reklama
Z tego co pamietam z lekcji biologi (a miałam ja jeszcze nie tak dawno jak 3-4 lata temu) to coaza bliźniacza jest podatna od genów z obu stron.O matko to faktycznie, ja na razie nie mam mdłości, , z córka to miałam dopiero tak 7/8 tydz a jestem dopiero w 6. Z synem w ogóle nie miałam mdłości
Ciaza bliźniacza zależy tylko i wyłącznie od kobiety, tzn jest to zdeterminowana przez komórkę jajowa a nie przez plemnik wiec ta dwójeczka to jest dzięki Tobie
Jeszcze 11 dni i wszystko będzie wiadomo jak tam z maleństwami bądź maleństwem. Wraz z narzeczonym nie możemy się doczekać tym bardziej ze to moja pierwsza ciąża. Gdy tylko się dowiedziałam ze jestem w ciąży od razu na zwolnienie lekarskie, póki ginekolog mi nie napisze zakazu pracy, ale to może być także dlatego iż pracuje w tartaku
slodkatrojeczka
Fanka BB :)
Ja pijam lekko gazowaną albo wysokozmineralizowaną Dzisiaj walnęłam focha na męża, że mi nic w sklepie nie kupił (no cóż, hormony ), potem patrzę - Cisowianka - zaraz mu wybaczyłamWyslalam L po wode gazowana do sklepu. Mmmnnhhh tego mi trzeba bylo [emoji4]
renisus
Widze ze my tak samo ta ciaze ciagniemy[emoji16]Ja pijam lekko gazowaną albo wysokozmineralizowaną Dzisiaj walnęłam focha na męża, że mi nic w sklepie nie kupił (no cóż, hormony ), potem patrzę - Cisowianka - zaraz mu wybaczyłam
*PaMinka
Wdrożona(y)
Super świetne wieści. Gratulacje i oby tak dalej do lipca same dobre info byłoWracam właśnie z usg. Lekarz mi powiedział, że takie bóle, ciągnięcia to norma - szczególnie jak to kolejna ciąża i mięśnie słabe, czyli wypisz wymaluj ja. Ciąża idzie zgodnie z OM. A najlepsza informacja jest taka, że jest JEDNO! Jednooo! Uno, ein, one [emoji23] aż podskoczyłam z radości na kozetce. Pikawa też jest. Także wszystko w normie, oby tak dalej :-).
Medeleine trzymam kciuki i mam nadzieję że jeszcze w grudniu wpadniesz do nas z dobrymi wejściami. Szkoda że musimy tak bardzo czekać, starać się O coś o czym tak bardzo marzymy Jeszcze raz powodzeniaDziękuję że pytasz tak byłam w środę rano i wychodzi na to jakbym dopiero okres zakończyła (a zakończyła się w czwartek 22.11) wszystko się poprzesuwalo przez poronienie ale jestem dobrej myśli jajniki są w bardzo dobrym stanie więc we wtorek znów idę mam nadzieję że jeszcze przed świętami będę mogła Wam się pochwalić że się udało
Oj ja też się tak czuję także witam w klubie Ciekawe jak będziemy się czuły w maju , czerwcuA mi jakoś tak wieczorami źle się robi czuję się jak 80 letnia staruszka
Gratuluję wszystkim dziewczyną co już są po wizytach fajnie już coś wiedzieć ja na NFZ idę 5.12 a prywatnie 13.12
Całe życie człowiek ma coś czeka najpierw na fasolke później na wizytę i tak cały czas
Netka i dla Ciebie gratulacje super wieści ale na lody to mogliście i mnie zabrać bo bardzo bardzo za mną chodząWieczorowa porą przychodzę z dobrymi wiadomościami, jestem po wizycie i wszystko jest dobrze i zdrowo. Mój bysiu ma 9,6 mm dokładnie tyle ile powinien mieć w tym tygodniu. Termin bez zmian 17.07. Następna wizyta 20.12. Kartę ciąży mam założoną. Na następna wizytę mam mieć wyniki moczu, krwi i kiłe. Jestem juz o wiele spokojniejsza. Z tej radości poszliśmy z mężem i synkiem na mega desery lodowe!!!!
Jak ja lubię wieczorki na kanapie pod kocykiem z reklamówka mandarynek i chęcią na śledzie
Moj maz dzisiaj sie popisal. Mowie mu przez telefon kup cos dobrego-zaskocz mnie. I przyjechał z ciastkami, chipasmi, jablkami i sokiemJa pijam lekko gazowaną albo wysokozmineralizowaną Dzisiaj walnęłam focha na męża, że mi nic w sklepie nie kupił (no cóż, hormony ), potem patrzę - Cisowianka - zaraz mu wybaczyłam
MOTYLEK66
Nina lub Blanka i Kajtek lub Leon to moje typy muszę męża się zapytać jakie są jegoHej dziewczynki jak tam ? Co tam u was ? Dzisiaj mam fazę na wymyślanie imion dla dziecka, jakie sa wasze typy?
Dziewczyny przepraszam, że tak mało się odzywam ale jesteśmy na „urlopie” u teściów i ciagle gdzieś w rozjazdach między rodzina a znajomymi i jakoś tak czasu brak.
Wszystkim mamusiom gratuluje dzisiejszych udanych wizyt.
Co do Świat to będzie raczej kameralnie bo mieszkam zagranica i nie mam tu nikogo z rodziny. Zastanawiam się ewentualnie na świątecznych robieniem ciasteczek ale nie wiem czy moja córa to ogarnie bo ma dopiero 14 miesięcy. Poza tym żadnych wielkich przygotowań. Wiadomo, że coś tam posprzątam i pogotuje ale bez przesady, nigdy nie byłam wielka fanka pucowania okien w grudniu, a już tym bardziej teraz jak energii mi starcza na pół godziny[emoji23].
Co do brzucha to u mnie już widać a to dopiero skończony 9 tydzień. W pierwszej ciąży długo nie było widać. No cóż ciało już nie to samo.. nie żeby kiedykolwiek było jakieś super[emoji6] Będzie ciężko się kamuflować zwłaszcza że spodnie już w pasie przyciasnawe i niewygodnie.
Wszystkim mamusiom gratuluje dzisiejszych udanych wizyt.
Co do Świat to będzie raczej kameralnie bo mieszkam zagranica i nie mam tu nikogo z rodziny. Zastanawiam się ewentualnie na świątecznych robieniem ciasteczek ale nie wiem czy moja córa to ogarnie bo ma dopiero 14 miesięcy. Poza tym żadnych wielkich przygotowań. Wiadomo, że coś tam posprzątam i pogotuje ale bez przesady, nigdy nie byłam wielka fanka pucowania okien w grudniu, a już tym bardziej teraz jak energii mi starcza na pół godziny[emoji23].
Co do brzucha to u mnie już widać a to dopiero skończony 9 tydzień. W pierwszej ciąży długo nie było widać. No cóż ciało już nie to samo.. nie żeby kiedykolwiek było jakieś super[emoji6] Będzie ciężko się kamuflować zwłaszcza że spodnie już w pasie przyciasnawe i niewygodnie.
reklama
slodkatrojeczka
Chipsy to bym zjadła... Ale staram się nie reagować na niezdrowe zachciankiMoj maz dzisiaj sie popisal. Mowie mu przez telefon kup cos dobrego-zaskocz mnie. I przyjechał z ciastkami, chipasmi, jablkami i sokiem