reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

lekarka powiedziala ze mam przyjsc za 2 tyg chyba ze krwawienie bedzie mnie przerazalo to wtedy na IP... Ale jest tak samo jak miesiac temu wiec nie bede robic paniki... i tak moja wizyta tam nic nie da... boje sie jechac i dowiedziec sie ze pecherzyk tam jeszcze jest ale ze nic wiecej sie nie da zrobic.. poprostu nie chce wiem ze nie ma juz ratunku :(
Tak mi przykro.... [emoji17] przytulam mocno!

Ale według mnie powinnaś się z tym zgłosić, dla swojego zdrowia. Żeby zobaczyć, czy wszystko przebiega prawidłowo.

reklama
Cześć. Przykro się czyta część z wypowiedzi... wszystkim wam życzę szybkiego powrotu do pełni sił i samych pomyślności. Po każdej burzy wychodzi słońce, naprawdę w to wierzę.

Co to progesteronu- lekarz wypisał mi dziś luteinę 2x2 tabletki dziennie pod język. Brałybyście tabletki bez wcześniejszych wyników z krwi? Zastanawiam się, bo w poniedziełek idę zrealizować całą gamę ze skierowania, ale progesteronu tam nie ma.

Natka
A czemu Ci przepisal? Coś się działo? Coś plamiłas delikatnie? Czy wszystko ok a i tak przepisał? :errr:
Nie plamię. Ale na usg u poprzedniego lekarza ukazała się pusta przestrzeń w kosmówce i to może, ale nie musi (według lekarza) utrudniać budowę łożyska. Może stąd ta recepta?

Może tak...ja dostałam dwa razy w poprzednich ciążach luteinę bez badań, bo trochę plamiłam, ale USG było w sumie spoko. Ale brałam jak lekarz zalecił (to były dwa razy akurat na IP) i moja lekarka później tego nie podwarzala tylko kazała brać. Pewnie po 12t.c.Ci odstawia. Może któraś z dziewczyn jeszcze Ci coś mądrego napisze :) ale jeśli chodzi o branie bez wyników badań z krwi, to TAK, ja tak miałam :)

Ja też dostałam bez wyników badań i to w sumie tak 'na wszelki wypadek' i zastanawiałam się czy w ogóle brać, ale w miarę ufam swojemu lekarzowi więc biorę.

reklama
Do góry