reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Właśnie wyszłam z wizyty. Dziś mam 7t0d. Mały człowiek ma równo 1 cm [emoji173]️, czyli rośnie ;-). Następną wizytę mam na NFZ 12.12. Będzie to moja pierwsza wizyta w poradni przyszpitalnej, w której będę prowadziła ciążę. Dwie poprzednie ciąże też tam prowadziłam. Dostanę pewnie skierowanie na badania i lekarz założy mi kartę ciąży, jak sądzę.

Gratuluję wizyt i współczuję mdłości - ja nie mam żadnych.

Ja mam pierwszą wizytę 18.12 - prywatnie w PL, będę mieć wtedy równo 8 tyg. Bo tutaj dopiero po nowym roku czyli 11 tydzień. Ja się zmagam z chorobskiem, gardło, katar i zatkany noc, gorączka 38 i zmęczenie - ogólnie masakra. Najpierw córka była chora (jeszcze kończy antybiotyk), teraz ja a i niemąż już zaczyna narzekac że go też wszystko boli. Nie wiem co mogę brać w ciąży oprócz paracetamol i domowe sposoby? Póki co syrop z cebuli, mleko z czosnkiem i masłem i woda z miodem i cytryna.A córce zabrałam psikacz do nosa z sama solą fizjologiczna. Ale to już ciągnie się od niedzieli i mała poprawę widzę. Co jeszcze mogę?

Właśnie wyszłam z wizyty. Dziś mam 7t0d. Mały człowiek ma równo 1 cm [emoji173]️, czyli rośnie ;-). Następną wizytę mam na NFZ 12.12. Będzie to moja pierwsza wizyta w poradni przyszpitalnej, w której będę prowadziła ciążę. Dwie poprzednie ciąże też tam prowadziłam. Dostanę pewnie skierowanie na badania i lekarz założy mi kartę ciąży, jak sądzę.
Super. Gratulacje :-D

Super wiesci rośnijcie zdrowo :)

Gratuluję wizyt i współczuję mdłości - ja nie mam żadnych.

Ja mam pierwszą wizytę 18.12 - prywatnie w PL, będę mieć wtedy równo 8 tyg. Bo tutaj dopiero po nowym roku czyli 11 tydzień. Ja się zmagam z chorobskiem, gardło, katar i zatkany noc, gorączka 38 i zmęczenie - ogólnie masakra. Najpierw córka była chora (jeszcze kończy antybiotyk), teraz ja a i niemąż już zaczyna narzekac że go też wszystko boli. Nie wiem co mogę brać w ciąży oprócz paracetamol i domowe sposoby? Póki co syrop z cebuli, mleko z czosnkiem i masłem i woda z miodem i cytryna.A córce zabrałam psikacz do nosa z sama solą fizjologiczna. Ale to już ciągnie się od niedzieli i mała poprawę widzę. Co jeszcze mogę?

Tantum Verde na gardło. Nos woda morska, możesz się inhalowac. Dużo wit C i D. Mleko odstaw jak masz katar, bo go nasila.

Ukmama, woda z miodem, cytryna i imbirem. Z tym ze zalewasz imbir i dopiero jak przestygnie troszke dodajesz miod i cytryne. Miod zalany wrzatkiem traci wartosci.

A ja wciagam czekalade garsciami, na parkingu pod praca [emoji16]

reklama
U mnie mdłości coraz większe. I z każdą godzina się nasilają. Mieliśmy mikolajkowych gości. Właśnie poszli. Wskakuje do wanny. Mąż usypia córkę i wieczór dla nas. Jak tak dalej pójdzie to długo ciąży nie ukryje bo ciągle do łazienki wychodzę jak mnie zbiera na wymioty.

Miłego wieczorku [emoji8]

Do góry