reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Kurcze no nie macie litosci! Gofeeryyyy [emoji7] ja lubie z bitą śmietaną rodzynkami i kakao:)
Od 3lat nie byłam w ciuchu, myślę,mam chwile, skoczę. I wypatrzyłam jeansy z hm, w kostkę, przecierane, rozmiar na oko dobry, biere! I tak za 25 zeta mam super spodnie z hm, leżą jak ulał-lepiej niż te z nowych kolekcji (te zsuwają mi się z tyłka, szlag mnie na nie trafia). Dorwałam też jedna bluzkę do karmienia i rybaczki dresowe- też z hm :)Zobacz załącznik 938041
Ja ostatnio zaliczyłam kilka ciuchów :) i też dorwałam 3 pary :) jasne, ciemne i czarne. Są super i wszystkie trzy pary kosztowały mniej niż jedna nowa a nie da wcale zniszczone :)

reklama
Ja brzucha jak na razie nie mam, jestem ciekawa kiedy wyjdzie. [emoji12]
A na gofry mi tez narobiłyście smaka. Gofrownicę mam, bo kiedyś przez przypadek kupiłam myśląc, ze to opiekacz, ale jeść nie mogę. [emoji52]
Wszystko co zjem, to zaraz idę muszle przytulać.

Dziewczyny zazdroszczę wam tych brzuszków widocznych [emoji7] bo jak ja komuś mówię ze już 4 miesiąc się zaczyna to patrzą na mnie jak bym miała urojona ciąże [emoji23] za to dzidzia ciagle kopie i osobie przypomina a mąż się smuci ze jeszcze on nie może poczuć.

Włosów nie maluje od 8lat to mam spokój i sama sobie ścinam [emoji23]

Pamiętacie jak wam mówiłam ze na mebelki trzeba czekać 20tyg ... wiec w niedziele byliśmy się dopytać i się okazuje ze na polowe lipca dojdą bo termin się wydłużył [emoji23] wiec zrezygnowaliśmy żeby dzidzia w szufladzie nie musiała spać i szukamy innych sklepów

Z Wakacji to u nas od A do Z zaplanowane :D oby dzidzia się nie zbuntowała , za tydzień lecimy do Polski na Weekend do Białegostoku. Na święta wielkanocne na tydzień do Meksyku i w maju jeszcze tydzień w Polsce ale tym razem Nowy Sącz. Potem dajemy sobie spokój i w Wrześniu już z maleństwem pewnie do Polski na 2 tygodnie pradziadkom pokazać maleństwo :)

Dziewczyny zazdroszczę wam tych brzuszków widocznych [emoji7] bo jak ja komuś mówię ze już 4 miesiąc się zaczyna to patrzą na mnie jak bym miała urojona ciąże [emoji23] za to dzidzia ciagle kopie i osobie przypomina a mąż się smuci ze jeszcze on nie może poczuć.

Włosów nie maluje od 8lat to mam spokój i sama sobie ścinam [emoji23]

Pamiętacie jak wam mówiłam ze na mebelki trzeba czekać 20tyg ... wiec w niedziele byliśmy się dopytać i się okazuje ze na polowe lipca dojdą bo termin się wydłużył [emoji23] wiec zrezygnowaliśmy żeby dzidzia w szufladzie nie musiała spać i szukamy innych sklepów

Z Wakacji to u nas od A do Z zaplanowane :D oby dzidzia się nie zbuntowała , za tydzień lecimy do Polski na Weekend do Białegostoku. Na święta wielkanocne na tydzień do Meksyku i w maju jeszcze tydzień w Polsce ale tym razem Nowy Sącz. Potem dajemy sobie spokój i w Wrześniu już z maleństwem pewnie do Polski na 2 tygodnie pradziadkom pokazać maleństwo :)
Odważna jesteś. Ja bym się bała do Meksyku jechać w ciąży. Mam nadzieję że Dzidzia się nie zbuntuje i wakacje się udadzą :)

Od kiedy będą ? :) moze tez się skusze

Ja nie mieszkam w Polsce. Promocje u nas są jakoś wcześniej, u nas w tym tygodniu.

W lato to pewnie działka głównie :) W maju Młody ma z dziadkami jechać nad morze, możliwe, że dołączymy na trochę. Ale teraz mam zagwozdke bo na ostatni tydzień lutego mam wykupioną od dawna wycieczkę do Emiratów (tata prezent dla mnie i siostry zrobił, jeszcze przed ciążą) i teraz zw na tego polipa mam zagwodkę. Muszę jeszcze z prowadząca przegadać.

