reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Kurcze no nie macie litosci! Gofeeryyyy [emoji7] ja lubie z bitą śmietaną rodzynkami i kakao:)
Od 3lat nie byłam w ciuchu, myślę,mam chwile, skoczę. I wypatrzyłam jeansy z hm, w kostkę, przecierane, rozmiar na oko dobry, biere! I tak za 25 zeta mam super spodnie z hm, leżą jak ulał-lepiej niż te z nowych kolekcji (te zsuwają mi się z tyłka, szlag mnie na nie trafia). Dorwałam też jedna bluzkę do karmienia i rybaczki dresowe- też z hm :)Zobacz załącznik 938041
Ja ostatnio zaliczyłam kilka ciuchów :) i też dorwałam 3 pary :) jasne, ciemne i czarne. Są super i wszystkie trzy pary kosztowały mniej niż jedna nowa a nie da wcale zniszczone :)

reklama
Ja brzucha jak na razie nie mam, jestem ciekawa kiedy wyjdzie. [emoji12]
A na gofry mi tez narobiłyście smaka. Gofrownicę mam, bo kiedyś przez przypadek kupiłam myśląc, ze to opiekacz, ale jeść nie mogę. [emoji52]
Wszystko co zjem, to zaraz idę muszle przytulać.

Dziewczyny zazdroszczę wam tych brzuszków widocznych [emoji7] bo jak ja komuś mówię ze już 4 miesiąc się zaczyna to patrzą na mnie jak bym miała urojona ciąże [emoji23] za to dzidzia ciagle kopie i osobie przypomina a mąż się smuci ze jeszcze on nie może poczuć.

Włosów nie maluje od 8lat to mam spokój i sama sobie ścinam [emoji23]

Pamiętacie jak wam mówiłam ze na mebelki trzeba czekać 20tyg ... wiec w niedziele byliśmy się dopytać i się okazuje ze na polowe lipca dojdą bo termin się wydłużył [emoji23] wiec zrezygnowaliśmy żeby dzidzia w szufladzie nie musiała spać i szukamy innych sklepów

Z Wakacji to u nas od A do Z zaplanowane :D oby dzidzia się nie zbuntowała , za tydzień lecimy do Polski na Weekend do Białegostoku. Na święta wielkanocne na tydzień do Meksyku i w maju jeszcze tydzień w Polsce ale tym razem Nowy Sącz. Potem dajemy sobie spokój i w Wrześniu już z maleństwem pewnie do Polski na 2 tygodnie pradziadkom pokazać maleństwo :)

Dziewczyny zazdroszczę wam tych brzuszków widocznych [emoji7] bo jak ja komuś mówię ze już 4 miesiąc się zaczyna to patrzą na mnie jak bym miała urojona ciąże [emoji23] za to dzidzia ciagle kopie i osobie przypomina a mąż się smuci ze jeszcze on nie może poczuć.

Włosów nie maluje od 8lat to mam spokój i sama sobie ścinam [emoji23]

Pamiętacie jak wam mówiłam ze na mebelki trzeba czekać 20tyg ... wiec w niedziele byliśmy się dopytać i się okazuje ze na polowe lipca dojdą bo termin się wydłużył [emoji23] wiec zrezygnowaliśmy żeby dzidzia w szufladzie nie musiała spać i szukamy innych sklepów

Z Wakacji to u nas od A do Z zaplanowane :D oby dzidzia się nie zbuntowała , za tydzień lecimy do Polski na Weekend do Białegostoku. Na święta wielkanocne na tydzień do Meksyku i w maju jeszcze tydzień w Polsce ale tym razem Nowy Sącz. Potem dajemy sobie spokój i w Wrześniu już z maleństwem pewnie do Polski na 2 tygodnie pradziadkom pokazać maleństwo :)
Odważna jesteś. Ja bym się bała do Meksyku jechać w ciąży. Mam nadzieję że Dzidzia się nie zbuntuje i wakacje się udadzą :)

Od kiedy będą ? :) moze tez się skusze

Ja nie mieszkam w Polsce. Promocje u nas są jakoś wcześniej, u nas w tym tygodniu.

W lato to pewnie działka głównie :) W maju Młody ma z dziadkami jechać nad morze, możliwe, że dołączymy na trochę. Ale teraz mam zagwozdke bo na ostatni tydzień lutego mam wykupioną od dawna wycieczkę do Emiratów (tata prezent dla mnie i siostry zrobił, jeszcze przed ciążą) i teraz zw na tego polipa mam zagwodkę. Muszę jeszcze z prowadząca przegadać.

