reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Mi bez problemu wypisał w 6 tc . Ciężkie warunki pracy, nie będę ryzykować dobrem ciąży.
Nie miałyście problemu z L4? W poprzedniej ciąży pracowałam do 20 tygodnia, poszłam na zwolnienie, bo trafiłam do szpitala, nie musiałam się o nie prosić. Obecnie nie czuję się najlepiej, a moja praca wymaga skupienia żeby nie popełnić trudnych do odkręcenia błędów. Zechce pracować max. do końca roku i zastanawiam się czy lekarz nie będzie kręcił nosem.. W pierwszej ciąży chodziłam do lekarza, który na każdej wizycie mówił mi że ciąża to nie choroba 😶 A ja nawet wtedy nie narzekałam na samopoczucie. Zmieniłam go..

reklama
ja jak poszłam w 5+5 to już mi chciała dać zwolnienie a ja głupia się nie zgodziłam 🤣 tydzień później już miałam. Ja jej mówiłam, że pracuję fizycznie, wstaje o 5 rano i, że jestem na nogach ponad 10 godzin to ona, że obowiązkowo na kolejnej wizycie zwolnienie. Wszystko zależy od lekarza. Nie rozumiem tego powiedzenia właśnie, że ciąża to nie choroba… dla mnie to mega słabe.

Ja byłam 5+3 to pytał czy zwolnienie potrzebne.
U mnie dziś 8+2 , nadal nic mi nie jest, cycki raz bolą raz nie.. Jestem przerazona i tak zestresowana jutro mam wizytę o 17.30.
Jajo zniosę do tej pory chyba

Dziewczyny odsprzedam lek na mdłości "bonjesta" wraz z paragonem przez pół ceny.. wykupiłam ten lek i nagle mdłości ustąpiły więc nie zazylam ani jeden tabletki.. 🙈

Ja już po wizycie!
Wszystko dobrze!
Prenatalne mam umówione na 18.12 (10+6), brak innych terminów, a chciałam trochę późniejszy termin.

Do góry