reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
a wlasnie czy na te pierwsze wizyty bierzecie tatusiow? bo ja raczej pomyslalam i w tych godzinach bedzie w pracy wiec pojde sama...
Mój Partner był ze mną bezcenny widok jak się rozczulił (zostanie po raz pierwszy Tatą).
Kolejna wizytę mam z samego rana i jak nie będzie mógł pójść ze mną to lekarka powiedziała żeby wziąść pendreiwa i nagra mu zdjęcia z badania

Ja sama, nie ma szans na wspólne wizyty, a i potrzeby nie mam :p

U mnie niby jest możliwość ale nie chce, on niechętny bo nigdy nic nie widzi na tych USG a był raz w 20 tyg gdzie już na prawdę było widać wszystko. A ja na siłę nie ciągnę no i z resztą obojętne mi to

@Karolcia.DE w 9tyg będziesz miała? To prenatalne się tak wcześnie u was robi? Czy będziesz szła jeszcze później?

dziewczyny prenatalne sa obowiazkowe? robi je nirmalnie ginekolog na nirmalnej wizycie czy trzeba sie jakos specjalnie zapisywac osobno?[emoji848]

Zależy od ginekologa i gabinetu. Zazwyczaj robią. Ale ponoć warto zapisać się osobno do specjalisty od usg prenatalnych (jakieś certyfikaty mają).
Zwłaszcza na usg połówkowe, bo wtedy najwięcej rzeczy sprawdzają.

Ja idę sama bo Mąż musi zostać z córką. Może na prenatalne uda się załatwić jakąś opiekę żeby mógł iść ze mną. W poprzedniej ciąży chodzilismy razem tylko na prenatalne.

Tutaj w De pierwsze usg ktore zapisuje się z pomiarami do książeczki ciąży wykonywane jest między 9 a 12 tygodniem ciąży.
A takie badania prenatalne jak to tam było-usg przeziernosci karkowej plus krew Papp-a to dopiero 11-14tydzien no i to jiz6za opłata i na umowionej kolejnej wizycie można zrobić.

reklama
Do góry