reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Wiek ciąży Pęcherzyk ciążowy
4 tydzień 1 dzień - ...
4 tydzień 2 dzień - ...
4 tydzień 3 dzień - 1 mm
4 tydzień 4 dzień - 2 mm
4 tydzień 5 dzień - 3 mm
4 tydzień 6 dzień - 4 mm

Wiek ciąży Pęcherzyk ciążowy CRL
5 tydzień 1 dzień - 5 mm - ...
5 tydzień 2 dzień - 6 mm - ...
5 tydzień 3 dzień - 7,5 mm - ...
5 tydzień 4 dzień - 9 mm - 1 mm
5 tydzień 5 dzień - 10 mm - 2 mm
5 tydzień 6 dzień - 11 mm - 3 mm

6 tydzień 1 dzień - 12 mm - 3 mm
6 tydzień 2 dzień - 13 mm - 4 mm
6 tydzień 3 dzień - 14 mm - 4 mm
6 tydzień 4 dzień - 15 mm - 5 mm
6 tydzień 5 dzień - 16 mm - 5 mm
6 tydzień 6 dzień - 17 mm - 6 mm

7 tydzień 1 dzień - 19 mm - 7 mm
7 tydzień 2 dzień - 21 mm - 8 mm
7 tydzień 3 dzień - 22 mm - 9 mm
7 tydzień 4 dzień - 23 mm - 10 mm
7 tydzień 5 dzień - 24 mm - 11 mm
7 tydzień 6 dzień - 25 mm - 12 mm

Źródło: Link do: 7 tydzień ciąży - zmiany w organizmie, proces ciąży, rozwój dziecka

reklama
Mnie cycki tak bolą że nawet zwykły spacer to męka [emoji85] muszę się rozejrzeć za jakimś lepszym stanikiem co by tak nie skakaly. Mdłości jak nie zjem na czas... wczoraj miałam skończę dziwne ale przeszło jak się położyłam i wzięłam paracetamol. Dziś.znowu coś tam mnie pobolewa ale nie jest mocne więc spoko.
Pogoda nie pomaga...taki flak człowieka ze mnie

Jest nadzieja, że w drugim trymestrze będzie lepiej...

Skoro mowa o objawach... :)

Jakie objawy ciąży mogą się pojawić w 4. tygodniu ciąży? Są to:

• zmiana samopoczucia,
  • nudności,
  • wymioty,
  • zawroty głowy,
  • zasłabnięcia,
  • częste bieganie do toalety,
  • czasem zaparcia
  • brak miesiączki w spodziewanym terminie,
  • powiększenie piersi,
  • metaliczny posmak w ustach –można go pokonać, jedząc kwaśne potrawy (stąd częste zachcianki ciężarnych na kwaszone ogórki).
  • senność i zmęczenie – za łatwe zasypianie odpowiedzialny jest progesteron, gwałtownie produkowany od pierwszych dni ciąży przez jajniki. Natomiast estrogen oddziałuje na fazę snu głębokiego (REM). Powoduje, że śpisz głęboko, ale niespokojnie, mocno wiercąc się w łóżku.
Źródło: Link do: 4 tydzień ciąży - tygodnie ciąży

Witaj Maciek :) ale czy ma pewno chcesz tu byc jako mężczyzna? raczej rozmawiamy tu o kobiecych tematach i wymieniamy sie doswiadczeniami :) będziesz sie tu chyba nudzil :p

Witam wszystkie Panie.Mam na inię Maciek i piszę ze starego konta żony. Jestem ojcem pięciorga dzieci i jednego Aniołka( Marysia) a od kilku dni żona pokazała mi test z dwiema kreskami, ( super zadowolony) i dziś przed chwilę drugi test, dwie kreski. Pierwszy dzień @ miała 08.10.2018.Pozdrawiam Was i będę się za Was modlił.Zobacz załącznik 914538

Również witamy. :)
Zapraszamy i... dziękujemy za modlitwę. :tak:I wzajemnie, za waszą rodzinkę, pomodlę się z przyjemnością. :)

Karolcia.DE jeździsz sama czy jako plecaczek. Ja sama teraz 125 kurs zrobiłam na A i dupa nie zrobię prawka w przyszłym sezonie i cały stracony
Cześć dziewczyny. Ciężko tutaj nadrobić jeśli się od wczoraj nie zaglądalo.
Ja jestem już po pracy i ogarnięcia domku, teraz pora na mały odpoczynek
:rolleyes:

