reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Ze Wy przy tych mdlosciach takie wino mozecie pic. Mnie na sama mysl skreca feee

Mnie na myśl o winie też mdli, ale kupiłam sobie mimo wszystko "szampana" 0%, zobaczymy :-)

;);)Mi do picia wchodzi tylko woda gazowana pepsi zero i mleko więc chyba jutro toast wzniose mlekiem
Ogólnie braku mocy ciąg dalszy a jutro goście przyjeżdżają najwyżej pójdę spać i mój M się nimi zajmie ;)

Mnie też ratuje przed odwodnieniem woda gazowana :-)

Ja się budzę ok. 3 w nocy. I już tak się męczę do rana

Niestety mam podobnie. Budzę się o 3-4, wymiotuję raz czy dwa, jem pomarańcze, nie śpię do ok. 7, a potem odsypiam do 10.00. Bez sensu haha :-)

Fja wyszłam z pracy po 15 i jak padłam to się dopiero obudziłam. Ja nie wiem... Ktokolwiek powiedział że w 2 trymestrze wraca energia to chyba był n haju. Ja jestem jeszcze bardziej zmęczona, głowa boli i zawroty. Mdłości się jeszcze zdarzają. Jedyne co to okropny ból piersi odpuścił ale czasem jeszcze zabola. Za to zaczęły się zaparcia [emoji85] stan błogosławiony jasne[emoji23][emoji23]

A mi się dopiero zaczyna ból piersi. Zupełnie inaczej niż w pierwszej ciąży. Pewnie dlatego, że miesiąc temu skończyłam kp i piersi się przestawiają na tryb ciążowy.

reklama
Życzę Wam dużo szczęścia na Nowy Rok! :-)

My dziś spędzamy wieczór w domowych pieleszach. Zrobiliśmy sałatkę, kupiłam różne przekąski. Szkoda, że pewnie obejdę się smakiem. Odstawiłam duphaston, a mdłości i wymioty niestety nie zmniejszyły się. Ciekawe, o której nasza dwulatka pójdzie spać, ostatnio mocno ćwiczyła późne zasypianie ;-)

Dobrej zabawy dziś, niezależnie od tego czy będziecie w domach czy wybieracie bale i lokale :-)

Do mnie tez się uśmiechnął pęcherz + podwyższone leukocyty w moczu. Lekarz kazał brać urofuragine 3x2 tabletki (bez recepty) tyle ze u mnie jest już 14 tydzień.
Właśnie czytałam że można brać ale od 2 trymestru u mnie dzisiaj 11+0 jak będziemy jechać na sylwka to kupię żurawit miałam trochę suszone żurawiny więc zjadłam póki co nawet w toalecie jest ok. Już chyba zaczynam swirowac.

Dziewczyny ja mam pytanie z innej beczki. O urodę mi chodzi, a raczej o opaleniznę. Czytam różne opinie i sama nie wiem. Jak to jest z balsamami brązującymi w ciąży. Czuję się jak trup. Zawsze używałam ziaja sopot na całe ciało. Od dwóch kresek nie używałam. Chciałabym przynajmniej buzię, dekold i ręcę troche zbrązowić. Jak sądzicie można?

Niestety mam podobnie. Budzę się o 3-4, wymiotuję raz czy dwa, jem pomarańcze, nie śpię do ok. 7, a potem odsypiam do 10.00. Bez sensu haha [emoji4]

A mi się dopiero zaczyna ból piersi. Zupełnie inaczej niż w pierwszej ciąży. Pewnie dlatego, że miesiąc temu skończyłam kp i piersi się przestawiają na tryb ciążowy.

U mnie podobnie, dopiero od kilku dni bolą, a też syna odstawiłam na początku grudnia jakoś.

I też się budzę ok 3-4 i nie mogę zasnąć. Co gorsza od kilku dni mój syn się tak budzi, urzęduje 2h i 5-6 pada spiąć do 9:30. No masakra jakaś.

My zjedliśmy pyszne sushi, a wieczorem jedziemy do kina na dwa filmy. Ciekawe w którym momencie zasnę [emoji14]

Życzę Wam samych wspaniałości w przyszłym roku :)

Podziwiam Was dziewczyny, że dajecie radę przy dzieciach. Ja ledwie wmuszem w siebie jedzenie, dzisiaj poszłam do sklepu po drobne zakupy i prawie zemdlałam.
Oby do kolejnego tygodnia, może będzie lepiej [emoji4]

Juhuu nawet galaretki z bitą śmietaną zrobilam;) mam dziś power, a kurczak wyszedł taki dobry, że mój średniak niejadek zjadł 4 łydki:o
Najlepszego w 2019 Dziewczyny!

Najlepszego ;)

Mój mąż dziś chyba okres ma... Wiec nastrój średni. Zaraz robię sałatkę gyros i leżę dokąd dam radę :D zobaczymy ile dzieci wytrzymają.

reklama
Tu macie mojego dzisiejszego Bobka :) Zero współpracy, zdjęcie jest jakie jest ale najbardziej mnie cieszy, że jest i ma się dobrze
20181231_103106~2.jpg
:)

Do góry