reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

tak - skończony 14 tydzień to znaczy że jesteś w 15. Mój lekarz liczy jednak skończone tygodnie czyli w 14+1 dla niego jest 14 tc
Mój lekarz też liczy skończone tygodnie, ja sobie liczę zaczęte tygodnie i jak ktoś pyta to mówię,że 15 tc :)
Dzisiaj pierwszy raz odkąd jestem w ciąży spróbowałam kawy, od której od początku mnie odrzuciło. Smakowała jak przed ciążą więc bardzo mnie to ucieszyło, bo bardzo lubię kawę :)
Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

reklama
Ja stosuje profilaktycznie rajstopy uciskowe. Jestem po zakrzepicy i naczyniowiec zalecił. Na poczatku nosiłam pończochy bo myślałam, że będzie wygodniej jak brzuch zacznie rosnąć ale silikon po dwóch-trzech dniach noszenia zaczął strasznie podrażniać skórę na udach. I jednak znalazłam rajstopy ciążowe :) i jak na razie jest super chociaż z większym brzuszkiem to mi chyba mąż będzie zakładał ;)
Ja będę musiała poszukać. Biorę aspiryne, lekarz nic nie wspominał ale dopytam czy muszę. Martwią mnie te moje jazdy autobusem prawie codziennie po 4h i nie bardzo jak nogi wyprostować...

Szczerze? To ja jeszcze ani jednego USG nie mam wydrukowanego. Mało tego wczoraj zaczęłam 12 Tc a ja jeszcze karty nie mam założonej. Jakiś ten mój lekarz zakręcony. Za to na punkcie badań przewrazliwiony jeśli tylko coś wychodzi delikatnie ponad normę to od razu do powtórki i SMS mam mu wysyłać wyniki badań zaraz jak do mnie trafia
Ja też miałam późno założoną kartę ciąży, najważniejsze to żebyś zrobiła USG w odpowiednim czasie

Wysiedzialam się w tym autobusie i teraz mnie brzuch boli i plecy a muszę siedzieć w szpitalu bóg wie ile na wizytę.... Jedyne dobre to że to ten sam szpital co ciaze prowadzi to jak nie przejdzie to zadzwonię do położnych

reklama
Już są niektóre wyniki i glukozę mam przy górnej granicy. A dwa tygodnie przed 2 kreskami robiłam badania okresowe do pracy i glukozę miałam w normie. :( A TSH 2,9 - to chyba nie najlepiej? [emoji47] Wiem, że samo tsh jest mało wiarygodne i wykonuje się coś jeszcze... ale dostałam zlecenie póki co na samo tsh.
Ciekawe co ginek powie. [emoji17]

Matulu, już się zestresowałam. [emoji33]
Ja liczę jak mój gin, bo tak mi łatwiej. Czyli skończone tygodnie. Ja bym powiedziała, że jesteś w 14 tyg. [emoji6]
Mam tę samą sytuację. Glukoza mi wyszła 91 ale lekarka mowila ze jest ok. Tsh - 3,360 czekam na wizytę u endokrynologa i mam ją 29 stycznia a i tak wepchnęli mnie w kolejkę. Szukałam przez pół warm-maz i kujawsko - pom. i nawet prywatnie nie ma opcji szybciej. Co się dowiedziałam od ginekologa to tsh musimy zbić poniżej 2. Za to ft3 i ft4 mogę zrobic ale to niewiele zmieni, bo sam wynik tsh wystarczy i trzeba go zmniejszyć.

Do góry