reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Wiek ciąży Pęcherzyk ciążowy
4 tydzień 1 dzień - ...
4 tydzień 2 dzień - ...
4 tydzień 3 dzień - 1 mm
4 tydzień 4 dzień - 2 mm
4 tydzień 5 dzień - 3 mm
4 tydzień 6 dzień - 4 mm

Wiek ciąży Pęcherzyk ciążowy CRL
5 tydzień 1 dzień - 5 mm - ...
5 tydzień 2 dzień - 6 mm - ...
5 tydzień 3 dzień - 7,5 mm - ...
5 tydzień 4 dzień - 9 mm - 1 mm
5 tydzień 5 dzień - 10 mm - 2 mm
5 tydzień 6 dzień - 11 mm - 3 mm

6 tydzień 1 dzień - 12 mm - 3 mm
6 tydzień 2 dzień - 13 mm - 4 mm
6 tydzień 3 dzień - 14 mm - 4 mm
6 tydzień 4 dzień - 15 mm - 5 mm
6 tydzień 5 dzień - 16 mm - 5 mm
6 tydzień 6 dzień - 17 mm - 6 mm

7 tydzień 1 dzień - 19 mm - 7 mm
7 tydzień 2 dzień - 21 mm - 8 mm
7 tydzień 3 dzień - 22 mm - 9 mm
7 tydzień 4 dzień - 23 mm - 10 mm
7 tydzień 5 dzień - 24 mm - 11 mm
7 tydzień 6 dzień - 25 mm - 12 mm

Źródło: Link do: 7 tydzień ciąży - zmiany w organizmie, proces ciąży, rozwój dziecka

reklama
Mnie cycki tak bolą że nawet zwykły spacer to męka [emoji85] muszę się rozejrzeć za jakimś lepszym stanikiem co by tak nie skakaly. Mdłości jak nie zjem na czas... wczoraj miałam skończę dziwne ale przeszło jak się położyłam i wzięłam paracetamol. Dziś.znowu coś tam mnie pobolewa ale nie jest mocne więc spoko.
Pogoda nie pomaga...taki flak człowieka ze mnie

Jest nadzieja, że w drugim trymestrze będzie lepiej...

Skoro mowa o objawach... :)

Jakie objawy ciąży mogą się pojawić w 4. tygodniu ciąży? Są to:

• zmiana samopoczucia,
  • nudności,
  • wymioty,
  • zawroty głowy,
  • zasłabnięcia,
  • częste bieganie do toalety,
  • czasem zaparcia
  • brak miesiączki w spodziewanym terminie,
  • powiększenie piersi,
  • metaliczny posmak w ustach –można go pokonać, jedząc kwaśne potrawy (stąd częste zachcianki ciężarnych na kwaszone ogórki).
  • senność i zmęczenie – za łatwe zasypianie odpowiedzialny jest progesteron, gwałtownie produkowany od pierwszych dni ciąży przez jajniki. Natomiast estrogen oddziałuje na fazę snu głębokiego (REM). Powoduje, że śpisz głęboko, ale niespokojnie, mocno wiercąc się w łóżku.
Źródło: Link do: 4 tydzień ciąży - tygodnie ciąży

Witaj Maciek :) ale czy ma pewno chcesz tu byc jako mężczyzna? raczej rozmawiamy tu o kobiecych tematach i wymieniamy sie doswiadczeniami :) będziesz sie tu chyba nudzil :p

Witam wszystkie Panie.Mam na inię Maciek i piszę ze starego konta żony. Jestem ojcem pięciorga dzieci i jednego Aniołka( Marysia) a od kilku dni żona pokazała mi test z dwiema kreskami, ( super zadowolony) i dziś przed chwilę drugi test, dwie kreski. Pierwszy dzień @ miała 08.10.2018.Pozdrawiam Was i będę się za Was modlił.Zobacz załącznik 914538

Również witamy. :)
Zapraszamy i... dziękujemy za modlitwę. :tak:I wzajemnie, za waszą rodzinkę, pomodlę się z przyjemnością. :)

Karolcia.DE jeździsz sama czy jako plecaczek. Ja sama teraz 125 kurs zrobiłam na A i dupa nie zrobię prawka w przyszłym sezonie i cały stracony
Cześć dziewczyny. Ciężko tutaj nadrobić jeśli się od wczoraj nie zaglądalo.
Ja jestem już po pracy i ogarnięcia domku, teraz pora na mały odpoczynek
:rolleyes:

