reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Kochana teraz już każdy maluch rośnie w swoim tempie. Terminy mogą Ci się różnić z usg i z OM. U mnie byla rozbieznosc 14 dni w pierwszej ciąży. Najwiarygodniejszy termin to ten z prenatalnych :)

To nie jest taka duża różnica. W poprzedniej ciąży miałam cały czas tydzień różnicy i było dobrze. Teraz już dzieciaczki w swoim tempie rosną.

Jezu, a ja juz szukam info nt hipotrofii. 14 dni [emoji33] to faktycznie sporo! Nie narzekałbym jednak gdyby mój ufoludek był duży na 17 tygodni. Zobaczymy co powie lekarz. Macica stawia się cały czas [emoji53]

Przy pierwszym dziecku z usg mialam na 29 czerwca. Z OM na 14 lipca. Urodzilam 21 lipca ;) mniejsza lub większa ale rozbieżność zwykle jest i nie ma powodu do obaw :)

Jezu, a ja juz szukam info nt hipotrofii. 14 dni [emoji33] to faktycznie sporo! Nie narzekałbym jednak gdyby mój ufoludek był duży na 17 tygodni. Zobaczymy co powie lekarz. Macica stawia się cały czas [emoji53]
Może faktycznie jakas infekcja drog moczowych i stad stawianie. Z drugim dzieckiem mialam rozbieżność 4 dni. Z tym ze w druga strone, czyli tak jak Ty teraz. OM na 11 marca, usg na 15 marca. Urodzilam 17. A nie ma mowy o pozniejszej owulacji bo od 16 roku zycia mam cykle jak w zegarku po 25dni.

Dokladnie, jak dziewczyny pisza. Dlatego pierwsze prenatalne sa wtedy sa bo do wtedy wszystkie dzidziule rosna podobnie. Potem wolna amerykanka. Ja mialam na polowkowym rozstrzal 10 dni. Nie martw sie!!! I nie czytaj o hipotrofii!! Serio, skad Ci to do glowy przyszlo?!

Trzymajcie sie!

Wszystkim Wam bardzo dziękuję za te kciuki. Nawet nie macie pojęcia jak mi się ciepło na serduszku zrobiło. Jestem juz po usg. Szyjka długa, mała rośnie zgodnie z wiekiem ciąży, nic niepokojącego u niej nie widać. Zaraz pobranie krwi i zapewne fotel. Jak mnie znów skierują na posiew to się wkur...ię [emoji35] dopiero co robiłam i było Ok. Martwi mnie wielkość dziecka. Z usg wyszedł 14 t 6 d [emoji17][emoji17]

Uff od razu lepiej cały czas zaglądałam na bb . Cieszę się że wszystko jak narazie ok. Tylko czemu to stawianie ? Lekarz coś powiedział ?

reklama
Marta hipotrofia to duuuzoo później;) ja mam hipotroficzke, rozbieżność była dużo większa niż kilka dni. Olej to, takie rozbieżności to nie rozbieżności. Dobrze że wszystko ok.

Do góry