reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Ja cc wspominam mile. Przespalam w sumie[emoji23][emoji23] wstalam szybko. W formie bylam szybko. Ale i tak chyba chce tego sn... I boje sie jak cholera. Dobrze, ze to jeszcze pol roku[emoji23]
pol roku [emoji33] tylko [emoji2957]
Ja dzisiaj rano miałam taka słabsza chwile i do mnie dotarło, ze do końca życia będę żyć w strachu. Czy poród dobrze, czy dobrze się rozwija, czy nie spadnie, jak w szkole, czy koledzy lubią, czy partner kocha, czy nie pije, nie kradnie, nie zdradza, czy dba o siebie. Wiem, to głupie, bo radości będzie więcej. Ale ta chwilowa wizja tego strachu była straszna. Brrrrr.
Hehe, no tak. Juz do konca zycia bedziemy swirowac [emoji6]
Ja to nawet zastanawialam sie nad jakas pomoca psyhologiczna bo w pierwszym roku nie dawalam sobie rady ze strachem. Ok 3 roku zycia mi sie poprawilo i potrafie sie zdrzemac jak mala jest poza domem. Wczesniej siedzialam w pogotowiu caly czas.

reklama
@wyjatkowa Marta cieszę się ze z maleństwem wszystko dobrze [emoji7]

Gratulacje wszystkich wizyt dzisiejszych ! I ja się doczekałam i w końcu jutro idę, zrobiłam se wolne od dziś do poniedziałku i dziś wysprzątałam cały dom i zrobiłam pierwszy obiad od dawien dawna żeby czas szybciej miną

Co chwila, jadę do szpitala nie jest dobrze
Uważaj na siebie
Wszystkim Wam bardzo dziękuję za te kciuki. Nawet nie macie pojęcia jak mi się ciepło na serduszku zrobiło. Jestem juz po usg. Szyjka długa, mała rośnie zgodnie z wiekiem ciąży, nic niepokojącego u niej nie widać. Zaraz pobranie krwi i zapewne fotel. Jak mnie znów skierują na posiew to się wkur...ię [emoji35] dopiero co robiłam i było Ok. Martwi mnie wielkość dziecka. Z usg wyszedł 14 t 6 d [emoji17][emoji17]
Chyba wszystkie się o Ciebie i maleństwo martwiłyśmy,czytając teraz dopiero,że jest ok czuje ulgę. Trzymaj sie

Dziewczyny, zostaje na oddziale. Wyniki mam niby super, macica się stawia i juz mnie wszystko boli. Lekarz po chamsku powiedział, ze najwidoczniej ciąża mi nie służy i bedą mnie teraz dożylnie faszerować. To nie było miłe.

Wyjatkowa Marta, zagryz zeby na to co mowi i olej buca. Mam nadzieje ze szybko Cie wypuszcza i bedzie dobrze.

D1407 powodzenia jutro [emoji4]

Dziewczyny, zostaje na oddziale. Wyniki mam niby super, macica się stawia i juz mnie wszystko boli. Lekarz po chamsku powiedział, ze najwidoczniej ciąża mi nie służy i bedą mnie teraz dożylnie faszerować. To nie było miłe.
Widać Panu doktorowi brakuje troszkę empati
Ważne że będą mieli cię na oku poobserwuja i puszcza do domu zdrówka i cierpliwości

Witam Mamusie. Gratuluję dobrych wieści na wizytach.

@wyjątkowaMarta mam nadzieję że jutro wyjdziesz do domu. Pewnie co strachu się najadłaś to Twoje. Może Twój organizm tak reaguje na powiększające się gniazdko i to wywołuje stawianie się macicy.
Najważniejsze że szyjka zamknięta i się nie skraca.

Ja też miałam dzisiaj wizytę u ginekologa. Jak to moja ginka po badaniu stwierdzila, synek ładnie rośnie. Miałam kolejny wymaz bo ten na początki ciąży nie był rewelacyjny. Oby teraz było lepiej.

Jak czytam jakie co poniektóre z Was maja wspomnienia z CC to aż mam ciarki, szczególnie od tego zimna, bo ja straszny zmarzluch jestem.
Ja mam dwa porodu SN i mam nadzieję trzeci też taki będzie... No fajnie jak by jeszcze szybciej poszło niż z córką hihi.

Zdrówka dla chorych.

Ja od kilku dni się że brałam w sobie i codziennie na rowerku stacjonarnym jeżdżę 15-20km, i powiem że mimo dalszego uczucia zmęczenia w tej ciąży to jakoś tak po wysiłku lepiej.

reklama
Ale czym Cie beda faszerowac skoro wyniki sa ok? To wymyslili cos? Co za prostak z tego lekarza. Olej Go, szkoda slow w ogole.

Do góry