reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Ja pół nocy nie spałam a teraz jak muszę wstać to czuję się jak truposz. Czy któraś z was miała bóle nóg? W nocy mnie bolała natarłam amolem i było ok. A teraz znowu zaczyna boleć. Jak byłam mała to mama mówiła że rosnę dlatego bolą ale chyba teraz to nie to [emoji23]
Taki jakby reumatyczny, promieniujący? Jak tak, to mialam. Ale przeszło.

reklama
Nie mam pojęcia w temacie nóg. U mnie to tylko "zespół niespokojnych" czasem łapie.

Dziewczyny, dzięki za słowa otuchy! [emoji173]️ Dziś leżę i palcem nie ruszam.
Najgorsze, że gluta mam, gardło boli. Super ferie [emoji23]. Tak tylko z grubsza przerzuciłam kilka stron i widzę, że kulinarne tematy na topie. Zjadłabym takie mega dobrego chińczyka. oOo. Nawet na śniadanie.
A czy wiadomo, na czym stanął temat wątku zamkniętego, bo chyba umknęło to mojej uwadze?
Na spotkanie warszawskie ja też się piszę! Tylko na razie jestem uziemiona :/.
Miłego dnia! [emoji173]️

Zdrówka! Niedługo jakieś spotkanie się zorganizuje, ale póki co spokojnie zdrowiej [emoji4]

Miałam okropny sen. Okropny. Śniło mi się, ze dziecko ze mnie wypadło w pęcherzu płodowym, miało moze ze 4 cm i nie wyglądało jeszcze jak człowiek. Nie żyło. Straszny sen [emoji20] do tego coś nie czuje żadnego puknięcie ani pół puknięcia. Od wczorajszego popołudnia. Oczywiście zaczynam schizować ale tego nie muszę Wam mówić... nawet kawa z porządną dawką miodu nie pomogła. Zaraz umówię się gdzieś tutaj w razie co na usg i tyle [emoji52]

Dzien dobry żarłoki! [emoji16]
Dobry wieczór a może już dzień dobry.? 3.30 a ja oczy jak 5 zł. Coś spać nie mogę ostatnio[emoji1664]
No to ja dzisiaj też tak prawie, od 4 nie spałam gdzieś do przed 6, a jak budzik dzwonil przed siódmą to nieprzytomna że nie mogłam go nawet wyłączyć. Chciałabym zasnąć wieczorem o obudzić się wypoczęta rano. A tu ciągle jakieś głupie sny do tego [emoji20]
Jak myślicie kiedy najwcześniej czuć ruchy 'pod ręką'?
To pewnie zależy od budowy i ułożenia dziecka. U mnie póki co 18tydz a ja czuję czasami delikatne ruchy, pewnie z miesiąc minie nim mój P będzie mógł konkretnego kopniaczki poczuć.
Niestety nie możemy się przeprowadzić bo mamy mieszkanie 800 metrów od pracy a mąż jest kierownikiem i nieraz w nocy w nagłych przypadkach musi szybko tam być :/
Dziwnie to tam u Was, obyście sobie to poukladali jak najlepiej dla Was. Ja nie narzekam naprawdę, obcy kraj ale czuję się jak w domu. Mam swój polski świat [emoji23]
[emoji23][emoji23][emoji23]Kurczę przewalone z takimi sąsiadami [emoji53][emoji53][emoji53] chyba rzeczywiście poród w Polsce i pobyt z dzieckiem będzie dla was lepszy, a i Ty nie będziesz się niepotrzebnie stresować

Frytki zjedzone, jeszcze dopchalam się pieczarkami zapiekanymi w serze. No szaleje teraz z zarciem, a jeszcze godz temu chciało mi się płakać że teraz będę wpieprzac za trzech i że będę gruba [emoji33][emoji33]
No to wczoraj kolacja konkretna była [emoji16][emoji16][emoji16]

@ladyk24na7 zdrówka, to teraz tymbardziej musisz leżeć i się kursować. Niech mąż Cię dzisiaj rozpieszcza.

Dziewczyny z ciekawości spytam, ile przytylyście tak średnio przez ostatni miesiąc?

Ja pół nocy nie spałam a teraz jak muszę wstać to czuję się jak truposz. Czy któraś z was miała bóle nóg? W nocy mnie bolała natarłam amolem i było ok. A teraz znowu zaczyna boleć. Jak byłam mała to mama mówiła że rosnę dlatego bolą ale chyba teraz to nie to [emoji23]
Podejrzewam że to przez krążenie Cię bolą. W ciąży jest podwyższona skłonność do żylaków. Musiałabyś rozmasowywac, nosić rajstopy uciskowe. W pierwszej ciąży nabawilam się żylaków, cała ciąże latalam w tych strasznych pończochach, nawet latem[emoji853] jak skończyłam karmić poddałam sie operacji usunięcia ich. W drugiej ciąży było lepiej, jakoś pojedyncza żyła mi się tylko powiększyła. Teraz jest w miarę ok, ratuje się zawczasu przyrzadem do presoterapii i masuję nogi prawie codziennie, żeby pobudzić krążenie.

Ja od 9 tygodnia 80 dag lekarz jak to zobaczył to miał ubaw po pachy że,, aż tyle przybrałam''
@karolcia. DE te rajstopy uciskowe to typowo ciążowe? W jakim sklepie je znajdę? W zwykłym z bielizną?

Zdrówka! Niedługo jakieś spotkanie się zorganizuje, ale póki co spokojnie zdrowiej [emoji4]

Miałam okropny sen. Okropny. Śniło mi się, ze dziecko ze mnie wypadło w pęcherzu płodowym, miało moze ze 4 cm i nie wyglądało jeszcze jak człowiek. Nie żyło. Straszny sen [emoji20] do tego coś nie czuje żadnego puknięcie ani pół puknięcia. Od wczorajszego popołudnia. Oczywiście zaczynam schizować ale tego nie muszę Wam mówić... nawet kawa z porządną dawką miodu nie pomogła. Zaraz umówię się gdzieś tutaj w razie co na usg i tyle [emoji52]
Te sny doprowadzają do szału[emoji21][emoji21][emoji21] ale uspokoj się i pomyśl na trzeźwo, że każda z nas miewa głupie sny. To napewno nie żadna przepowiednia. Maluszek pewnie fika, ale kiedy Ty akurat coś robisz i nie skupiasz się na tych ruchach.

Na spokojnie [emoji8]

reklama
Do góry