reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Ja zrobiłam mini tortille i jeszcze pizzerinki potem włożę do piekarnika. Pozostaje uśpić przed 20 córkę i liczyć że będzie grzecznie spała. A my po cichutku sylwester z polsatem albo dwójka :)

Wiecie co, zbieralam sie do pracy i sapalam nad skarpetkami. Zgieta w pol walczylam aby je zalozc w tym samym czasie myslac sobie. Jak dobrze ze wiosna, lato z brzuchem, nie dalabym rady i nadle... pyk w brzuchu. Mysle sobie, nie nie mozliwe to 15 tydzien. I za chwile kolejne pyk. Zlapalam sie reka za to miejsce i poczulam motylki i jestem juz pewna, ze urodze imprezowicza skoro w sylwestra byl pierwszy kopniak. Teraz jak rozmawialam z L to mowil ze Julka tez kopala w okolicach 16 tyg, bo nawet jak chodzilismy sluchac serca to kopala w to miejsce co polozna przykadala sluchawke. Jakos dziwnie szybko mi ta ciaza leci.

No ja na 16 liczylam a tu prosze, tydzien wczesniej. Mysle ze zgieta pozycja do tego sie przyczynila. Ahhh moj ulubiony etap sie zaczyna [emoji4]

Wiecie co, zbieralam sie do pracy i sapalam nad skarpetkami. Zgieta w pol walczylam aby je zalozc w tym samym czasie myslac sobie. Jak dobrze ze wiosna, lato z brzuchem, nie dalabym rady i nadle... pyk w brzuchu. Mysle sobie, nie nie mozliwe to 15 tydzien. I za chwile kolejne pyk. Zlapalam sie reka za to miejsce i poczulam motylki i jestem juz pewna, ze urodze imprezowicza skoro w sylwestra byl pierwszy kopniak. Teraz jak rozmawialam z L to mowil ze Julka tez kopala w okolicach 16 tyg, bo nawet jak chodzilismy sluchac serca to kopala w to miejsce co polozna przykadala sluchawke. Jakos dziwnie szybko mi ta ciaza leci.
Ja czasami coś czuję wieczorem jak się położę na brzuchu [emoji85] ale sama nie wiem czy to to

No ja na 16 liczylam a tu prosze, tydzien wczesniej. Mysle ze zgieta pozycja do tego sie przyczynila. Ahhh moj ulubiony etap sie zaczyna [emoji4]

Możliwe jak najbardziej. Mam 14 tydzień i dzisiaj pytałam o to położną. Bo od czasu do czasu czuję puknięcie. Leciutkie, pojedyncze jakby przypadkowe ale czuję. Wiem, że nie jelita no ale pewna nie byłam czy kopniaki. No i dziś po usg położna zgodnie z lekarką stwierdziły, że bardzo możliwe, że czuję już ruchy, bo trzecia ciąża a i maluch ułożony tak, że mogę odczuwać. W drugiej ciąży czułam w 15 tygodniu. No ale czekam aż się rozkręci, bo poki co jeden, dwa pukniecia na dobę i to takie lekkie jakby ktoś pukał piórkiem :)

Właśnie czytałam że można brać ale od 2 trymestru u mnie dzisiaj 11+0 jak będziemy jechać na sylwka to kupię żurawit miałam trochę suszone żurawiny więc zjadłam póki co nawet w toalecie jest ok. Już chyba zaczynam swirowac.
W obydwoch poprzednich ciazach brałam furangine w 1 trymestrze ale lekarz mi zlecił.

reklama
Do góry