reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

tak - skończony 14 tydzień to znaczy że jesteś w 15. Mój lekarz liczy jednak skończone tygodnie czyli w 14+1 dla niego jest 14 tc
Mój lekarz też liczy skończone tygodnie, ja sobie liczę zaczęte tygodnie i jak ktoś pyta to mówię,że 15 tc :)
Dzisiaj pierwszy raz odkąd jestem w ciąży spróbowałam kawy, od której od początku mnie odrzuciło. Smakowała jak przed ciążą więc bardzo mnie to ucieszyło, bo bardzo lubię kawę :)
Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

reklama
Ja stosuje profilaktycznie rajstopy uciskowe. Jestem po zakrzepicy i naczyniowiec zalecił. Na poczatku nosiłam pończochy bo myślałam, że będzie wygodniej jak brzuch zacznie rosnąć ale silikon po dwóch-trzech dniach noszenia zaczął strasznie podrażniać skórę na udach. I jednak znalazłam rajstopy ciążowe :) i jak na razie jest super chociaż z większym brzuszkiem to mi chyba mąż będzie zakładał ;)
Ja będę musiała poszukać. Biorę aspiryne, lekarz nic nie wspominał ale dopytam czy muszę. Martwią mnie te moje jazdy autobusem prawie codziennie po 4h i nie bardzo jak nogi wyprostować...

Szczerze? To ja jeszcze ani jednego USG nie mam wydrukowanego. Mało tego wczoraj zaczęłam 12 Tc a ja jeszcze karty nie mam założonej. Jakiś ten mój lekarz zakręcony. Za to na punkcie badań przewrazliwiony jeśli tylko coś wychodzi delikatnie ponad normę to od razu do powtórki i SMS mam mu wysyłać wyniki badań zaraz jak do mnie trafia
Ja też miałam późno założoną kartę ciąży, najważniejsze to żebyś zrobiła USG w odpowiednim czasie

Wysiedzialam się w tym autobusie i teraz mnie brzuch boli i plecy a muszę siedzieć w szpitalu bóg wie ile na wizytę.... Jedyne dobre to że to ten sam szpital co ciaze prowadzi to jak nie przejdzie to zadzwonię do położnych

reklama
Już są niektóre wyniki i glukozę mam przy górnej granicy. A dwa tygodnie przed 2 kreskami robiłam badania okresowe do pracy i glukozę miałam w normie. :( A TSH 2,9 - to chyba nie najlepiej? [emoji47] Wiem, że samo tsh jest mało wiarygodne i wykonuje się coś jeszcze... ale dostałam zlecenie póki co na samo tsh.
Ciekawe co ginek powie. [emoji17]

Matulu, już się zestresowałam. [emoji33]
Ja liczę jak mój gin, bo tak mi łatwiej. Czyli skończone tygodnie. Ja bym powiedziała, że jesteś w 14 tyg. [emoji6]
Mam tę samą sytuację. Glukoza mi wyszła 91 ale lekarka mowila ze jest ok. Tsh - 3,360 czekam na wizytę u endokrynologa i mam ją 29 stycznia a i tak wepchnęli mnie w kolejkę. Szukałam przez pół warm-maz i kujawsko - pom. i nawet prywatnie nie ma opcji szybciej. Co się dowiedziałam od ginekologa to tsh musimy zbić poniżej 2. Za to ft3 i ft4 mogę zrobic ale to niewiele zmieni, bo sam wynik tsh wystarczy i trzeba go zmniejszyć.

Do góry