reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Cześć wyspane? :)

Dziewczyny pijecie kawę? Mi dzisiaj aż się śniła taka pyszna - a przestałam pić dopiero w poniedziałek.
W drugiej ciąży piłam tylko w późniejszym czasie bo pod koniec II trymestru (ciśnienie miałam bardzo niskie a lekarz pozwolił 1 więc mniam) a teraz stoi przede mną i bije się z myślami pić czy nie pić!?
Ja piję, ale słabszą i już nie codziennie jak kiedyś. [emoji6]

reklama
Ja też pije kawę. Jedną lub dwie dziennie. Chociaż od dwóch dni mi nie smakuje i na paru lykach się kończy. Dziś wreszcie ruszyłam do sklepu i mam zapas mandarynek i śledzi na cały weekend :) milego dnia Wam życzę!

Jest tyle tematów do poruszenia.... [emoji1]

A kupiłyście już może jakieś książki na temat ciąży itp. Albo cos polecacie np. z poprzednich ciąż? [emoji6]

Cześć wyspane? :)

Dziewczyny pijecie kawę? Mi dzisiaj aż się śniła taka pyszna - a przestałam pić dopiero w poniedziałek.
W drugiej ciąży piłam tylko w późniejszym czasie bo pod koniec II trymestru (ciśnienie miałam bardzo niskie a lekarz pozwolił 1 więc mniam) a teraz stoi przede mną i bije się z myślami pić czy nie pić!?

Oczywiście że tak ;)

Co do książek - o ciąży nie, ale porodowo, karmieniowe owszem. I mysle ze to lepsza inwestycja. Tyle że mam z poprzednich dzieci ;)

Ostatnia edycja:
Nie, ja jeszcze nie kupiłam żadnej książki o ciąży. Zrobilam zamówienie w antykwariacie na książki z dzieciństwa (min. „Alicja w krainie czarów”, „Aksamitny królik”). Zapragnęłam starych wydań i czekam aż coś się pojawi. Mam zamiar czytać teraz i jeśli wszystko pójdzie dobrze, już potem z dzieckiem :)
Chociaż książki o tematyce ciążowej nie wykluczam, może coś nabędę :)

FindMysky
Możesz poczytać "w oczekiwaniu na dziecko". Zdecydowanie najbardziej sensowna, fajnie się czyta, mega wyczerpująca, ale jak sobie dziś myślę o tych książkach... Super na czas pierwszej ciąży, ale przy drugiej ciąży już jej nawet nie ruszylam. Wszystko jednak trzeba przerobić samemu z dzieckiem w domowym zaciszu :) Ale jak coś chcesz kupić, to właśnie "w oczekiwaniu na dziecko". Poniżej jeszcze jest z tej samej serii "Pierwszy rok z życia dziecka"

reklama
Do góry