reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Właśnie wyszłam z wizyty. Dziś mam 7t0d. Mały człowiek ma równo 1 cm [emoji173]️, czyli rośnie ;-). Następną wizytę mam na NFZ 12.12. Będzie to moja pierwsza wizyta w poradni przyszpitalnej, w której będę prowadziła ciążę. Dwie poprzednie ciąże też tam prowadziłam. Dostanę pewnie skierowanie na badania i lekarz założy mi kartę ciąży, jak sądzę.

Gratuluję wizyt i współczuję mdłości - ja nie mam żadnych.

Ja mam pierwszą wizytę 18.12 - prywatnie w PL, będę mieć wtedy równo 8 tyg. Bo tutaj dopiero po nowym roku czyli 11 tydzień. Ja się zmagam z chorobskiem, gardło, katar i zatkany noc, gorączka 38 i zmęczenie - ogólnie masakra. Najpierw córka była chora (jeszcze kończy antybiotyk), teraz ja a i niemąż już zaczyna narzekac że go też wszystko boli. Nie wiem co mogę brać w ciąży oprócz paracetamol i domowe sposoby? Póki co syrop z cebuli, mleko z czosnkiem i masłem i woda z miodem i cytryna.A córce zabrałam psikacz do nosa z sama solą fizjologiczna. Ale to już ciągnie się od niedzieli i mała poprawę widzę. Co jeszcze mogę?

Właśnie wyszłam z wizyty. Dziś mam 7t0d. Mały człowiek ma równo 1 cm [emoji173]️, czyli rośnie ;-). Następną wizytę mam na NFZ 12.12. Będzie to moja pierwsza wizyta w poradni przyszpitalnej, w której będę prowadziła ciążę. Dwie poprzednie ciąże też tam prowadziłam. Dostanę pewnie skierowanie na badania i lekarz założy mi kartę ciąży, jak sądzę.
Super. Gratulacje :-D

Super wiesci rośnijcie zdrowo :)

Gratuluję wizyt i współczuję mdłości - ja nie mam żadnych.

Ja mam pierwszą wizytę 18.12 - prywatnie w PL, będę mieć wtedy równo 8 tyg. Bo tutaj dopiero po nowym roku czyli 11 tydzień. Ja się zmagam z chorobskiem, gardło, katar i zatkany noc, gorączka 38 i zmęczenie - ogólnie masakra. Najpierw córka była chora (jeszcze kończy antybiotyk), teraz ja a i niemąż już zaczyna narzekac że go też wszystko boli. Nie wiem co mogę brać w ciąży oprócz paracetamol i domowe sposoby? Póki co syrop z cebuli, mleko z czosnkiem i masłem i woda z miodem i cytryna.A córce zabrałam psikacz do nosa z sama solą fizjologiczna. Ale to już ciągnie się od niedzieli i mała poprawę widzę. Co jeszcze mogę?

Tantum Verde na gardło. Nos woda morska, możesz się inhalowac. Dużo wit C i D. Mleko odstaw jak masz katar, bo go nasila.

Ukmama, woda z miodem, cytryna i imbirem. Z tym ze zalewasz imbir i dopiero jak przestygnie troszke dodajesz miod i cytryne. Miod zalany wrzatkiem traci wartosci.

A ja wciagam czekalade garsciami, na parkingu pod praca [emoji16]

reklama
U mnie mdłości coraz większe. I z każdą godzina się nasilają. Mieliśmy mikolajkowych gości. Właśnie poszli. Wskakuje do wanny. Mąż usypia córkę i wieczór dla nas. Jak tak dalej pójdzie to długo ciąży nie ukryje bo ciągle do łazienki wychodzę jak mnie zbiera na wymioty.

Miłego wieczorku [emoji8]

Do góry