reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
To już wiem u kogo szukać pomocy jak będę wybierać. Doradzisz? :) ja jestem niestety zielona w temacie. Na szkole rodzenia co prawda raz była na zajęciach dziewczyna i opowiadała o chustach i pokazywała podstawowe wiązania ale to stanowczo za mało.

Jasne :) Choć zawsze radzę umówić się z doradca - przyjedzie do domu, pokaże, pożyczy chusty na początek żeby ocenić co pasuje. Wg mnie to ważne zwłaszcza przy noworodku, bo tu uzyskanie prawidłowej pozycji jest kluczowe. No i przede wszystkim oceni dziecko, bo każde jest inne, czasem jako pierwszy wychwyci np asymetrię czy problemy z napięciem mięśniowym.

Ech ...super zaczynam te ciążę...
Cukrzyca mi już wyszła :dry: A jeszcze 2 tygodnie temu robiłam badania i wszystko było ok :dry: echh....:sad:
Współczuję :( ale będziesz pod opieką lekarza, więc wszystko będzie ok! wyniki niestety zmieniają się teraz jak w kalejdoskopie. Ja obecnie mam morfologię niczym sportowiec a zaraz może się skończyć jak w poprzedniej ciąży- anemią o_O

Tematy wyprawkowe są dla mnie jeszcze bardzo odległe. znajomi chcieli zrobić mi przyjemność i odwiedzili mnie z mini bucikami i skarpetkami (dla dziewczynki :-D) i trochę się na nich wkurzyłam choć bardzo się starałam żeby nie było tego po mnie widać. Niby przesądna nie jestem a jednak... chcę przetrwać do początku stycznia, rozpocząć drugi trymestr i wtedy odetchnę ( ha ha ha.... jasne).

Tak z innej beczki...jak wklejacie suwaczki? I z jakiej strony?

reklama
Do góry