Linka mój chłopak zaraził mnie ta pasja w ubiegłym roku, po jednej przejażdżce jako plecak zapisałam się na prawko które zdałam we wrześniu i odrazu kupiłam motocykl :biggrin2:
Tak więc teraz w tym roku zaliczylam pierwszy swój pełny sezon, i jak pisałam byliśmy ostatnio na wakacjach motocyklami w Austrii i we Włoszech. W tym sezonie zrobilam prawie 8000km na swojej R6 :biggrin2::biggrin2::biggrin2:

Załączniki

• IMG_20180902_134851.jpg
    IMG_20180902_134851.jpg
    3 MB · Wyświetleń: 97
Aaa wiecie co? Nie wiem jak Wy, ale ja chciałabym się połapać żeby zapamiętać kto kim jest :)
Może napiszemy każda parę słów o sobie, kto co tam uważa za stosowne
:p:D

A więc ja w tym roku skończę 33 lata, mam dwójkę dzieci z poprzedniego małżeństwa, mój syn Pascal ma 9 lat a córka Lenya 5.
Mieszkamy w Niemczech, zawodowo pracuje w biurze firmy sanitarnej.

Ta ciąża to spełnienie moich i mojego partnera marzeń, oprócz tego że w ciągu dwóch lat bycia razem przeżyliśmy mnóstwo pięknych chwil i spelnilismy kilka swoich mniejszych marzeń, m. in. skok ze spadochronem, nurkowanie po rafach koralowych, lot w Alpach na paralotni:biggrin2:

W lipcu wyciągnęłam spiralę i tak oto po tych kilku miesiącach nam się udało.
Moja ostatnia @ byla 9.10 tak więc termin wychodzi nam na połowę lipca a mój syn jest ur. 7.7 a córka 4.8 tak więc trzecie dzieco trafi jakoś pomiędzy i wygląda na to że latem u nas imprez nie będzie końca :D
Dzisiaj dzwoniłam do lekarza i na 15.11 mamy pierwsza wizytę.
No to tyle o mnie w skrócie ;)

image.png
Hej, byłam na hcg dzisiaj i to jest mój wynik. W labo powiedzieli że wartość dosc niska. Według obliczen dzisiaj jest mój 4t+0d. Kazała przyjść w piątek sprawdzić przyrost. Dziewczyny o co tu chodzi ??? Jak myślicie dlaczego taki niski :(?? Trochę sie martwię.

Załączniki

• image.png
    image.png
    309,2 KB · Wyświetleń: 522
I powiem Wam że wczoraj poinformowalismy dzieci i jestem bardzo miło zaskoczona ich reakcją. Syn oczywiście chce mieć brata a córka siostrę, nie wiem jak im obu dogodzić hihi. Oboje zaoferowali się że dzidziuś może zamieszać w ich pokoju :-D
Moja córa dzisiaj z rana zadała pytanie czy zabieram dzidziusia do pracy, ciągle podchodzi i całuje mnie w brzuszek.
Co do pilnowania się z waga to tak jak już któraś z Was napisała że na diecie nie możemy być ale też chyba głupio bezkarnie sobie pozwalać na wszystko... Bynajmniej ja mam kilka kg za dużo i w ostatnim miesiącu już przytyłam 3kg bo sobie folgowalam i teraz przy wzdęciach ktore mam od zeszłego tygodnia to w ogóle czuje się już jak świnka :sad:
W drugiej ciąży przytyłam 8kg ale tak szybko nie zarzuciłam wszystkiego, mimo że karmilam ja prawie półtora roku ale apetyt ciągle miałam wielki i ciągle była wymówka: mozesz jeść bo karmisz. Ale na dłuższą metę to same sobie potem szkodzimy jeśli któraś w większym rozmiarze nie czuje się swobodnie atrakcyjnie a ja tak właśnie mam. Nigdy nie byłam szczupła ale też kiedyś już lekko otula i nie chce wracać do tych czasów hihi.

reklama
Zobacz załącznik 914559 Hej, byłam na hcg dzisiaj i to jest mój wynik. W labo powiedzieli że wartość dosc niska. Według obliczen dzisiaj jest mój 4t+0d. Kazała przyjść w piątek sprawdzić przyrost. Dziewczyny o co tu chodzi ??? Jak myślicie dlaczego taki niski :(?? Trochę sie martwię.
@natka30 nie znam się na interpretacji tych wyników ale myślę że właśnie najważniejszy jest przyrost tak więc powtórz w piątek u będzie wiadomo coś więcej Myślę że wydzielanie hormonu i ilości to sprawa indywidualna dla każdej kobiety., dlatego nie ma co się na zapas stresować i martwić

Do góry