A pies zwykle jeździ z nami (poza takimi wakacjami z lotem) - ale na deskę do Włoch czy do Chorwacji zawsze z psiakiem.

D1407 taki brzuch to ja bez ciąży bym chciała mieć! [emoji85] Ja teraz 16tc, a wyglądam jak pod koniec 6ms pierwszej ;)

Ja to właściwie dopiero miesiąc temu zaczęłam czegokolwiek do kąpieli Młodego używać, bo mu się porobiły suche plamy wiec włączyliśmy emolient. A tak to 21ms sama woda. Krem na początku z BabyDream sensitive (Sroka o nim pisała - ma bardzo przyzwoity skład), a później Dexeryl jak nam zaczął wysychać. Chusteczki kupuje z BabyDream - teraz te nowe, zielone z samą wodą. Jeszcze takie żółte fajne mają z olejkiem (też bardzo dobry skład). Większość popularnych kosmetyków i chusteczek typu pampers czy j&j ma pół tablicy Mendelejewa w składzie.

Ons rozbieżności wymiarów tydzień w jedna czy w drugą to nie jest powód do niepokoju, na pewno nie na tym etapie :) Z resztą usg jest szacunkowe, a dzieci nie pasują idealnie do siatek każda częścią ciała - u mnie usg w niu porodu przewidywało dziecko o ponad pół kg większe niż było w rzeczywistości, a znam i przypadki prawie kilogramowych pomyłek :)

Gofra bym zjadła, ale mi się robić nie chce.
Na szczęście jeszcze kruche z jabłkami i malinami zostało to będzie do kawy w nagrodę jak wreszcie robotę skończę ;)

Co do chusteczek to ja też używam Baby dream choć te tylko z woda wcale nie są tylko z woda jak water wipes a są droższe od tych np. Baby Dream sensitiv czy tych żółtych z rumiankiem wiec niekoniecznie trzeba przepłacać.

Ja nie mieszkam w Polsce. Promocje u nas są jakoś wcześniej, u nas w tym tygodniu.

Co do chusteczek to ja też używam Baby dream choć te tylko z woda wcale nie są tylko z woda jak water wipes a są droższe od tych np. Baby Dream sensitiv czy tych żółtych z rumiankiem wiec niekoniecznie trzeba przepłacać.
Ja musze usiąść i spisać składniki których sorka nie poleca i poszukać husteczek u nas tutaj takie żeby były dobre a cena nie zabijały. Chociaż na pierwszy miesiąc i tak planuje water wipes

Ja musze usiąść i spisać składniki których sorka nie poleca i poszukać husteczek u nas tutaj takie żeby były dobre a cena nie zabijały. Chociaż na pierwszy miesiąc i tak planuje water wipes

Ja używałam pierwsze kilka miesięcy water wipes i byłam zadowolona. Ona są dość specyficzne bo bardzo mokre ale ogólnie sprawdzają się super tylko wiadomo droższe. Z czasem przestałam bo zwyczajnie zapominałam je zamówić a u nas w sklepach są dostępne tylko pojedynczo co już w ogóle się nie opłaca. I teraz głównie baby dream ale dla maluszka pewnie znowu zamówię na początek water wipes.

D1407 ale czad z tym Meksykiem. A pytalas swoja polozna albo GP czy mozesz leciec?

Ja jestem tak podenerwowana, ze nawet gofry nie robia na mnie wrazenia. A cukier mi skaczej jak szalony dzisiaj.
Pozatym jak sie patrze na moj brzuch to mam wrazenie ze nie rosnie a wrec maleje. Tak wiec niech ktoras pierdzielnie mnie w glowe, moze sie opamietam.

Jagodka fajne portki, ja tez kupilam uzywki ale mnie ta guma irytuje. Wczoraj natomiast przyszly mi czarne ogrodniczki i mysle ze polubie ten styl.

reklama
Ja używałam pierwsze kilka miesięcy water wipes i byłam zadowolona. Ona są dość specyficzne bo bardzo mokre ale ogólnie sprawdzają się super tylko wiadomo droższe. Z czasem przestałam bo zwyczajnie zapominałam je zamówić a u nas w sklepach są dostępne tylko pojedynczo co już w ogóle się nie opłaca. I teraz głównie baby dream ale dla maluszka pewnie znowu zamówię na początek water wipes.
U nas są water wipes w wielkich paczkach czasem na wyprzedaży tak że wychodzi po funta za paczkę a normalnie coś około 2 funtów za paczkę.

Żałuję że nie mamy baby dream bo to bardzo polecana firma

Do góry