reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Ja dopiero co sprzedałam wózek, matę edukacyjną, chustę do noszenia, części ubrań też się pozbyłam a tu taka niespodzianka [emoji33] ale na szczęście zakupów nie będę robić wielkich, najprawdopodobniej kupię samą gondolę ewentualnie wózek podwójny ale to zobaczę jak młodsza córka będzie radziła sobie z chodzeniem bez wózka ;) dwójkę dzieci nosiłam w chuście, teraz już sobie odpuszczę bo za dużo dzieciaków do ogarnięcia na raz :D ogólnie wyprawka będzie minimum, bez wydziwiania bo jakoś już się tym przestałam emocjonować [emoji14]

My na szczęście wszystko zostawiliśmy. Pozostanie tylko pozwozić od rodziców bo musieliśmy rozdzielić na trzy mieszkania bo u nas by się to wszystko nie zmiescilo :) nawet fotelik samochodowy i wózek jeszcze się przyda więc bardzo się cieszę. Dużo mniej wydatków. W poprzedniej ciąży wszystko kupowalismy od zera i było ciężko.

Witam Mamuśki.
Baardzo mi przykro @zuzkaaa daj znać jak się czujesz. Napewno wkrótce zostaniesz Mamą, bardzo Ci tego życzę ❤️❤️
@OnaZmijeczka a co u Ciebie, nadal czekasz?

Testujacym życzę dwóch kresek!

I gratuluję kolejnych bliźniaków, ale ekstra

Piszecie już o wyprawkach, ja muszę zacząć kompletnie od zera, bo po dzieciach nic mi nie zostało. Wózek też bym chciała do biegania, miałam już przy córce i świetna sprawa :tak:
Napewno na początek chce kołyskę w stylu skandynawski później dopiero wymienimy na łóżeczko.
O wiaderku do kąpieli też słyszałam wiele dobrego i chyba się skusimy.
No i napewno chce zacząć przygodę z chustowaniem i już się wdrążam w temat jaką chuste wybrać na początek. Już się nie mogę doczekać tych zakupów.

Co do jakichś badań to ja kompletnie nic nie robię, tzn pobrali mi ostatnio krew i będą tam cos badać, ale nie mam żadnych skierowań na jakieś ekstra badania, tutaj w DE wszystko się robi u giną podczas wizyty.
Tak więc nie muszę sobie zaprzątac tym głowy.

U nas już cała rodzinka wie o ciąży, miało być inaczej, no ale jakoś tak wyszło że chcieliśmy się odrazu podzielić dobra nowiną z najbliższymi
I okazało się że mamy jeszcze jedną ciężarną w rodzinie, bo żona mojego najbliższego kuzyna też jest w ciszy na identycznym etapie co ja hihi.

Mój ukochany wczoraj kupił mi rowerek stacjonarny, ale się cieszę chociaż trochę ruchu wdrążę. Bo tak po pracy to przeważnie człowiek już w domu jest bo zaraz ciemno się robi i tylko na weekend jest okazja by wyjść, więc trzeba coś z sobą robić. A ja mam już 4kg na plusie

Miłej niedzieli Wam życzę.
PS. Ja nie widzę żadnych suwaczków, czyżby coś źle mi się wyswietlalo?

Dziewczyny.
Ja raczej w takie cuda nie wierzę. W obu ciążach miałam cukrzycę więc ten wynik 96 wydaje mi się bardzo prawdopodobny. Na krzywa mam iść dopiero za jakieś 2 tygodnie, bo lekarka powiedziała,że dzidziuś za malutki żeby miał już teraz poczuć taka dawkę cukru.
Ja wczoraj bardzo źle się czułam. Mam wrażenie,że za dużo się naczytałam o tej becie i mi się coś w głowie poprzestawiało. Nerwy miałam takie,że hoho....jak udało mi się zasnąć, to rano nie byłam w stanie wstać...słyszałam tylko "mamo,mamoooo chodź zrobić namiot"....jedno za rękę, drugie za nogę i musiałam wstać :baffled::baffled:

reklama
Do góry