reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Ojej gofry [emoji7][emoji7] po co ja tu wchodzę ?hehe
Ostatnio natobiłyście mi smaka na placki. Przecierpiałam dwa dni [emoji23] Chyba przez kilka lat nie ruszę [emoji23] U mnie dziś pogoda dramat. Szaro, buro i ponuro no i zimno brrr

My leżymy. Bo cos ciagnie w brzuchu.
1548761882843.jpeg

To jak już tak Wam narobiłam smaka na te gofry, powiedzcie z czym najbardziej lubicie? :)

Z bitą śmietana i owocami[emoji39][emoji39] U mnie gofry to głównie wakacyjny wybryk ale widziałam ze gofrownicę będą w lidlu wiec czemu nie. Dodatkowy grat w kuchni[emoji23][emoji23]

Fajny brzuszek już, ja jeszcze ponad 3 tyg do 20 tyg, odliczam jak głupia [emoji1] muszę zainwestować w końcu w duże lustro bo nie mam nawet gdzie zdjęcia brzucha zrobić

U mnie brzuszek już całkiem spory ale tez żadnego dużego lustra wiec zostaje mi tylko winda, ale na razie trochę mi głupio;)

Z bitą śmietana i owocami[emoji39][emoji39] U mnie gofry to głównie wakacyjny wybryk ale widziałam ze gofrownicę będą w lidlu wiec czemu nie. Dodatkowy grat w kuchni[emoji23][emoji23]

U mnie brzuszek już całkiem spory ale tez żadnego dużego lustra wiec zostaje mi tylko winda, ale na razie trochę mi głupio;)
Od kiedy będą ? :) moze tez się skusze

Ja już mam tyle gratow w kuchni...Ale gofrownicy jeszcze nie mam [emoji16][emoji16]

Kurcze no nie macie litosci! Gofeeryyyy [emoji7] ja lubie z bitą śmietaną rodzynkami i kakao:)
Od 3lat nie byłam w ciuchu, myślę,mam chwile, skoczę. I wypatrzyłam jeansy z hm, w kostkę, przecierane, rozmiar na oko dobry, biere! I tak za 25 zeta mam super spodnie z hm, leżą jak ulał-lepiej niż te z nowych kolekcji (te zsuwają mi się z tyłka, szlag mnie na nie trafia). Dorwałam też jedna bluzkę do karmienia i rybaczki dresowe- też z hm :)
IMG_20190129_122930.jpeg

reklama
Planujecie jakieś wakacje w tym roku? My wstępnie zarezerwowaliśmy dwa tygodnie nad morzem na Helu od 30 maja. Mam nadzieję że to dobry pomysł i że jakoś zniosę podróż i nie urodzę na wybrzeżu :)

W lato to pewnie działka głównie :) W maju Młody ma z dziadkami jechać nad morze, możliwe, że dołączymy na trochę. Ale teraz mam zagwozdke bo na ostatni tydzień lutego mam wykupioną od dawna wycieczkę do Emiratów (tata prezent dla mnie i siostry zrobił, jeszcze przed ciążą) i teraz zw na tego polipa mam zagwodkę. Muszę jeszcze z prowadząca przegadać.

A pies zwykle jeździ z nami (poza takimi wakacjami z lotem) - ale na deskę do Włoch czy do Chorwacji zawsze z psiakiem.

D1407 taki brzuch to ja bez ciąży bym chciała mieć! [emoji85] Ja teraz 16tc, a wyglądam jak pod koniec 6ms pierwszej ;)

Ja to właściwie dopiero miesiąc temu zaczęłam czegokolwiek do kąpieli Młodego używać, bo mu się porobiły suche plamy wiec włączyliśmy emolient. A tak to 21ms sama woda. Krem na początku z BabyDream sensitive (Sroka o nim pisała - ma bardzo przyzwoity skład), a później Dexeryl jak nam zaczął wysychać. Chusteczki kupuje z BabyDream - teraz te nowe, zielone z samą wodą. Jeszcze takie żółte fajne mają z olejkiem (też bardzo dobry skład). Większość popularnych kosmetyków i chusteczek typu pampers czy j&j ma pół tablicy Mendelejewa w składzie.

Ons rozbieżności wymiarów tydzień w jedna czy w drugą to nie jest powód do niepokoju, na pewno nie na tym etapie :) Z resztą usg jest szacunkowe, a dzieci nie pasują idealnie do siatek każda częścią ciała - u mnie usg w niu porodu przewidywało dziecko o ponad pół kg większe niż było w rzeczywistości, a znam i przypadki prawie kilogramowych pomyłek :)

Gofra bym zjadła, ale mi się robić nie chce.
Na szczęście jeszcze kruche z jabłkami i malinami zostało to będzie do kawy w nagrodę jak wreszcie robotę skończę ;)

Do góry