reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Ja zrobiłam mini tortille i jeszcze pizzerinki potem włożę do piekarnika. Pozostaje uśpić przed 20 córkę i liczyć że będzie grzecznie spała. A my po cichutku sylwester z polsatem albo dwójka :)

Wiecie co, zbieralam sie do pracy i sapalam nad skarpetkami. Zgieta w pol walczylam aby je zalozc w tym samym czasie myslac sobie. Jak dobrze ze wiosna, lato z brzuchem, nie dalabym rady i nadle... pyk w brzuchu. Mysle sobie, nie nie mozliwe to 15 tydzien. I za chwile kolejne pyk. Zlapalam sie reka za to miejsce i poczulam motylki i jestem juz pewna, ze urodze imprezowicza skoro w sylwestra byl pierwszy kopniak. Teraz jak rozmawialam z L to mowil ze Julka tez kopala w okolicach 16 tyg, bo nawet jak chodzilismy sluchac serca to kopala w to miejsce co polozna przykadala sluchawke. Jakos dziwnie szybko mi ta ciaza leci.

No ja na 16 liczylam a tu prosze, tydzien wczesniej. Mysle ze zgieta pozycja do tego sie przyczynila. Ahhh moj ulubiony etap sie zaczyna [emoji4]

Wiecie co, zbieralam sie do pracy i sapalam nad skarpetkami. Zgieta w pol walczylam aby je zalozc w tym samym czasie myslac sobie. Jak dobrze ze wiosna, lato z brzuchem, nie dalabym rady i nadle... pyk w brzuchu. Mysle sobie, nie nie mozliwe to 15 tydzien. I za chwile kolejne pyk. Zlapalam sie reka za to miejsce i poczulam motylki i jestem juz pewna, ze urodze imprezowicza skoro w sylwestra byl pierwszy kopniak. Teraz jak rozmawialam z L to mowil ze Julka tez kopala w okolicach 16 tyg, bo nawet jak chodzilismy sluchac serca to kopala w to miejsce co polozna przykadala sluchawke. Jakos dziwnie szybko mi ta ciaza leci.
Ja czasami coś czuję wieczorem jak się położę na brzuchu [emoji85] ale sama nie wiem czy to to

No ja na 16 liczylam a tu prosze, tydzien wczesniej. Mysle ze zgieta pozycja do tego sie przyczynila. Ahhh moj ulubiony etap sie zaczyna [emoji4]

Możliwe jak najbardziej. Mam 14 tydzień i dzisiaj pytałam o to położną. Bo od czasu do czasu czuję puknięcie. Leciutkie, pojedyncze jakby przypadkowe ale czuję. Wiem, że nie jelita no ale pewna nie byłam czy kopniaki. No i dziś po usg położna zgodnie z lekarką stwierdziły, że bardzo możliwe, że czuję już ruchy, bo trzecia ciąża a i maluch ułożony tak, że mogę odczuwać. W drugiej ciąży czułam w 15 tygodniu. No ale czekam aż się rozkręci, bo poki co jeden, dwa pukniecia na dobę i to takie lekkie jakby ktoś pukał piórkiem :)

Właśnie czytałam że można brać ale od 2 trymestru u mnie dzisiaj 11+0 jak będziemy jechać na sylwka to kupię żurawit miałam trochę suszone żurawiny więc zjadłam póki co nawet w toalecie jest ok. Już chyba zaczynam swirowac.
W obydwoch poprzednich ciazach brałam furangine w 1 trymestrze ale lekarz mi zlecił.

reklama
Do góry