reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Małgo
Obstawiam,że w okolicach II trymestru lekarz Ci odstawi luteinę, bo tak zazwyczaj jest, ale to podobno też nie reguła.

Ja po badaniach. Machnęłam TSH,ft4, glukozę, progesteron i jeszcze raz betę. Czekam teraz na wyniki do wieczora.

Cześć. Przykro się czyta część z wypowiedzi... wszystkim wam życzę szybkiego powrotu do pełni sił i samych pomyślności. Po każdej burzy wychodzi słońce, naprawdę w to wierzę.

Co to progesteronu- lekarz wypisał mi dziś luteinę 2x2 tabletki dziennie pod język. Brałybyście tabletki bez wcześniejszych wyników z krwi? Zastanawiam się, bo w poniedziełek idę zrealizować całą gamę ze skierowania, ale progesteronu tam nie ma.

W ciąży im wyższy tym lepszy, tak mi powiedział lekarz, choć nie jestem fanem brania leków na „wszelki wypadek”. Skoro i tak idziesz się kłuć to możesz zrobić jeszcze ten progesteron, ja robiłam od razu przy plamieniu ale był mega wysoki poza tym biorę już końska dawkę, wiec i tak bym nic więcej nie dostała
Cześć wyspane? :)

Dziewczyny pijecie kawę? Mi dzisiaj aż się śniła taka pyszna - a przestałam pić dopiero w poniedziałek.
W drugiej ciąży piłam tylko w późniejszym czasie bo pod koniec II trymestru (ciśnienie miałam bardzo niskie a lekarz pozwolił 1 więc mniam) a teraz stoi przede mną i bije się z myślami pić czy nie pić!?
mozna pic spokojnie 2-3 filiżanki normalnej kawy, czyli takiej z ekspresu :p

Dobry dzień ;) dziewczyny ale miałam koszmar wczoraj tak się tym wszystkim przejęłam że mi się śniło że i mi się tragedia przydarzyła ... Jednak w ciąży trzeba uważać o czym się.mysli ...

reklama
Do góry