reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Cześć wyspane? :)

Dziewczyny pijecie kawę? Mi dzisiaj aż się śniła taka pyszna - a przestałam pić dopiero w poniedziałek.
W drugiej ciąży piłam tylko w późniejszym czasie bo pod koniec II trymestru (ciśnienie miałam bardzo niskie a lekarz pozwolił 1 więc mniam) a teraz stoi przede mną i bije się z myślami pić czy nie pić!?
Ja piję, ale słabszą i już nie codziennie jak kiedyś. [emoji6]

reklama
Ja też pije kawę. Jedną lub dwie dziennie. Chociaż od dwóch dni mi nie smakuje i na paru lykach się kończy. Dziś wreszcie ruszyłam do sklepu i mam zapas mandarynek i śledzi na cały weekend :) milego dnia Wam życzę!

Jest tyle tematów do poruszenia.... [emoji1]

A kupiłyście już może jakieś książki na temat ciąży itp. Albo cos polecacie np. z poprzednich ciąż? [emoji6]

Cześć wyspane? :)

Dziewczyny pijecie kawę? Mi dzisiaj aż się śniła taka pyszna - a przestałam pić dopiero w poniedziałek.
W drugiej ciąży piłam tylko w późniejszym czasie bo pod koniec II trymestru (ciśnienie miałam bardzo niskie a lekarz pozwolił 1 więc mniam) a teraz stoi przede mną i bije się z myślami pić czy nie pić!?

Oczywiście że tak ;)

Co do książek - o ciąży nie, ale porodowo, karmieniowe owszem. I mysle ze to lepsza inwestycja. Tyle że mam z poprzednich dzieci ;)

Ostatnia edycja:
Nie, ja jeszcze nie kupiłam żadnej książki o ciąży. Zrobilam zamówienie w antykwariacie na książki z dzieciństwa (min. „Alicja w krainie czarów”, „Aksamitny królik”). Zapragnęłam starych wydań i czekam aż coś się pojawi. Mam zamiar czytać teraz i jeśli wszystko pójdzie dobrze, już potem z dzieckiem :)
Chociaż książki o tematyce ciążowej nie wykluczam, może coś nabędę :)

FindMysky
Możesz poczytać "w oczekiwaniu na dziecko". Zdecydowanie najbardziej sensowna, fajnie się czyta, mega wyczerpująca, ale jak sobie dziś myślę o tych książkach... Super na czas pierwszej ciąży, ale przy drugiej ciąży już jej nawet nie ruszylam. Wszystko jednak trzeba przerobić samemu z dzieckiem w domowym zaciszu :) Ale jak coś chcesz kupić, to właśnie "w oczekiwaniu na dziecko". Poniżej jeszcze jest z tej samej serii "Pierwszy rok z życia dziecka"

reklama
Do góry