [emoji52]

Dzien dobry żarłoki! [emoji16]
Dobry wieczór a może już dzień dobry.? 3.30 a ja oczy jak 5 zł. Coś spać nie mogę ostatnio[emoji1664]
No to ja dzisiaj też tak prawie, od 4 nie spałam gdzieś do przed 6, a jak budzik dzwonil przed siódmą to nieprzytomna że nie mogłam go nawet wyłączyć. Chciałabym zasnąć wieczorem o obudzić się wypoczęta rano. A tu ciągle jakieś głupie sny do tego [emoji20]
Jak myślicie kiedy najwcześniej czuć ruchy 'pod ręką'?
To pewnie zależy od budowy i ułożenia dziecka. U mnie póki co 18tydz a ja czuję czasami delikatne ruchy, pewnie z miesiąc minie nim mój P będzie mógł konkretnego kopniaczki poczuć.
Niestety nie możemy się przeprowadzić bo mamy mieszkanie 800 metrów od pracy a mąż jest kierownikiem i nieraz w nocy w nagłych przypadkach musi szybko tam być :/
Dziwnie to tam u Was, obyście sobie to poukladali jak najlepiej dla Was. Ja nie narzekam naprawdę, obcy kraj ale czuję się jak w domu. Mam swój polski świat [emoji23]
[emoji23][emoji23][emoji23]Kurczę przewalone z takimi sąsiadami [emoji53][emoji53][emoji53] chyba rzeczywiście poród w Polsce i pobyt z dzieckiem będzie dla was lepszy, a i Ty nie będziesz się niepotrzebnie stresować

Frytki zjedzone, jeszcze dopchalam się pieczarkami zapiekanymi w serze. No szaleje teraz z zarciem, a jeszcze godz temu chciało mi się płakać że teraz będę wpieprzac za trzech i że będę gruba [emoji33][emoji33]
No to wczoraj kolacja konkretna była [emoji16][emoji16][emoji16]

@ladyk24na7 zdrówka, to teraz tymbardziej musisz leżeć i się kursować. Niech mąż Cię dzisiaj rozpieszcza.

Dziewczyny z ciekawości spytam, ile przytylyście tak średnio przez ostatni miesiąc?

Ja pół nocy nie spałam a teraz jak muszę wstać to czuję się jak truposz. Czy któraś z was miała bóle nóg? W nocy mnie bolała natarłam amolem i było ok. A teraz znowu zaczyna boleć. Jak byłam mała to mama mówiła że rosnę dlatego bolą ale chyba teraz to nie to [emoji23]
Podejrzewam że to przez krążenie Cię bolą. W ciąży jest podwyższona skłonność do żylaków. Musiałabyś rozmasowywac, nosić rajstopy uciskowe. W pierwszej ciąży nabawilam się żylaków, cała ciąże latalam w tych strasznych pończochach, nawet latem[emoji853] jak skończyłam karmić poddałam sie operacji usunięcia ich. W drugiej ciąży było lepiej, jakoś pojedyncza żyła mi się tylko powiększyła. Teraz jest w miarę ok, ratuje się zawczasu przyrzadem do presoterapii i masuję nogi prawie codziennie, żeby pobudzić krążenie.

Ja od 9 tygodnia 80 dag lekarz jak to zobaczył to miał ubaw po pachy że,, aż tyle przybrałam''
@karolcia. DE te rajstopy uciskowe to typowo ciążowe? W jakim sklepie je znajdę? W zwykłym z bielizną?

Zdrówka! Niedługo jakieś spotkanie się zorganizuje, ale póki co spokojnie zdrowiej [emoji4]

Miałam okropny sen. Okropny. Śniło mi się, ze dziecko ze mnie wypadło w pęcherzu płodowym, miało moze ze 4 cm i nie wyglądało jeszcze jak człowiek. Nie żyło. Straszny sen [emoji20] do tego coś nie czuje żadnego puknięcie ani pół puknięcia. Od wczorajszego popołudnia. Oczywiście zaczynam schizować ale tego nie muszę Wam mówić... nawet kawa z porządną dawką miodu nie pomogła. Zaraz umówię się gdzieś tutaj w razie co na usg i tyle [emoji52]
Te sny doprowadzają do szału[emoji21][emoji21][emoji21] ale uspokoj się i pomyśl na trzeźwo, że każda z nas miewa głupie sny. To napewno nie żadna przepowiednia. Maluszek pewnie fika, ale kiedy Ty akurat coś robisz i nie skupiasz się na tych ruchach.

Na spokojnie [emoji8]

reklama
Do góry