reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Wyszłam z synem na zewnątrz chciał porzucać się ścieżkami nie dość,że po paru skłonach miałam dość to na dodatek teraz mam cały czas twardy brzuch .Stojąc w kuchni było widać jak staje się większy i twardy a teraz jak leżę chwilę to jest lepiej.

U mnie jest prawie 3 tygodnie roznicy między om a USG..a będzie więcej,bo ja rodze małe dzieci

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wszystkim Wam bardzo dziękuję za te kciuki. Nawet nie macie pojęcia jak mi się ciepło na serduszku zrobiło. Jestem juz po usg. Szyjka długa, mała rośnie zgodnie z wiekiem ciąży, nic niepokojącego u niej nie widać. Zaraz pobranie krwi i zapewne fotel. Jak mnie znów skierują na posiew to się wkur...ię [emoji35] dopiero co robiłam i było Ok. Martwi mnie wielkość dziecka. Z usg wyszedł 14 t 6 d [emoji17][emoji17]
Zestresowałam się jak długo nie pisałaś... Cieszę się że już jesteś po usg :) dobrze jest zobaczyć dzidziusia :)

Dokladnie, jak dziewczyny pisza. Dlatego pierwsze prenatalne sa wtedy sa bo do wtedy wszystkie dzidziule rosna podobnie. Potem wolna amerykanka. Ja mialam na polowkowym rozstrzal 10 dni. Nie martw sie!!! I nie czytaj o hipotrofii!! Serio, skad Ci to do glowy przyszlo?!

Trzymajcie sie!

Za długo po prostu tu siedzę i wymyślam

Uff od razu lepiej cały czas zaglądałam na bb . Cieszę się że wszystko jak narazie ok. Tylko czemu to stawianie ? Lekarz coś powiedział ?

Czekam na wyniki krwi i moczu i zobaczymy co powie lekarz. Dam sobie rękę obciąć, ze będzie kazał zrobić posiew, brać nospe i na tym się skonczy [emoji35]

Marta hipotrofia to duuuzoo później;) ja mam hipotroficzke, rozbieżność była dużo większa niż kilka dni. Olej to, takie rozbieżności to nie rozbieżności. Dobrze że wszystko ok.

Masz rację, panika mi się włączyła. Z Maxem miałam odwrotnie, rósł nawet ponad to co powinien a finalnie i tak urodził się niezbyt duży. Martwi mnie tylko to stawianie się. No nie bierze się to znikąd [emoji52]

No lepiej nie będzie ;) ciąża ma stres na drugie imie ;)
U mnie to chyba na pierwsze.
- jesteś w ciąży?
- w stresie
[emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
U mnie jest prawie 3 tygodnie roznicy między om a USG..a będzie więcej,bo ja rodze małe dzieci

Dlatego wlasnie u mnie termin z OM to takie gdybanie. Żaden lekarz nie uwzględniał moich nieregularnych cykli, które jak były to co 31- nie wcześniej. Sama nie mam pojęcia kiedy mogłam zajść, bo jak nic wychodzi, ze w niepłodne [emoji23]

Zestresowałam się jak długo nie pisałaś... Cieszę się że już jesteś po usg :) dobrze jest zobaczyć dzidziusia :)

[emoji9] dziękuję [emoji4] dużo ni widziałam, bo lekarz nie pokazał... zdążyłam tylko podpatrzeć, ze chyba wyjątkowo spała, serduszko ładnie bije. Chyba mierzył tez brzuch i kość udową. Zaraz powinnam wejść na konsultację...

Do góry