reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Ojej gofry [emoji7][emoji7] po co ja tu wchodzę ?hehe
Ostatnio natobiłyście mi smaka na placki. Przecierpiałam dwa dni [emoji23] Chyba przez kilka lat nie ruszę [emoji23] U mnie dziś pogoda dramat. Szaro, buro i ponuro no i zimno brrr

My leżymy. Bo cos ciagnie w brzuchu.
1548761882843.jpeg

To jak już tak Wam narobiłam smaka na te gofry, powiedzcie z czym najbardziej lubicie? :)

Z bitą śmietana i owocami[emoji39][emoji39] U mnie gofry to głównie wakacyjny wybryk ale widziałam ze gofrownicę będą w lidlu wiec czemu nie. Dodatkowy grat w kuchni[emoji23][emoji23]

Fajny brzuszek już, ja jeszcze ponad 3 tyg do 20 tyg, odliczam jak głupia [emoji1] muszę zainwestować w końcu w duże lustro bo nie mam nawet gdzie zdjęcia brzucha zrobić

U mnie brzuszek już całkiem spory ale tez żadnego dużego lustra wiec zostaje mi tylko winda, ale na razie trochę mi głupio;)

Z bitą śmietana i owocami[emoji39][emoji39] U mnie gofry to głównie wakacyjny wybryk ale widziałam ze gofrownicę będą w lidlu wiec czemu nie. Dodatkowy grat w kuchni[emoji23][emoji23]

U mnie brzuszek już całkiem spory ale tez żadnego dużego lustra wiec zostaje mi tylko winda, ale na razie trochę mi głupio;)
Od kiedy będą ? :) moze tez się skusze

Ja już mam tyle gratow w kuchni...Ale gofrownicy jeszcze nie mam [emoji16][emoji16]

Kurcze no nie macie litosci! Gofeeryyyy [emoji7] ja lubie z bitą śmietaną rodzynkami i kakao:)
Od 3lat nie byłam w ciuchu, myślę,mam chwile, skoczę. I wypatrzyłam jeansy z hm, w kostkę, przecierane, rozmiar na oko dobry, biere! I tak za 25 zeta mam super spodnie z hm, leżą jak ulał-lepiej niż te z nowych kolekcji (te zsuwają mi się z tyłka, szlag mnie na nie trafia). Dorwałam też jedna bluzkę do karmienia i rybaczki dresowe- też z hm :)
IMG_20190129_122930.jpeg

reklama
Planujecie jakieś wakacje w tym roku? My wstępnie zarezerwowaliśmy dwa tygodnie nad morzem na Helu od 30 maja. Mam nadzieję że to dobry pomysł i że jakoś zniosę podróż i nie urodzę na wybrzeżu :)

W lato to pewnie działka głównie :) W maju Młody ma z dziadkami jechać nad morze, możliwe, że dołączymy na trochę. Ale teraz mam zagwozdke bo na ostatni tydzień lutego mam wykupioną od dawna wycieczkę do Emiratów (tata prezent dla mnie i siostry zrobił, jeszcze przed ciążą) i teraz zw na tego polipa mam zagwodkę. Muszę jeszcze z prowadząca przegadać.

A pies zwykle jeździ z nami (poza takimi wakacjami z lotem) - ale na deskę do Włoch czy do Chorwacji zawsze z psiakiem.

D1407 taki brzuch to ja bez ciąży bym chciała mieć! [emoji85] Ja teraz 16tc, a wyglądam jak pod koniec 6ms pierwszej ;)

Ja to właściwie dopiero miesiąc temu zaczęłam czegokolwiek do kąpieli Młodego używać, bo mu się porobiły suche plamy wiec włączyliśmy emolient. A tak to 21ms sama woda. Krem na początku z BabyDream sensitive (Sroka o nim pisała - ma bardzo przyzwoity skład), a później Dexeryl jak nam zaczął wysychać. Chusteczki kupuje z BabyDream - teraz te nowe, zielone z samą wodą. Jeszcze takie żółte fajne mają z olejkiem (też bardzo dobry skład). Większość popularnych kosmetyków i chusteczek typu pampers czy j&j ma pół tablicy Mendelejewa w składzie.

Ons rozbieżności wymiarów tydzień w jedna czy w drugą to nie jest powód do niepokoju, na pewno nie na tym etapie :) Z resztą usg jest szacunkowe, a dzieci nie pasują idealnie do siatek każda częścią ciała - u mnie usg w niu porodu przewidywało dziecko o ponad pół kg większe niż było w rzeczywistości, a znam i przypadki prawie kilogramowych pomyłek :)

Gofra bym zjadła, ale mi się robić nie chce.
Na szczęście jeszcze kruche z jabłkami i malinami zostało to będzie do kawy w nagrodę jak wreszcie robotę skończę ;)

Do góry