reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Ja bym brała na Waszym miejscu...chociaż może niektóre mnie zlinczują za taką poradę :)

Odnośnie luteiny - lekarz mi przepisał od 22 tc w pierwszej ciąży, bo szyjka mi się zaczęła skracać. Brałam do 38 tc, odstawiłam - urodziłam w terminie, czyli 40 tc ;-).
W drugiej ciąży (bliźniaczej) lekarz znając moją historię z pierwszej ciąży ze skracającą się szyjką, zlecił mi luteinę na pierwszej wizycie, czyli w 7 tc. I brałam całą ciążę. Odstawili mi ją dopiero jak wylądowałam na patologii w 32 tc, chłopaków urodziłam w 35 tc.
Teraz na razie nic nie biorę, wizytę mam 6.12. Kontrolowałam sobie progesteron przed ciążą. Mialam w normie.

Dziewczyny ja też jestem na luteinie 2*1 dopochwowej mimo że progesteron przy becie 27 był ok ale w sierpniu była ciążą biochemiczna w czwartek idę powtórzyć progesteron ale mimo to mam już receptę na kolejne duże opakowanie luteiny

Ja też biorę luteinę pod język 2 x dziennie. Miałam problem z zajściem więc to był jeden z leków który biorę od kilku cykli. Teraz po potwierdzeniu ciąży kontynuuje i jestem ciekawa jak długo lekarz mi tak zaleci

Cześć wyspane? :)

Dziewczyny pijecie kawę? Mi dzisiaj aż się śniła taka pyszna - a przestałam pić dopiero w poniedziałek.
W drugiej ciąży piłam tylko w późniejszym czasie bo pod koniec II trymestru (ciśnienie miałam bardzo niskie a lekarz pozwolił 1 więc mniam) a teraz stoi przede mną i bije się z myślami pić czy nie pić!?

Cześć wyspane? :)

Dziewczyny pijecie kawę? Mi dzisiaj aż się śniła taka pyszna - a przestałam pić dopiero w poniedziałek.
W drugiej ciąży piłam tylko w późniejszym czasie bo pod koniec II trymestru (ciśnienie miałam bardzo niskie a lekarz pozwolił 1 więc mniam) a teraz stoi przede mną i bije się z myślami pić czy nie pić!?

Ja piję. Mam niskie ciśnienie, średnio ok 90/70

reklama
Do góry