Linka mój chłopak zaraził mnie ta pasja w ubiegłym roku, po jednej przejażdżce jako plecak zapisałam się na prawko które zdałam we wrześniu i odrazu kupiłam motocykl :biggrin2:
Tak więc teraz w tym roku zaliczylam pierwszy swój pełny sezon, i jak pisałam byliśmy ostatnio na wakacjach motocyklami w Austrii i we Włoszech. W tym sezonie zrobilam prawie 8000km na swojej R6 :biggrin2::biggrin2::biggrin2:

Załączniki

• IMG_20180902_134851.jpg
    IMG_20180902_134851.jpg
    3 MB · Wyświetleń: 93
Aaa wiecie co? Nie wiem jak Wy, ale ja chciałabym się połapać żeby zapamiętać kto kim jest :)
Może napiszemy każda parę słów o sobie, kto co tam uważa za stosowne
:p:D

A więc ja w tym roku skończę 33 lata, mam dwójkę dzieci z poprzedniego małżeństwa, mój syn Pascal ma 9 lat a córka Lenya 5.
Mieszkamy w Niemczech, zawodowo pracuje w biurze firmy sanitarnej.

Ta ciąża to spełnienie moich i mojego partnera marzeń, oprócz tego że w ciągu dwóch lat bycia razem przeżyliśmy mnóstwo pięknych chwil i spelnilismy kilka swoich mniejszych marzeń, m. in. skok ze spadochronem, nurkowanie po rafach koralowych, lot w Alpach na paralotni:biggrin2:

W lipcu wyciągnęłam spiralę i tak oto po tych kilku miesiącach nam się udało.
Moja ostatnia @ byla 9.10 tak więc termin wychodzi nam na połowę lipca a mój syn jest ur. 7.7 a córka 4.8 tak więc trzecie dzieco trafi jakoś pomiędzy i wygląda na to że latem u nas imprez nie będzie końca :D
Dzisiaj dzwoniłam do lekarza i na 15.11 mamy pierwsza wizytę.
No to tyle o mnie w skrócie ;)

image.png
Hej, byłam na hcg dzisiaj i to jest mój wynik. W labo powiedzieli że wartość dosc niska. Według obliczen dzisiaj jest mój 4t+0d. Kazała przyjść w piątek sprawdzić przyrost. Dziewczyny o co tu chodzi ??? Jak myślicie dlaczego taki niski :(?? Trochę sie martwię.

Załączniki

• image.png
    image.png
    309,2 KB · Wyświetleń: 516
I powiem Wam że wczoraj poinformowalismy dzieci i jestem bardzo miło zaskoczona ich reakcją. Syn oczywiście chce mieć brata a córka siostrę, nie wiem jak im obu dogodzić hihi. Oboje zaoferowali się że dzidziuś może zamieszać w ich pokoju :-D
Moja córa dzisiaj z rana zadała pytanie czy zabieram dzidziusia do pracy, ciągle podchodzi i całuje mnie w brzuszek.
Co do pilnowania się z waga to tak jak już któraś z Was napisała że na diecie nie możemy być ale też chyba głupio bezkarnie sobie pozwalać na wszystko... Bynajmniej ja mam kilka kg za dużo i w ostatnim miesiącu już przytyłam 3kg bo sobie folgowalam i teraz przy wzdęciach ktore mam od zeszłego tygodnia to w ogóle czuje się już jak świnka :sad:
W drugiej ciąży przytyłam 8kg ale tak szybko nie zarzuciłam wszystkiego, mimo że karmilam ja prawie półtora roku ale apetyt ciągle miałam wielki i ciągle była wymówka: mozesz jeść bo karmisz. Ale na dłuższą metę to same sobie potem szkodzimy jeśli któraś w większym rozmiarze nie czuje się swobodnie atrakcyjnie a ja tak właśnie mam. Nigdy nie byłam szczupła ale też kiedyś już lekko otula i nie chce wracać do tych czasów hihi.

reklama
Zobacz załącznik 914559 Hej, byłam na hcg dzisiaj i to jest mój wynik. W labo powiedzieli że wartość dosc niska. Według obliczen dzisiaj jest mój 4t+0d. Kazała przyjść w piątek sprawdzić przyrost. Dziewczyny o co tu chodzi ??? Jak myślicie dlaczego taki niski :(?? Trochę sie martwię.
@natka30 nie znam się na interpretacji tych wyników ale myślę że właśnie najważniejszy jest przyrost tak więc powtórz w piątek u będzie wiadomo coś więcej Myślę że wydzielanie hormonu i ilości to sprawa indywidualna dla każdej kobiety., dlatego nie ma co się na zapas stresować i martwić

Do góry