A pies zwykle jeździ z nami (poza takimi wakacjami z lotem) - ale na deskę do Włoch czy do Chorwacji zawsze z psiakiem.

D1407 taki brzuch to ja bez ciąży bym chciała mieć! [emoji85] Ja teraz 16tc, a wyglądam jak pod koniec 6ms pierwszej ;)

Ja to właściwie dopiero miesiąc temu zaczęłam czegokolwiek do kąpieli Młodego używać, bo mu się porobiły suche plamy wiec włączyliśmy emolient. A tak to 21ms sama woda. Krem na początku z BabyDream sensitive (Sroka o nim pisała - ma bardzo przyzwoity skład), a później Dexeryl jak nam zaczął wysychać. Chusteczki kupuje z BabyDream - teraz te nowe, zielone z samą wodą. Jeszcze takie żółte fajne mają z olejkiem (też bardzo dobry skład). Większość popularnych kosmetyków i chusteczek typu pampers czy j&j ma pół tablicy Mendelejewa w składzie.

Ons rozbieżności wymiarów tydzień w jedna czy w drugą to nie jest powód do niepokoju, na pewno nie na tym etapie :) Z resztą usg jest szacunkowe, a dzieci nie pasują idealnie do siatek każda częścią ciała - u mnie usg w niu porodu przewidywało dziecko o ponad pół kg większe niż było w rzeczywistości, a znam i przypadki prawie kilogramowych pomyłek :)

Gofra bym zjadła, ale mi się robić nie chce.
Na szczęście jeszcze kruche z jabłkami i malinami zostało to będzie do kawy w nagrodę jak wreszcie robotę skończę ;)

Co do chusteczek to ja też używam Baby dream choć te tylko z woda wcale nie są tylko z woda jak water wipes a są droższe od tych np. Baby Dream sensitiv czy tych żółtych z rumiankiem wiec niekoniecznie trzeba przepłacać.

Ja nie mieszkam w Polsce. Promocje u nas są jakoś wcześniej, u nas w tym tygodniu.

Co do chusteczek to ja też używam Baby dream choć te tylko z woda wcale nie są tylko z woda jak water wipes a są droższe od tych np. Baby Dream sensitiv czy tych żółtych z rumiankiem wiec niekoniecznie trzeba przepłacać.
Ja musze usiąść i spisać składniki których sorka nie poleca i poszukać husteczek u nas tutaj takie żeby były dobre a cena nie zabijały. Chociaż na pierwszy miesiąc i tak planuje water wipes

Ja musze usiąść i spisać składniki których sorka nie poleca i poszukać husteczek u nas tutaj takie żeby były dobre a cena nie zabijały. Chociaż na pierwszy miesiąc i tak planuje water wipes

Ja używałam pierwsze kilka miesięcy water wipes i byłam zadowolona. Ona są dość specyficzne bo bardzo mokre ale ogólnie sprawdzają się super tylko wiadomo droższe. Z czasem przestałam bo zwyczajnie zapominałam je zamówić a u nas w sklepach są dostępne tylko pojedynczo co już w ogóle się nie opłaca. I teraz głównie baby dream ale dla maluszka pewnie znowu zamówię na początek water wipes.

D1407 ale czad z tym Meksykiem. A pytalas swoja polozna albo GP czy mozesz leciec?

Ja jestem tak podenerwowana, ze nawet gofry nie robia na mnie wrazenia. A cukier mi skaczej jak szalony dzisiaj.
Pozatym jak sie patrze na moj brzuch to mam wrazenie ze nie rosnie a wrec maleje. Tak wiec niech ktoras pierdzielnie mnie w glowe, moze sie opamietam.

Jagodka fajne portki, ja tez kupilam uzywki ale mnie ta guma irytuje. Wczoraj natomiast przyszly mi czarne ogrodniczki i mysle ze polubie ten styl.

reklama
Ja używałam pierwsze kilka miesięcy water wipes i byłam zadowolona. Ona są dość specyficzne bo bardzo mokre ale ogólnie sprawdzają się super tylko wiadomo droższe. Z czasem przestałam bo zwyczajnie zapominałam je zamówić a u nas w sklepach są dostępne tylko pojedynczo co już w ogóle się nie opłaca. I teraz głównie baby dream ale dla maluszka pewnie znowu zamówię na początek water wipes.
U nas są water wipes w wielkich paczkach czasem na wyprzedaży tak że wychodzi po funta za paczkę a normalnie coś około 2 funtów za paczkę.

Żałuję że nie mamy baby dream bo to bardzo polecana firma

Do góry