Wyjątkowa Marta
Fanka BB :)
Z OM wychodzi 15t3d
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kochana teraz już każdy maluch rośnie w swoim tempie. Terminy mogą Ci się różnić z usg i z OM. U mnie byla rozbieznosc 14 dni w pierwszej ciąży. Najwiarygodniejszy termin to ten z prenatalnychZ OM wychodzi 15t3d
To nie jest taka duża różnica. W poprzedniej ciąży miałam cały czas tydzień różnicy i było dobrze. Teraz już dzieciaczki w swoim tempie rosną.Z OM wychodzi 15t3d
Kochana teraz już każdy maluch rośnie w swoim tempie. Terminy mogą Ci się różnić z usg i z OM. U mnie byla rozbieznosc 14 dni w pierwszej ciąży. Najwiarygodniejszy termin to ten z prenatalnych![]()
To nie jest taka duża różnica. W poprzedniej ciąży miałam cały czas tydzień różnicy i było dobrze. Teraz już dzieciaczki w swoim tempie rosną.
Może faktycznie jakas infekcja drog moczowych i stad stawianie. Z drugim dzieckiem mialam rozbieżność 4 dni. Z tym ze w druga strone, czyli tak jak Ty teraz. OM na 11 marca, usg na 15 marca. Urodzilam 17. A nie ma mowy o pozniejszej owulacji bo od 16 roku zycia mam cykle jak w zegarku po 25dni.Jezu, a ja juz szukam info nt hipotrofii. 14 dni [emoji33] to faktycznie sporo! Nie narzekałbym jednak gdyby mój ufoludek był duży na 17 tygodni. Zobaczymy co powie lekarz. Macica stawia się cały czas [emoji53]
Przy pierwszym dziecku z usg mialam na 29 czerwca. Z OM na 14 lipca. Urodzilam 21 lipcamniejsza lub większa ale rozbieżność zwykle jest i nie ma powodu do obaw
![]()
Dokladnie, jak dziewczyny pisza. Dlatego pierwsze prenatalne sa wtedy sa bo do wtedy wszystkie dzidziule rosna podobnie. Potem wolna amerykanka. Ja mialam na polowkowym rozstrzal 10 dni. Nie martw sie!!! I nie czytaj o hipotrofii!! Serio, skad Ci to do glowy przyszlo?!Jezu, a ja juz szukam info nt hipotrofii. 14 dni [emoji33] to faktycznie sporo! Nie narzekałbym jednak gdyby mój ufoludek był duży na 17 tygodni. Zobaczymy co powie lekarz. Macica stawia się cały czas [emoji53]
Wszystkim Wam bardzo dziękuję za te kciuki. Nawet nie macie pojęcia jak mi się ciepło na serduszku zrobiło. Jestem juz po usg. Szyjka długa, mała rośnie zgodnie z wiekiem ciąży, nic niepokojącego u niej nie widać. Zaraz pobranie krwi i zapewne fotel. Jak mnie znów skierują na posiew to się wkur...ię [emoji35] dopiero co robiłam i było Ok. Martwi mnie wielkość dziecka. Z usg wyszedł 14 t 6 d [emoji17][emoji17]