reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Małgo
Obstawiam,że w okolicach II trymestru lekarz Ci odstawi luteinę, bo tak zazwyczaj jest, ale to podobno też nie reguła.

Ja po badaniach. Machnęłam TSH,ft4, glukozę, progesteron i jeszcze raz betę. Czekam teraz na wyniki do wieczora.

Cześć. Przykro się czyta część z wypowiedzi... wszystkim wam życzę szybkiego powrotu do pełni sił i samych pomyślności. Po każdej burzy wychodzi słońce, naprawdę w to wierzę.

Co to progesteronu- lekarz wypisał mi dziś luteinę 2x2 tabletki dziennie pod język. Brałybyście tabletki bez wcześniejszych wyników z krwi? Zastanawiam się, bo w poniedziełek idę zrealizować całą gamę ze skierowania, ale progesteronu tam nie ma.

W ciąży im wyższy tym lepszy, tak mi powiedział lekarz, choć nie jestem fanem brania leków na „wszelki wypadek”. Skoro i tak idziesz się kłuć to możesz zrobić jeszcze ten progesteron, ja robiłam od razu przy plamieniu ale był mega wysoki poza tym biorę już końska dawkę, wiec i tak bym nic więcej nie dostała
Cześć wyspane? :)

Dziewczyny pijecie kawę? Mi dzisiaj aż się śniła taka pyszna - a przestałam pić dopiero w poniedziałek.
W drugiej ciąży piłam tylko w późniejszym czasie bo pod koniec II trymestru (ciśnienie miałam bardzo niskie a lekarz pozwolił 1 więc mniam) a teraz stoi przede mną i bije się z myślami pić czy nie pić!?
mozna pic spokojnie 2-3 filiżanki normalnej kawy, czyli takiej z ekspresu :p

Dobry dzień ;) dziewczyny ale miałam koszmar wczoraj tak się tym wszystkim przejęłam że mi się śniło że i mi się tragedia przydarzyła ... Jednak w ciąży trzeba uważać o czym się.mysli ...

reklama
Do góry